Kohouti deklasovali Jablonec i potřetí a jsou v semifinále

06.03.2013 23:04, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor - HC Vlci Jablonec n/N.

9:1 (4:0, 3:1, 2:0)

Středa, 6.3.2013 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 3. Havran (Černý, Mrkvička), 7. Šulčík (Matušík), 7. Kratochvíl (Hájek T.), 15. Seidl (Mrkvička, Kellner), 26. Kolomý (Heršálek), 37. Mrkvička (Kellner), 40. Černý (Mrkvička), 52. Šulčík (Kolomý), 60. Černý (Kellner, Mrkvička) - 30. Hájek J. (Kedršt)

Rozhodčí: Mertl Stanislav - Mertl Josef, Samuel Tomáš   Vyloučení: 9:9 navíc 2+10min Bříška (JAB)   Využití: 4:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 5:0, 5:1, 9:1   Diváci: 1226

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Heršálek "A", Liška, Kanov, Černý, Havran, Hlaveš - Seidl, Mrkvička, Kellner - Šulčík, Matušík "A", Kolomý - Kratochvíl, Hájek T., Heřmánek

HC VLCI JABLONEC N/N.: Bouška (Krejbich) - Petrmichl, Lacek, Klement, Peřina, Zeman, Abraham - Mulač, Tondr, Bříška, Šulc, Kapička, Stehno, Hloušek, Kedršt, Hájek J., Krátký, Příkazký, Kadeřábek

Souhrn

Jablonec na táborském ledě začal poměrně aktivně, to mu však vydrželo pouhé dvě minuty. Vojtěch Mrkvička vyhrál buly v útočném pásmu, obránci si předali puk a Martin Havran jej poslal dělovkou pod horní tyč – 1:0. Během pár minut dostali výhodu jednoho muže v poli domácí. Šťastnou trefou se v ní prosadil Roman Šulčík. Ten posílal přihrávku přes brankoviště, kterou si pod břevno srazil obránce – 2:0. Neuběhlo ani patnáct vteřin a Kohouti se radovali potřetí. U mantinelu vybojoval puk Hájek, předložil jej Kratochvílovi a ten osamocen před Bouškou uspěl – 3:0. V témže momentě se vysypalo také plexisklo vedle Bouškovy branky a chvíli se nehrálo. Po krátké přestávce byl aktivnější Jablonec, jenž si vynutil přesilovou hru čtyři na tři. V ní měli Vlci obrovskou šanci. Střelu z kruhu vyrazil Klestil nad sebe, puk dvakrát zaskotačil na horní tyči a spadl zpět do brankoviště, kde jej přikryl táborský brankář. Když byli Kohouti ve třech, byl vyloučen ještě Matušík, jeho trest tak byl odložen. Kohouti tak hráli velmi dlouho v oslabení. Již při plném stavu hráčů na ledě přihrál z rohu Mrkvička na Seidla a ten se ranou z první nemýlil – 4:0. V posledních minutách třetiny měl Tábor další příležitost. Na Hájka zívala prázdná branka, domácí útočník však chtěl situaci ještě vyšperkovat a přihrával Kratochvílovi. Přihrávka však byla sražena.

Druhá třetina začala o poznání vlažněji. Domácí sice měli územní převahu, ale nikam se příliš nehnali a šance nepřicházeli. Radost na táborské ochozy přinesla až dvojnásobná početní výhoda. Heršálkovu střelu od modré ještě Bouška vyrazil. Na Kolomého dorážku už byl krátký – 5:0. O chvíli později měli výhodu dvou mužů v poli i hosté. A taktéž s ní nepohrdli. Jakub Hájek zavezl puk do pásma, nijak se nerozpakoval a poslal puk přímo do šibenice – 5:1. Poté si vzali střelci obou týmů na chvíli pauzu a skóre začalo naskakovat až tři minuty před koncem druhé části. To propadli Vlci u levého mantinelu a Mrkvička byl sám před vlčím brankářem. Ten střelou po blafáku sice trefil beton, ale puk doskákal až do branky – 6:1. Kohouti rozradostnili domácí příznivce ještě jednou. V přesilové hře měl dvě příležitosti Tomáš Černý a tu druhou využil. Baseballově dorazil do branky svou vlastní střelu z brankoviště – 7:1.

Ani třetí část hry nezačala ve strhujícím tempu, které by diváky zvedalo ze sedadel. Domácí hráli v pohodě a nikam se zbytečně nehnali. Opět se hodně vylučovalo na obou stranách, týmům to ale ke vstřelení branky nepomohlo. Až v 52. minutě přišla chvíle pro kanonýra posledních týdnů Romana Šulčíka. Ten se neostýchal a vyzkoušel Bouškovu pozornost střelou zpoza branky. A nachytal jej na švestkách, brankář si srazil puk zády za brankovou čáru – 8:1. Diváci se začali dožadovat pověstné desítky. Utkání se však již jen dohrávalo a dalším brankovým hodům nic nenasvědčovalo. Jedna branka ale přeci jen ještě padla. V poslední minutě se v přesilovce prosadil Tomáš Černý – 9:1.

Kohouti tak zvítězili i ve třetím utkání čtvrtfinálové série a hladce postoupili do semifinále. Jablonec smetli celkovým skóre 21:6 a nedali mu vůbec naději na potrápení favorita. Kdo čeká Kohouty v semifinále, zatím není jasné. Jisté však je, že první utkání se odehraje na táborském ledě v úterý 12. března od 18hod.

Ohlasy z táborské kabiny

Hlavní trenér Tomáš Matušík

"Dneska Jablonec prakticky od začátku zápasu působil odevzdaným dojmem. Bylo to asi zapříčiněno našimi rychlými góly, kdy už přestali cítit nějakou šanci. Ten zápas jsme pak odehráli relativně v poklidu, i když na můj vkus občas až moc velkém. Bylo to takové nemastné, neslané. Jablonec v podstatě ani nechtěl útočit, zase na nás jen čekali a proti tomu se nehraje příjemně. Nicméně už jsme sehráli lepší zápasy. A doufám, že ještě sehrajeme. V posledních zápasech se začala prosazovat i třetí lajna a to nám trochu scházelo během celé základní části. Vždy je dobré, když se dokáže prosadit někdo jiný, než první dvě pětky."

Obránce Tomáš Černý

V Táboře nastupuješ na postu obránce, přesto jsi tu nasbíral už víc bodů než za poslední dvě sezony, kdy jsi hrál útočníka. Čím je to zapříčiněné?

"Tak já měl na Moravě víc povinností školních, než těch hokejových. Hokej jsem tam hrál vlastně jako koníček a nebyla to pro mě priorita. Navíc jsem tam byl jako cizí hráč a ti mají vždy těžší se prosadit než domácí. Tomu samozřejmě odpovídali i moje minuty strávené na ledě. Tady je to jiné, stejně jako tam dostávali více prostoru domácí odchovanci, tak ho zde dostávám já."

Celou kariéru jsi hrál útočníka, tady hraješ obránce. Je to pro tebe velký rozdíl?

"Je to tak, naštěstí jsem hrál levého bránícího útočníka. Takže ty obranné povinnosti mám v krvi. Jen teď bruslím víc pozadu než dřív. Ale už se mi to nějak dostalo pod kůži, navíc jsem hodně odkoukal od bráchy, který hraje obránce na vysoké úrovni (Kamil Černý – HC Ústečtí Lvi, HC Verva Litvínov)."

 

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality