Klub HC Tábor opět chystá charitativní akci, tentokrát na podporu malé Teušky. Pomůžete i vy?

18.11.2016 23:35, autor: Pavel Šácha

Vánoční čas se blíží. Čas, kdy nemyslíme jen na sebe. Čas, kdy se snažíme obdarovávat druhé. Čas, který si užíváme s přáteli a rodinou. A právě to je doba, kdy i my chceme pomoci těm, kteří podporu druhých potřebují. Také klub HC Tábor vtiskne už pošesté charitativní punc jednomu ze zápasů druholigového týmu HC Tábor. Stane se jím duel s Havlíčkovým Brodem, který se hraje v sobotu 17. prosince od 18 hodin. V letošním roce se hokejisté rozhodli směřovat svou pomoc šestileté Teušce, která ve svém věku trpí vážnou nemocí.

Malá Teodorka žije s maminkou Jitkou a starší sestrou Martinou v Táboře. Na konci roku 2015 si maminka všimla, že její dcerka začala o něco méně jíst a má stále plné bříško. Pro jistotu se objednaly k lékaři, který po sérii vyšetření a ultrazvuku diagnostikoval Teušce tumor ledviny.

Léčba byla zahájena okamžitě. Teuška byla hospitalizována ve Fakultní nemocnici v pražském Motole a nastoupila léčbu chemoterapií. Po pěti dnech se podrobila operaci a nová vyšetření potvrdila vzácný typ nádorového onemocnění: sarkom ledviny. Běh celé rodiny se rázem změnil. Paní Jitka byla s dcerkou pět měsíců v nemocnici a domů se podívaly pouze dvakrát na pár dnů. Starší dcera Martina se musela plně postarat sama o sebe. Odloučení od malé sestřičky a maminky nesla těžce; jako dárek k osmnáctým narozeninám si udělala řidičský průkaz, aby mohla za svými blízkými do Prahy jezdit.

 Od počátku nemoci pomáhají rodině „Dobří andělé”. Finanční prostředky používá rodina nejčastěji na nájem, dopravu do nemocnice, dezinfekční prostředky, doplatky léků a na nízkobakteriální stravu, která je nedílnou součástí léčby. Specifická je především vysokou náročností na kvalitu jídla. Potraviny musejí být ideálně vakuované, nesmějí se ohřívat a je nezbytné je ihned spotřebovat.

Akutní fáze léčby by měla u Teušky skončit po roce. Kvůli silným dávkám byly první měsíce léčby velice náročné. Denní režim je stále přísný; vlivem léčby má Tea oslabenou imunitu a nesmí se například stýkat s dětmi. V následujících dvou letech čeká Teušku udržovací fáze léčby, která si klade za cíl zabránit zhoršení onemocnění.

*PŘÍBĚH TEUŠKY Z TÁBORA*


Jak můžete akci podpořit?

Při již zmíněném utkání s Havlíčkovým Brodem budou u vstupu připravené pokladničky, do kterých mohou fanoušci pod dohledem činovníků HC Tábor vhodit finanční hotovost. Za vybranou částku věnovanou hráči, fanoušky, a věřme, že i sponzory, kteří se rozhodnou tuto akci podpořit, budou později zakoupeny věci dle aktuální potřeby malé Teušky. Především se jedná o dezinfekční přípravky, vlhčené ubrousky, sprchové gely pro jemnou pokožku, dezinfekce na ruce, měsíčkový krém od Aromatiky a mnoho dalších již uvedených věcí.

 Sponzoři a fanoušci, kteří se rozhodnou podpořit charitativní akci jiným způsobem, mohou telefonicky kontaktovat buď Miroslava Volenu na telefonním čísle 602 442 140, nebo Pavla Kratochvíla na telefonním čísle 731 582 187.

Ve Fanshopu HC Tábor je instalována „zlatá kasička”, do které mohou fanoušci vkládat své příspěvky Teušce.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality