Klášterec si z Tábora odvezl sedm gólů, byť domácí tentokrát zářili jen v první třetině

14.02.2015 21:54, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté v sobotu bezezbytku splnili svůj domácí úkol a obohatili své konto o další vysoké vítězství. Tentokrát jim padl za oběť celek z Klášterce nad Ohří. O výsledku rozhodla skvostná první třetina, ve které svého soka deklasovali 5:0. Hra domácího týmu sice postupem času uvadala a ke slovu se dvakrát dostali i hosté, v samém závěru ovšem Kohouti potěšili své fandy dvěma pečetícími góly.

Klášterec si z Tábora odvezl sedm gólů, byť domácí tentokrát zářili jen v první třetině

HC Tábor - Klášterec nad Ohří

7:2 (5:0, 0:1, 2:1)

Sobota, 14.2.2015 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 3. Přibyl (Havran, Mrkvička), 8. Hlaveš (Matušík), 16. Mařík (Havran), 17. Kellner, 20. Kanov (Mařík), 56. Mařík (Matušík), 60. Krätzer (Přibyl) - 40. Lehnert (Michálek, Molnár), 58. Rulík (Rubeš, Molnár).

Rozhodčí: Sýkora - Rubáš, Tvrdík.   Vyloučení: 11:12 - navíc Lehnert (Kláterec) 10 minut OT a do konce utkání.   Využití: 3:0   Góly v oslabení: 1:0   Průběžné skóre: 5:0, 5:2, 7:2   Diváci: 1220

HC TÁBOR: Klestil - Černý, Havran, Kanov, Hlaveš, Heršálek, Hájek - Kellner, Mrkvička, Přibyl - Krätzer, Matušík, Mařík - Zayml, Březina (30. Blažek), Kolomý.

KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ: Kaššák - Běhal, Kunrt, Michálek, Rulík, Koblitz - Hrdlička, Hroch, Osmik, Rubeš, Lehnert, Molnár, Strejček, Nguyen, Žižka.

V domácí sestavě chyběli vinou zdravotních potíží obránce Marcel Dvořák a  útočníci Radek Seidl s Janem Boháčem, úspěšnou premiéru si naopak v táborském dresu odbyl českobudějovický mladík Adam Přibyl.

I. třetina

Domácí mužstvo rozehrálo sobotní duel přesně pod představ namlsaných diváků a o jeho triumfu bylo rozhodnuto prakticky už po první třetině. Po necelé minutě hry poslal sudí Sýkora za katr kláštereckého Hrdličku a Táborští jeho prohřešek hned potrestali. V polovině 3. minuty trefil novic Přibyl parádně Havranovu nabídku a otevřel skóre střetnutí. Táborští hráči byli při chuti i nadále a hostující gólman Kaššák si ani nemohl ani na okamžik vydechnout, na druhý gól se přesto čekalo až do 8. minuty. Nejprve ještě Kolomý orazítkoval jen tyč klášterecké svatyně, jen chvíli poté ovšem nabil Matušík ideálně Hlavešovi a táborský obránce přidal svůj sedmý sezónní zásah – 2:0. O pět minut později se domácí tým ocitl na půl minuty ve dvojnásobné početní nevýhodě, ale jedinečnou příležitostí dostat se do hry soupeř ze severozápadu Čech pohrdl. Naopak v končícím oslabení se nahození z hole Havrana odrazilo přesně na hůl Maříka, a ten potvrdil svou střeleckou pohodu zakončením pod horní tyč – 3:0. Jen o půl minuty později rozburácel ochozy táborského stadionu Kellner, který nádherně prolétl až před Kaššáka a svou akci stihl i parádně zakončit – 4:0. Hokejisté od řeky Ohře se dostali do první opravdu slibné šance až minut před koncem při vlastním oslabení, kdy postupovali dva na jednoho, ale pouze vyzkoušeli pevnost Klestilovy masky. To na druhé straně se ještě jeden gólový okamžik zrodil. Po nevyužité šanci Matušíka hráli Jihočeši přesilovku; obránce Kanov si na modré čáře dlouho hledal prostor ke střele, aby vzápětí jeho přízemní rána zapadla za Kaššákova záda – 5:0.

II. třetina

Na druhou třetinu diváci do ochozů pospíchali v očekávání pokračující střelecké exhibice svého týmu, ta se však nekonala. V úvodních minutách se hrál hokej bez obran, ve kterém měli práci oba brankáři. Táborští hokejisté měli sice postupem času i nadále navrch, ovšem jejich pohoda v zakončení ovšem jakoby  mávnutím kouzelného proutku zmizela. Ve 24. minutě trefil Mařík tyč. O necelé čtyři minuty později se řítil Kellner z trestné lavice sám na Kaššáka, ten ovšem jeho blafák vystihl. Ve 32. minutě už diváci zvedali ruce nad hlavu, ale Krätzerovu stoprocentní šanci fantasticky zlikvidoval klášterecký brankář. Hned v dalším střídání druhé táborské formace se natahovali po šestém zásahu Mařík s Matušíkem, ale ani jim nebylo souzeno. K překvapení všech se tak o jediný gólový moment postarali hosté. Půl minuty před druhou sirénou trefil Molnár parádním bekhendem tyč Klestilovy branky, ale puk se od ní odrazil k nepokrytému Michálkovi, jenž měl snadný úkol - 5:1.

III. třetina

Na startu poslední periody si oba týmy vytvořily po dvou slepených vyložených šancích, ale Krätzer s Maříkem ani dvojice kláštereckých útočníků s průběžným stavem utkání nezahýbali. Ve 48. minutě už hosté málem slavili, ale jejich první střelu zastavila tyč a následnou tutovku Rubeše Klestil parádně kryl. S příchodem závěrečné desetiminutovky zvonila konstrukce branky i na opačné straně, to když Hájek trefil švihem horní tyč. Ještě v téže minutě se ovšem Táborským dostalo trestu za příliš liknavou hru, a zároveň jejich soupeři odměny za to, že utkání nezabalili. Proti Michálkově šanci ještě předvedl Klestil své parádní číslo s názvem „Magická lapačka“. Brzy poté při hře čtyři na čtyři už ho ale Rulík překonal střelou mezi betony a nutno přiznat, že zaslouženě upravil skóre na 5:2. Víc už toho ale domácí favorit svému protivníkovi nepovolil, a naopak stihl své příznivce obdarovat další dvěma góly. V 56. minutě chyboval jinak velmi dobře chytající Kaššák, jenž odrazil zbržděný Matušíkův pokus jen k Maříkovi a bylo to 6:2. V poslední minutě předvedla parádní střídání první táborská formace, s jeho gólovým vyjádřením jí však musel pomohl „host“ ze druhého útoku Krätzer. Pouhých třináct vteřin před koncem tak stanovil konečný výsledek střetnutí

Ohlas trenéra

Tomáš Matušík: „Hokej jsme tentokrát hráli jen v první třetině, která byla z naší strany opravdu výborná. Ve druhé části jsme měli nějaké šance a předvedli pár hezkých akcí, ale už to nebylo podle našich představ. V šatně jsme si řekli, že to do třetí třetiny zlepšíme, ale bohužel to bylo ještě horší. Je třeba říct, že soupeř se od druhé třetiny daleko víc tlačil do útoku a snažil se hrát, což jsme mu ale sami horším pohybem umožnili. Bohužel po předchozích vysokých výhrách a jednoznačném průběhu první třetiny to tentokrát nebylo od kluků nejlepší, ale nechceme tady mužstvo nijak hanit. Bereme to tak, že máme tři body a vyhráli jsme 7:2, což je samozřejmě vysoké vítězství.“                           

.      

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality