Kdo s koho? Jablonečtí Vlci vyhlížejí pátou oběť, táborští hokejisté naopak touží po jejich kůži

17.10.2014 15:15, autor: Pavel Šácha

Táborská hokejová družina v sobotu narukuje do své sedmé sezónní bitvy. Tentokrát ji kolotoč druholigových zápasů zavede do hájemství Vlků z Jablonce nad Nisou.

Kdo s koho? Jablonečtí Vlci vyhlížejí pátou oběť, táborští hokejisté naopak touží po jejich kůži

HC Vlci Jablonec n/N. - HC Tábor

1:3 (0:0, 1:2, 0:1)

Sobota, 18.10.2014 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 27. Nevyhoštěný (Demel, Stehno) - 28. Seidl (Kellner, Mrkvička), 36. Mařík (Boháč, Kanov), 41. Matušík z trestného střílení.

Rozhodčí: Veinfurter - Potůček, Tasch.   Vyloučení: 5:8 Semrád (Tábor) 5+OK - úder do oblasti hlavy a krku   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:1   Průběžné skóre: 1:0, 1:3   Střely: 21:22   Diváci: 200

HC VLCI JABLONEC N/N.: Jelínek - Petrmichl, M. Tondr, Čechura, Pavlů, Zeman, Abraham, Pulec, Šulc, Homolka, L. Tondr, Nevyhoštěný, Demel, Stehno, Mulač, Brokeš, Frk, Peřina, Vašek.

HC TÁBOR: Klestil - Černý, Havran, Kanov, Semrád, Heršálek, Kříž - Kellner, Mrkvička, Seidl - Maříik,Matušík, Boháč - Krätzer, Zayml, Barbora.

 

Nepříjemný soupeř

Hráči od Jordánu mají ve výčtu vzájemných zápasů z předchozích sezon výrazně navrch. V loňském ročníku soutěže porazili Severočechy doma i venku výsledkem 5:2. Předloni se oba soupeři potkali mimo jiné i v úvodním kole play-off a postup tehdy slavili po třech výsledkově hladkých výhrách Kohouti. Navzdory této bilanci ovšem cítí hokejisté Tábora k soupeři od Nisy oprávněný respekt. Na tamním maličkém kluzišti zatím neodehráli ani jeden vyloženě pohodový zápas, ba naopak – houževnatý jablonecký tým dokázal být nesmírně nepříjemný a sváděl s Jihočechy herně rovnocenné bitvy.

Vlci mají ostré drápy

Letos navíc domácí vlétnou na Tábor pořádně nažhavení. Nový mistrovský ročník sice zahájili domácí porážkou 4:5 od Nymburka, ale v dalších čtyřech vystoupeních slavili vítězství. Derby na vrchlabském ledě pro sebe rozhodli „až“ v prodloužení (3:2), o čtrnáct dní později ovšem řádili v Bílině (10:3). Následovala domácí výhra 3:2 nad Žďárem nad Sázavou a zatím poslední vítězství 5:3 na ledě Klášterce nad Ohří.

Jak už je ve třetí nejvyšší soutěži zvykem, také na jablonecké soupisce odhalí fanoušci jedno velmi známé jméno. Do kádru Vlků přibyl před sezonou čtyřnásobný mistr ligy z dresu Vsetína, extraligou protřelý forvard Tomáš Demel. Jeho formace s Michalem Nevyhoštěným a Danielem Stehnem tvoří velmi údernou sílu současného týmu Jablonce. Svou brankářskou stálici našel severočeský celek v navrátilci Jiřím Stejskalovi, který před sezonou zakončil své putování mezi extraligovým Libercem a jeho farmou v Benátkách nad Jizerou. Hokejový osud zavál mezi Vlky také Jihočecha Davida Homolku, jenž ještě v minulém ročníku bojoval za Milevsko a předtím působil i v prvoligovém Písku.

Z táborské šatny

Do plánů pro sobotní střetnutí mohou už může trenérský triumvirát Matušík – Györi – Šťastný znovu zahrnout útočníky Martina Maříka a Jakuba Krätzera, kteří byli nuceni sledovat vítězný duel s Vajgarem jen z hlediště. Otazník se naopak vznáší nad startem obránce Ladislav Hlaveše, kterého trápí zraněný úpon.

 Předzápasová slova trenéra Tomáše Matušíka jasně potvrzují již napsané – v Jablonci projde jeho družina pořádně těžkou prověrkou. „Domácí čtyřikrát v řadě vyhráli, mají o zápas méně a ztrácí na nás jen dva body. To samo o sobě hovoří o jejich síle. Navíc víme dobře, jak těžké to v Jablonci bývá. Abychom mohli uspět, musíme vsadit na jednoduchou hru a vyrovnat se domácím v důrazu,“ říká lodivod táborského mužstva.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality