K dalšímu derby přijede sousední Milevsko

14.01.2014 19:13, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor - HC Milevsko 2010

8:1 (1:0, 5:0, 2:1)

Středa, 15.1.2014 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 13. Kolomý (Zayml), 23. Krätzer (Seidl), 24. Mařík (Matušík, Kellner), 27. Hájek (Zayml, Kolomý), 32. Matušík (Mařík), 40. Heršálek (Kolomý, Hájek), 53. Černý (Kolomý, Heršálek), 60. Heršálek (Matušík, Kellner) - 44. Urbanec (Procházka, Decsy)

Rozhodčí: Pokorný - Polák, Rampýr   Vyloučení: 4:9 navíc 5+OK Havran (TAB), Procházka (MIL), 2x 10min OT Havran (TAB)   Využití: 4:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 6:0, 6:1, 8:1   Diváci: 1368

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Heršálek "A", Liška, Kanov "A", Černý, Hájek A., Havran - Mařík, Matušík "C", Kellner - Kolomý, Zayml, Hájek - Seidl, Krätzer, Sladký

HC MILEVSKO 2010: Škubal (24. Exner) - Štych "C", Dvořák, Procházka "A", Hlinka, Štěrba, Srdínko, Bartůněk - Król, Hamerle "A", Decsy, Stoklásek, Homolka, Urbanec, Novotný, Drda D., Novák, Fořt, Somerauer, Reiniš, Nevolný

Preview

Po sobotním vypjatém zápase na ledě Pelhřimova, kterému přihlíželo více než dvě stě táborských fanoušků, je na programu další utkání s podtitulem derby. Do Tábora míří Milevsko, geograficky nejbližší soupeř kohoutů.

Milevsku se poměrně vydařila první dvě kola, ze kterých vytěžilo 4 body a nic nenasvědčovalo tomu, že by se měla opakovat loňská neúspěšná sezona, kdy bývalí vzduchotechnici bojovali o udržení se Zbraslaví. Jenže přišel strmý pád a neuvěřitelných patnáct utkání bez jediného bodového zisku. Milevsko padlo například doma s Kolínem 2:10, s Táborem 1:8 nebo s Jabloncem či Klatovy 3:7. Ale předvedlo i slušné výkony a jen těsně 1:3 prohrálo v Sokolově. Před Vánoci Milevsko po více jak dvou měsících bodovalo. Doma udolalo Bílinu 5:2 a přiblížili se ji v tabulce. Po Novém roce mají krajští rivalové slušnou formu. Nejprve na nájezdy vyhráli doma s Klatovy 5:4 a v posledním kole přestříleli Děčín 6:4. Díky těmto bodovým ziskům se dotáhli na předposlední Bílinu, rozdíl mezi oběma týmy je jediný bod.

Kanadskému bodování milevského výběru, jako již tradičně, kraluje Josef Urbanec. Ten se i v trápícím týmu trefil už patnáctkrát a čtyřikrát asistoval u branek svých kolegů. Druhým v bodování je Jakub Hamerle s osmácti body. Ten také potvrzuje loňskou slušnou formu. V závěsu za vedoucí dvojicí je David Decsy, jenž minulý rok působil v týmu Velkých Popopic hrajícím krajskou ligu. V brankovišti dostával nejvíce příležitostí Táboru dobře známý Václav Pipek. Ten se ale v utkání s Klatovy zranil a v Táboře určitě nenastoupí. Proti Táboru se tak postaví jeden z dvojice Jiří Škubal nebo Jiří Exner, který má vyřízené střídavé starty z Kladna. Přes vánoční pauzu do týmu Milevska také přibyl Jan Stoklásek, ten poslední dvě sezony působil v Soběslavi. Za dvě utkání v milevském dresu má bilanci 1+4.

Z táborského celku nejsou hlášeni žádní zranění hokejisté a tak by kohouti měli nastoupit kompletní. Papírově jsou Táborští jasným favoritem, ale soupající forma "vzduchotechniků" může být kohoutům varováním. Druholigové klání startuje ve středu od 18:00. Kohouti budou jistě potřebovat Vaši vynikající podporu, stejně jako v Pelhřimově.


 

 2.  Umístění  17.
54  Počet bodů  12
 115:69  Skóre  60:114
16 Počet výher 2
6 Počet proher 19
 9:2 (Řisuty, Bílina)  Nejvyšší výhra 5:2 (Bílina)
 3:6 (Řisuty)  Nejvyšší prohra 2:10 (Kolín)
 David Kellner (19)  Nejvíce branek Josef Urbanec (15)
Tomáš Hájek (17)  Nejvíce asistencí Jakub Hamerle (14)
 Jakub Matušík (29)  Nejlépe bodovaný hráč Josef Urbanec (19)
8:1 První vzájemné utkání 1:8
991 Divácký průměr doma 352
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality