Jeden gól nestačil... Hokejová Štěstěna a mág Sejpal uvrhli na táborské hokejky zlou kletbu

03.01.2016 11:15, autor: Pavel Šácha

Do nového kalendářního roku odstartovali táborští hokejisté pořádně zostra. Hned jeho první mistrovské dějství je nasměrovalo ke šlágru soutěže na led vedoucího Kolína.

Jeden gól nestačil... Hokejová Štěstěna a mág Sejpal uvrhli na táborské hokejky zlou kletbu

SC Kolín - HC Tábor

2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Neděle, 3.1.2016 17:07 - Muži

 

Branky a nahrávky: 9. Pácal (Semirád, Hanzl), 27. Zumr (Skokan, Jankovský) - 26. Březina (Blažek, Zayml).

Rozhodčí: Schmejkal - Klouček, Žídek.   Vyloučení: 7:5   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:1, 2:1   Střely: 24:44   Diváci: 1165

SC KOLÍN: Sejpal - Pácal, Hanzl, Skokan, Voženílek, Barták, Březina - Veselý, Semirád, Malý - Jankovský, Zumr, Morkes - Kadlec ml., Kadlec st., Chvojka

HC TÁBOR: Novák (Klestil) - Černý, Havran, Liška, Kanov, Heršálek, Klíma, Hlaveš - Kellner, Přibyl, Polodna - Vaniš, Matušík, Seidl - Březina, Zayml (41. Krätzer), Blažek.

TI, kteří na kolínský stadion v neděli zavítali, určitě nemuseli ani na okamžik litovat. Aktéři střetnutí jim naservírovali strhující hokejovou podívanou, kterou navíc i díky početné enklávě táborských fanoušků doprovodila výtečná kulisa. Jen na gólech dramatický duel šetřil. A protože se dva ze tří přesných zásahů narodily na kolínských hokejkách, zůstaly nakonec všechny tři body v držení domácího týmu.

I. třetina

Už zahajovací dějství zápasu jasně ukázalo, že se diváci v ochozech nudit nebudou. První opravdu výrazné momenty se narodily v průběhu 5. minuty. Nejprve čelil domácí gólman Sejpal šanci Vanišovi a následnou dorážku Hlaveše zastavilo v cestě do branky koleno bránícího hráče. Jen o pár desítek vteřin později potupovali tři domácí hráči na jediného obránce, ale Morkes před odkrytou částí branky puk minul. V 7. minutě dělovku téhož kolínského forvarda vytěsnil pozorný brankář Novák. Na konci 7. minuty usedl na trestnou lavici hostující obránce Kanov a Středočeši se ocitli v první početní výhodě. Když už to vypadalo, že zůstane ležet ladem, dostal se domácí matador Pácal k dorážce předchozí střely Semiráda a Novák už byl bezmocný – 1:0. Tento moment měl Kolínské nabudit k dalším ofenzivní vlně, živo však bylo především před jejich brankou. Brzy po inkasované brance orazítkoval Vaniš tyč Sejpalovy svatyně. Další pomoc paní Štěstěny si domácí brankář vyžádal o minutu později, kdy se svižná střela hostujícího obránce Klímy odrazila od horní tyče těsně před brankovou čáru. Kozlové se důrazněji přihlásili o slovo v 16. minutě, závar před táborskou klecí ovšem ukončila Novákova bleskurychlá lapačka.

II. třetina

V úvodu prostřední periody přežili Táborští zbytek oslabení z první části a brzy si sami vynutili přesilovku, jenže Sejpal odvedl v oslabení velmi dobrou práci. Na konci 26. minuty už ale hostující ekipa na kolínském stadionu jásala. Po rychlém výpadu dvojice Blažek – Březina a zakončení prvně jmenovaného ztratil Sejpal kontrolu nad vyraženým pukem a Březina ho pohodlně dopravil za brankovou čáru – 1:1. Radost jihočeské družiny z vyrovnání ovšem trvala pouhých pětačtyřicet vteřin. V čase 26:40 prohráli hosté buly ve své třetině, Skokanova střela se po zásahu Nováka odrazila na hůl Zumra, a ten už měl při zakončení poměrně snadnou úlohu – 2:1. S příchodem druhé poloviny střetnutí táborští hokejisté umocnili svou aktivitu a vedoucí tým tabulky viditelně přehrávali, ale k vyrovnání je to nedovedlo. Ve 35. minutě sice skončila střela Polodny podle mnohých za zády kolínského brankáře, ale sudí Schmejkal puk za brankovou čarou neviděl a rozpažil. Minutu a půl před druhou sirénou bylo pořádně horko i před Novákem, ale hostující hráči i díky značné obětavosti Kolín do trháku nepustili.

III. třetina

Závěrečná dvacetiminutovka se proměnila v marné dobývání  kolínské klece, ta však zůstala hlavně díky skvěle chytajícímu Sejpalovi pro táborské hráče zakletá. V úvodu se nedokázali prosadit při dvou slepených přesilovkách, a ani v dalších momentech neměli potřebné štěstí. V polovině 52. minuty sice puk do branky Kozlů dopravili, jednalo se však o kopnutí nohou a verdikt sudího Schmejkala vzal této situaci gólový punc. Soubor od Labe výrazněji zahrozil v podstatě jen jednou, ale hosté přestáli závar před svou svatyní bez úhony. Jejich chystaný závěrečný tlak otupilo vyloučení obránce Heršálka, vzápětí však zamířil za katr i domácí hráč a Jihočeši se přece jen dostali k power play. Při hře bez brankáře se dokázali usadit v útočném pásmu, ale více než zasloužená odměna je nakonec minula a vítězná euforie pohltila domácí tábor.

Řekl po utkání

Arpád Györi, asistent trenéra HC Tábor: „Hrál se výborný hokej ve výborné atmosféře. Řekl bych, že jsme byli už v první třetině aktivnějším týmem. Vytvořili jsme si i dost šancí a dvakrát jsme trefili tyč, ale přesto jsme po ní prohrávali. Postupem času jsme soupeře přebruslovali, ale nevyužili jsme další šance. Musím uznat, že soupeři opravdu výborně zachytal brankář. Pozitivní je, že kluci do poslední chvíle bojovali a svůj tlak dokázali vystupňovat, ale tentokrát nám prostě nebylo souzeno. Když jde mužstvo takhle usilovně naproti úspěchu, obvykle se mu to vrátí v dobrém výsledku. Nám ale dnes štěstí nepřálo. Porážky je samozřejmě škoda, ale nic nemění na tom, že jme byli s výkonem, hrou i přístupem kluků k zápasu spokojeni.“      

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality