Je rozhodnuto, Kohouti postupují do čtvrtfinále!

01.03.2014 23:55, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor - HC Klatovy

6:1 (0:1, 3:0, 3:0)

Sobota, 1.3.2014 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 28. Hájek T. (Hájek A., Seidl), 34. Seidl (Kolomý, Hájek), 34. Mrkvička (Havran), 52. Matušík (Mařík), 55. Heršálek, 59. Kellner (Mařík) - 15. Vondryska

Rozhodčí: Bejček, Luczkow - Nepomucký, Špála   Vyloučení: 5:8   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:1, 6:1   Diváci: 1526

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Hájek A., Kanov "A", Heršálek "A", Havran, Černý, Klíma - Krätzer (34. Pechánek R.), Matušík "C", Mařík - Sladký, Mrkvička, Kellner - Hájek T., Kolomý, Seidl

HC KLATOVY: Pravda (Lejsek) - Martinec, Zeman, Hucl, Blumentrit, Růžička, Mrázek, Moravčík - Kodýtek, Vraný, Pacanda, Topinka "A", Bernad, Němec, Vondryska, Pitel, Maxa "C"

Souhrn

V první třetině dnešního utkání táborský soupeř z Klatov velice dobře bruslil a napadal rozehrávku Kohoutů. Z toho si dokázali také vypracovat šance. Zpoza branky přistrkával puk Bernad, ale Pouska jej nedokázal dostatečné důrazně trefit. Pak hráli hosté přesilovku, na modré napřáhl Blumentrit a jeho dělovku dorážel Martinec, na místě však byl Klestilův beton. Po polovině první periody zavezl Jakub Matušík puk po pravém křídle, zavezl jej na střed, jenže se předvedl brankář Pravda. O útočné manévry se pokoušel i Tomáš Hájek, ale po jeho obkroužení branky puk jen prosvištěl brankovištěm. V táborské početní výhodě hledal u tyče Kanov Martina Maříka, ten trefil jen nastavený beton v jinak odkryté kleci. A tak se radovali hosté. Vondryska obral táborského obránce Adama Hájka o puk a pelášil sám na Klestila. Forehandovým blafákem jej poslal na druhou stranu a zasunul do volné části branky – 0:1. Západočeši měli poté téměř minutovou početní výhodu pěti proti třem, ale nedokázali si vypracovat vůbec nic. Těsně před koncem úvodního dějství ještě spálil obrovskou šanci Krätzer s Maříkem. Ani jeden totiž nedokázal dopravit puk v brankovišti do nestřežené svatyně.

Třetina druhá už se hrála podle jiných not. Kohouti od počátku přitlačili svého soupeře, ale dlouho nemohli přesně zamířit. Po Klímovo nabídce se neprosadil tečí ani dorážkou Matušík a neujaly se ani další slibné možnosti. Až Tomáš Hájek po přihrávce svého bratra Adama najel do útočného pásma a ranou přes obránce zacinkal o horní tyč, od které touš zamířil do branky – 1:1. A vzápětí mohlo být skóre už ve prospěch domácích. Dobře hrající Vojtěch Mrkvička posunul puk na levé křídlo Kellnerovi a jeho ránu vyrážel Pravda ramenem do ochranné sítě. Táboráky to nemuselo mrzet, po vlastním oslabení i přesilovce se totiž trefili znovu. Situaci tři na jednoho vyřešila krásně trojice Hájek, Kolomý a Seidl, kdy Filip Kolomý mohl střílet do téměř opuštěné branky, ještě nahrál Seidlovi, ten si brankáře vychutnal a zacílil mezi jeho chrániče – 2:1. Přesně za 28 vteřin bylo na táborských ochozech ještě veseleji. David Kellner vystřelil z levého křídla, brankář jeho ránu vyrazil maskou a hra pokračovala. Klatovská obrana byla rozhozená a Martin Havran našel od modré úplně osamoceného Vojtěcha Mrkvičku na brankovišti, ten s pukem zamíchal a umístil jej Pravdovi nad beton – 3:1. Před koncem třetiny předvedl další dobrý zákrok betonem brankář hostí proti Mrkvičkově dorážce z hrany brankoviště.

Ve třetí části už Klatovy značně polevili v bruslení a na hře se to projevilo. Kohouti snadno procházeli středním pásmem a dostávali se do přečíslení. Dvě taková pěkně zlikvidoval brankář Pravda. Nejprve vyrazil Hájkovu puklici z mezikruží, aby následně přikryl i dorážku. A poté betonem vychytal i Davida Kellnera, který byl po Sladkého nahrávce až příliš blízko brance. I další možnost měl táborský expres, protáhl se podél pravého mantinelu, udělal kličku obránci, jenže jeho backhand zachytil Pravda mezi svými betony. V 52. minutě hráli domácí jednu z přesilových her. Vyhozený puk na modré zastavil Radek Pechánek, poslal jej na volného Maříka u branky, který neuspěl. Nic nevzdal a puk zpoza branky vrátil Matušíkovi a ten už měl snadnou úlohu – 4:1. Brankář se v těchto momentech mohl přetrhnout a stejně by to k ničemu nebylo. Za tři minuty později předvedl nevídanou akci táborský zadák Luboš Heršálek. Ten vzal puk ve vlastním pásmu, projel celé hřiště a zápěstím našel mezírku mezi chrániči hostujícího strážce svatyně – 5:1. Za minutu dostal Mařík nahrávku od Michala Klímy a jel sám. Jenže i tentokrát si vylámal zuby na Pravdovo vyrážečce. Zbytek utkání Kohouti v pohodě zvládli a to i přes oslabení. Navíc dokázali přidat ještě jednu branku. Martin Mařík posunul puk na kruh Davidu Kellnerovi a ten zasadil puk jako teploměr do brankářova pod paždí – 6:1.

Táborští hokejisté tak postupují do dalšího kola play-off po třech vítězstvích a žádné porážce. Na svého čtvrtfinálového soupeře si ještě budou muset počkat, ale je jisté, že první utkání se odehraje v pátek 7.3. na zimním stadionu v Táboře. V průběhu prvního kola play-off se také udála jedna rošáda v realizačním týmu Kohoutů. Radek Jindra zápolí s časovou tísní a Václav Svatoš u mužstva končí z osobních důvodů. Oba asistenti tak opustili první tým a minimálně do konce sezony je nahradí někdejší trenér Milevska Karel Bílek.

Ohlasy z táborské kabiny

Hlavní trenér Tomáš Matušík

Jsme moc spokojení s postupem do dalšího kola. Je také dobré, že teď budeme mít delší pauzu, kterou využijeme především k vyléčení nějakých šrámů. Všechna utkání s Klatovy nebyla vůbec  takjednoduchá, jak by se mohlo na první pohled zdát. Soupeř dobře bruslil, napadal naší rozehrávku a hrál nebojácně, jsme moc rádi, že jsme to zvládli. Do dalšího kola si nechceme soupeře vybírat, ale rádi bychom Pelhřimov. Bylo by to vynikající soupeř i pro fanoušky, protože my i Pelhřimov hrajeme líbivý hokej a také dojezdová vzdálenost je výborná.

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality