Je dobojováno! Nervydrásající třetí bitva poslala Tábor do semifinále a žďárské válečníky na dovolenou

15.03.2015 21:24, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté ukončili své čtvrtfinálové účinkování v nejkratším možném termínu. Nedělní střetnutí nijak nevybočilo ze scénáře celé série a nabídlo další mimořádně dramatickou bitvu. Domácí bojovníci nakonec znovu dokázali zlomit odpor výborně hrajícího soupeře ze Žďáru nad Sázavou a nyní budou jen čekat, jakého dalšího soupeře jim vývoj druholigového play-off postaví do cesty.

Je dobojováno! Nervydrásající třetí bitva poslala Tábor do semifinále a žďárské válečníky na dovolenou

HC Tábor - Žďár nad Sázavou

3:2 (0:0, 2:0, 1:2)

Neděle, 15.3.2015 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 22. Kolomý (Mařík, Heršálek), 27. Seidl (Krätzer), 49. Mařík z trestného střílení - 41. Kaňka (Beneš, Staněk), 49. Padělek (Kaňka).

Rozhodčí: Valenta - Černý, Malý.   Vyloučení: 7:11   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 2:0, 2:2, 3:2   Střely: 36:25   Diváci: 1992

HC TÁBOR: Klestil (Panec) – Černý, Havran, Liška, Hájek, Heršálek, Hlaveš, Dvořák – Kellner, Boháč, Seidl – Krätzer, Matušík, Mařík – Blažek, Kolomý, Březina.

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU: Sláma (Peška) – Staněk, Beneš, Pleva, Vítek, Šmejkal, Kolda, Pilný, Doležal – Padělek, Kaňka, Štěpánek, Kunstmüller, Gregar, Plachý, Krupka, Bureš, Vítek, Zídek.

I. třetina

Domácí mužstvo rozehrálo zápas obrovským tlakem a žďárská defenzíva měla už v první minutě plné ruce i nohy práce s tím, aby udržela skóre v rovnovážné podobě. Ve 4. minutě vystrašil Slámu Seidl, ale hostující gólman to ustál. Jen o chvíli později usedl na domácí trestnou lavici Havran, a přestože táborští hráči oslabení výtečně ubránili, herní nadvláda se zvolna přestěhovala na hokejky Plamenů. Do obrovské šance se v 11. minutě dostal Padělek, ale zamířil jen do náruče Klestila. Mužstvo Tábora nadále zůstalo pasivnějším z obou týmů, přesto mělo v polovině 17. minuty blízko k vedení. Výpad Kellnera se Seidlem a zakončení druhého jmenovaného Sláma ustál, vzápětí ale byli Žďárští nuceni čelit dvouminutové početní převaze. V ní se narodila další příležitost Seidla, také tentokrát byl ale hostující brankář svým betonem u tyče včas.

II. třetina

 Také začátek prostředního dějství se ocitl v režii táborského týmu, tentokrát už mu to ale přineslo gólovou radost. V přesilové hře po faulu na Seidla se ocitl na kruhu osamocený Kolomý, zamířil a trefil se parádně – 1:0. V úvodu 27. minuty bylo na táborském stadionu ještě o poznání veseleji. DvojiceKrätzer - Seidl se dostala po dlouhém pobytu na ledě v přečíslení, a přestože první zakončení selhalo, druhý jmenovaný útočník s důrazem sobě vlastním přece jen posunul puk za brankovou čáru – 2:0. V dalším průběhu prostřední části hry už byli táborští hokejisté aktivnějším týmem a žďárský Sláma se stal zaměstnanějším z obou brankářů. S příchodem druhé poloviny střetnutí přesto Kohoutům zatrnulo, to když se ocitl za zády obránců Padělek, ale Klestil úmysl zkušeného forvarda vystihl. Stejný hostující hráč si svůj výpad ještě jednou zopakoval, tentokrát už mu ale obránci zakončení ani nepovolili. Daleko výraznější šance pak byly k vidění na druhé straně (Matušík, Mařík), ovšem pojistka v podobě třetí branky zůstala Táborským zapovězena.

III. třetina 

Na začátku třetí periody se stalo to nejhorší, co mohlo domácí družinu potkat. Chyba při střídání  pomohla Plamenům do přečíslení, které vzal Kaňka na sebe a střelou mezi betony dostal hosty na dohled – 2:1. Ačkoliv už to tak ve druhé části nevypadalo, snižujícím gólem hosté přece jen našli náhradní zdroj svých sil a proměnili také třetí zápas v nesmírné drama. Brzy po gólu Kaňky se dostal k nebezpečné dorážce Padělek, ale Klestil nadvakrát zachránil. Po následné nepovedené přesilovce Tábora neušly pozornosti rozhodčího dva nedovolené zákroky domácích beků v Krátkém sledu po sobě. Hosté od Sázavy tak dostali šanci, která se neodmítá. Ve dvojnásobné početní převaze se odhodlal ke střele z kruhu Padělek, rána mu nijak zvlášť nesedla, ale možná právě proto zapadla do horního rohu Klestilovy klece – 2:2. Mohutná vzpoura Žďárských měla naštěstí pro domácí barvy jepičí život. V čase 49:50 prosvištěl kolem mantinelu Mařík, při zakončení byl faulován a sudí Valenta zkřížil ruce nad hlavou. A k obrovské radosti Jihočechů se opakoval scénář ze žďárských Bouchalek. Táborský exekutor znovu na Slámu vyzrál (tentokrát střelou do horního rohu) a vrátil vedení na tu správnou stranu. Pak už následoval očekávaný průběh. Domácí střídačka i diváci trnuli při každé soupeřově střele směrem na domácí klec,  a naopak vzývali Štěstěnu při každém výpadu do soupeřovy obrany. Ten nejnebezpečnější zakončoval obránce Heršálek, ale Sláma se přemístil včas. V čase 58:50 se ještě k domácímu týmu otočila zády a střela Matušíka jen orazítkovala jen horní tyč. V tom podstatném už ale měli Kohouti na své straně všechno a všechny včetně neuvěřitelných fanoušků. Nervydrásající koncovku ještě „opepřil“ Matušíkův dvouminutový zákrok za brankou soupeře. Hosté samozřejmě sáhli ke hře bez brankáře s výhodou dvou hráčů v poli navíc, ale času i prostoru už se jim nedostalo.

 Euforie, úleva, nadšení – to všechno poté proudilo do srdcí domácích hráčů i fanoušků. A Žďárští? Ti mohli opouštět táborský stadion i cestu letošním druholigovým ročníkem se vztyčenými hlavami.           

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality