Jan Kanov: Příprava byla hodně tvrdá, ale to už je tady takový standard

12.07.2014 21:55, autor: Pavel Šácha
Jan Kanov: Příprava byla hodně tvrdá, ale to už je tady takový standard

V souboru táborských trenérů bude patřit k těm mužům, na které budou znovu hodně spoléhat. Jan Kanov nosí v sedmadvaceti letech  na dresu „áčko“ coby asistent kapitána a je jedním z nejzkušenějších článků současné druholigové party. „Vlastně si to ani moc neuvědomuju,“ usmívá se táborský obránce, který si v minulosti mimo jiné zahrál i na mistrovství světa osmnáctiletých. 

Máte za sebou nejméně populární fázi letní přípravy a před sebou první ledové dny. Jak jste se letos na suchu cítil?

 „Letní příprava byla hodně tvrdá, ale to už je u trenéra Matušíka v podstatě takový standard. Do některých věcí se mi zrovna dvakrát nechtělo, ale v sezoně se bez té dřiny neobejdeme. Myslím si, že všichni, kteří tady trénovali, se k tomu snažili přistupovat svědomitě. Snad se nám to na ledě vrátí. Zpestřením byl fotbalový zápas v Řepči a jeho nervydrásající penaltová koncovka. V ní jsme nakonec urvali vítězství, což se samozřejmě cení… (úsměv)

Stihl jste už užít dovolenou?

 „Ještě jsem nikde nebyl, ale teď v nejbližších dnech plánuju jet na pár dní do Itálie na kola, přesněji do Lago di Garda. Vyloženě odpočinek to tedy nebude.“

Na ledě budete v nadcházející sezoně plnit roli jednoho z lídrů obranných řad. Jste na to připravený?

 „Tohle si vlastně ani moc neuvědomuju, a ani si nemyslím, že by to tak mělo být. Pravdou je, že jsme s Heršusem (Luboš Heršálek) v sedmadvaceti letech z obránců nejstarší. Jenom doufám, že ta otázka nenaráží na to, že už bych měl úplně skončit (smích).“

Co tedy očekáváte od nové sezony?

 „Je to jednoduché. Doufám, že budeme znovu hrát na předních příčkách a dělat fanouškům radost. A oni na oplátku zase nám, protože podle mne jsou opravdu nejlepší v lize. Samozřejmě záleží na tom, jak se nakonec ustálí kádr, ale jsem rád, že se tady uchovala kostra týmu. Přišli i noví kluci, naopak je trochu škoda, že to nedopadlo se Standou Polodnou. Tímto ho zdravím do Švédska (úsměv). Určitě se těšíme na novou kabinu, která se pro mužstvo připravuje. Věřím tomu, že se do ní přestěhuje vítězný duch.“ 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality