Hrozivý úvod, slibné zlepšení, a přesto porážka… Táborští ukázali v utkání na Kobře dvě tváře

23.08.2017 00:14, autor: Pavel Šácha

Mužstvo HC Tábor má za sebou už třetí přípravný test před blížícím se startem druholigových bojů. V utkání na ledě pražské Kobry se dokázalo oklepat z hrozivé první části hry a smazalo tříbrankové manko, přesto si nakonec odvezlo z Braníku porážku 4:6.

Hrozivý úvod, slibné zlepšení, a přesto porážka… Táborští ukázali v utkání na Kobře dvě tváře

HC Kobra Praha - HC Tábor

6:4 (3:0, 2:4, 1:0)

Úterý, 22.8.2017 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 5. Steiner (Tuma), 15. Ryzák (Steiner), 16. Antončík (Jedlička), 31. Jedlička (Matějček, Antončík), 39. Antončík (Jedlička, Kellner), 60. Steiner (Matějček) - 25. Pechánek (Urbanec), 29. Seidl (Matušík), 30. Blažek (Pechánek), 40. Březina (Seidl).

  Vyloučení: 6:4   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 3:0, 3:3, 5:3, 5:4, 6:4   Střely: 37:29   Diváci: 60

HC KOBRA PRAHA: Bílek (Mouček) – Semrád, Vokurka, Steiner, Valter, Ryzák – Kellner, Jedlička, Antončík, Hlinka, Čurda, Matějček, Brejcha, Tuma, Hlinka, Matějek, Pulkrab, Pavel, Jindra

HC TÁBOR: D. Novák (M. Novák) - Duben, Tesař, K. Černý, Raiterman, Košař, Bouška, Pípal - Pechánek, Heřman, Škrdleta - Březina, Matušík, Seidl - Blažek, Kadilák, Urbanec.

 

Do zápasu na Kobře poprvé zasáhl zkušený zadák Kamil Černý, a také další ostřílený novic v modro-bílých barvách. Dres Kohoutů oblékl po jediném náročném tréninku dvaatřicetiletý křídelník Josef Urbanec, který až dosud úspěšně působil v Písku. V sestavě Kobry vyrukoval proti svým teď už bývalým spoluhráčům David Kellner, který se do pražského celku přesunul kvůli současným pracovním povinnostem v hlavním městě.

 V úvodní části táborští hráči na ledě jen paběrkovali a ocitli se pod obrovským tlakem. Brankář David Novák si během necelých tří minut připsal šest těžkých zákroků, a tak se stal Steinerův vedoucí gól z 5. minuty logickým vyústěním dění na ledě. Domácí gólman Bílek poprvé procitl z posilujícího spánku až v 10. minutě, kdy čelil první nebezpečné střele na svou branku. Obraz hry neproměnila ani následná přesilová hra Kohoutů po faulu na Škrdletu, a tak si v závěru první třetiny znovu vzali slovo aktivní Pražané. Při jejich začínající početní výhodě se v 15. minutě prosadil Ryzák a o minutu později uzavřel účet první periody Antončík. Nutno dodat, že skóre 3:0 bylo ještě milosrdné a zásluhu na tom má především velmi pozorný táborský brankář.

 Do prostředního dějství vyrukoval z táborské kabiny podstatně zodpovědnější, pohyblivější i odhodlanější tým. A na ledě to bylo znát. Už po necelých pěti minutách hry přetavil zlepšený herní projev ve snížení Pechánek, jenž zužitkoval souhru novice Urbance – 3:1. na konci 9. minuty už to bylo jen o gól, to když se Seidl v přesilovce opřel do křížné přihrávky Matušíka a nedal Bílkovi šanci zasáhnout – 3:2. Těsně před příchodem druhé poloviny utkání posunul Pechánek puk na útočné modré Blažkovi, jenž našel skulinu v Bílkově postoji a vyrovnal na 3:3. Radost z vymazání hrozivého manka ovšem vydržela hostům jen necelou minutu. V čase 30:34 se ocitl tváří v tvář Novákovi nehlídaný Jedlička a překlopil vedení zpět na stranu Kobry – 4:3. V samém závěru třetiny se skóre měnilo ještě dvakrát. V úvodu 39. minuty se v závaru před táborskou klecí nejlépe zorientoval domácí kapitán Antončík a zvýšil na rozdíl dvou branek – 5:3. Táborští ovšem přispěchali s bleskovou odpovědí. Jen šestnáct vteřin před druhou sirénou vyřešili parádně přečíslení tří proti dvěma, Seidl vyzval k zakončení z mezikruží Březinu, a ten dostal přesně mířenou střelou táborský tým na kontakt – 5:4.

 Značná část závěrečné dvacetiminutovky se topila v nepřesnostech a aktivita obou týmů výrazně ochabla. Zhruba šest minut před koncem se táborský tým nadechl k sympatickému náporu a brankář Bílek měl poměrně dost práce, ale vedení pražského celku zůstalo nedotčené. Necelou minutu před koncem naskočil na led místo brankáře Nováka šestý táborský hráč; namísto vyrovnání ale obstaral stvrzenku na domácí vítězství Steiner a střelou do opuštěné branky zpečetil výsledek střetnutí – 6:4.

Z táborské šatny

Arpád Györi, asistent trenéra HC Tábor: „První třetinu jsme odehráli velice špatně. Vůbec jsme se nedokázali vypořádat s domácí aktivitou, chyběl nám pohyb, a jen díky Davidu Novákovi nebyl náskok soupeře výraznější. Před druhou třetinou jsme si v kabině hru rozebrali, a od té druhé už to bylo z naší strany podstatně lepší. Je škoda, že jsme hned po vyrovnání na 3:3 inkasovali po zbytečné chybě, kterých jsme se v utkání opět nedokázali vyvarovat. V poslední třetině jsme se snažili o vyrovnání, postupně si i vynutili určitou převahu, ale gól už jsme nedali.“ 

Radim Heřman, útočník HC Tábor: „Nezačali jsme úplně ideálně. I když jsme čekali, že na nás Kobra takhle nastoupí, nedokázali jsme se s tím úplně vyrovnat. Postupem času to šlo nahoru, dali jsme góly, zlepšili hru a dávali puky rychle od sebe, takže pak už to bylo přece jenom lepší. Ten začátek zápasu byl ale strašlivý a nemělo by se nám to stávat.“        

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

Starší aktuality