Hráči Tábora těžký domácí úkol zvládli, Moravské Budějovice zůstaly na nule

26.09.2018 21:13, autor: Pavel Šácha

Kohouti jsou po pátém kole druhé ligy bohatší o tři velmi cenné body. To je nejdůležitější sdělení z průběhu středečního večera na táborském zimním stadionu. Klíčovou postavou střetnutí s Moravskými Budějovicemi se stal domácí matador Lukáš Květoň, který vstřelil všechny tři góly domácí družiny, ten poslední v čase 59:59 do opuštěné branky soupeře.

Hráči Tábora těžký domácí úkol zvládli, Moravské Budějovice zůstaly na nule

HC Tábor - Mor. Budějovice 2019

3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Středa, 26.9.2018 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 16. Květoň (Matušík, Heřman), 32. Květoň (Březina), 60. Květoň (Heřman) - 27. Rytnauer (Krutiš).

Rozhodčí: Šperl - Oudes, Šimánek.   Vyloučení: 3:3   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 30:31   Diváci: 844

HC TÁBOR: Dudáček (Novák) - Havran, Hajič, Černý, Raiterman, Hlaveš, Duben, Košař - Blažek, Matušík, Heřman - Zayml, Květoň, Březina - Kalaš, Pechánek, Hrala.

MOR. BUDĚJOVICE 2019: Jekel (Čáp) - Trnka, Pelikán, Kadela, Wasserbauer, Peroutka, Kabelka, Kliment - Matějka, Lupač, Juráň, Horký, Hačecký, Rytnauer, Havlát, Nejedlý, Říčka, Krutiš.

 

Táborské mužstvo zahájilo první třetinu nadmíru aktivně. Už po dvaceti vteřinách hry si vynutilo přesilovou hru a v ní zasypalo třebíčského hosta v budějovické brance Jekela první porcí střel, ten ale ustál všechny včetně té nejnebezpečnější z hole Matušíka. V polovině 5. minuty se naskytla výhoda početní převahy také hostům, ale táborský gólman Dudáček si připsal jen rutinní zákroky. Podstatně hlouběji do svého arzenálu musel sáhnout při druhé přesilovce soupeře, ve které se dvakrát ocitl ve vyložené pozici Lupač, ale na strážce domácí klece nevyzrál. Bezprostředně po ubráněném oslabení se kohouti odměnili za svou příkladnou aktivitu. Kombinační akce po ose Heřman – Matušík – Květoň, po které posledně jmenovaný zakončoval do odkryté branky, patřila do kategorie výstavních – 1:0. Jen o chvíli později si vynutil faul Moravanů Zayml, ale skóre už se do přestávky nezměnilo.

Úvodní minuty druhé periody se nesly ve znamení živelného a rychlého hokeje, který ovšem provázelo ohromné množství chyb na obou stranách. Silově výborně vybavení hosté očividně přiložili pod kotel a domácí defenzíva měla o poznání více práce. V čase 26:57 se obraz hry promítl i do skóre. Chybné přihrávky o mantinel za táborskou brankou se zmocnil Krutiš a po jeho nabídce už měl Rytnauer před odkrytou brankou snadný úkol – 1:1. Žihadla byla od té chvíle aktivnější a táborský celek často přiváděla do úzkých. Naproti tomu útočné výpady Jihočechů mnohdy končily ještě daleko před Jekelovou klecí. Přesto si nakonec těsné vedení nenechali vzít. Ve 12. minutě podnikla rychlý protiútok druhá formace, Březina našel zpětnou přihrávkou Květoně a ten procedil puk za záda budějovického brankáře – 2:1. Ani ve zbylých minutách druhé části to tým Tábora neměl jednoduché, houževnatí hosté využili každou příležitost k tlaku na branku, ale domácí defenzíva už své území uhájila.

Závěrečná dvacetiminutovka nabídla pohledných hokejových momentů jako šafránu. Oba celky vsadily na opatrnost. Hosté z Moravských Budějovic si výrazný tlak vedoucí k vyrovnání nevytvořili, a ani domácí mužstvo nemělo příliš ofenzivních choutek. Hráči z pomezí Moravy nejvýrazněji vystrašili Dudáčka ve 47. minutě, kdy pálil hned po buly Horký, ale táborský gólman jeho pohotový projektil reflexivně vytěsnil. Kohouti mohli získat klid při dvou výpadech dvojice Blažek – Heřman a šanci Zaymla z 58. minuty, Jekel ale nekapituloval. V samém závěru sáhla hostující střídačka ke hře bez brankáře nechtěně tím otevřela cestu ke třetímu gólu Lukáši Květoňovi. Ten napálil puk do opuštěné klece pouhou vteřinu před koncem a zkompletoval hattrick – 3:1.

Po utkání přišla na řadu vítězná lodička domácí družiny, ale ještě živěji bylo v chodbě před šatnou rozhodčích. Trenér Moravských Budějovic Augustin Žák počastoval nepublikovatelnými výrazy nejen samotné sudí, ale také přítomné pořadatele. Na výsledku už ale jeho typická show nic změnit nemohla…

Slovo trenéra

Arpád Györi, trenér HC Tábor: „Věděli jsme, že i když jsou Moravské Budějovice bez bodu, čeká nás těžké utkání, protože mají ve svém středu zkušené hráče. První třetinu jsme odehráli velmi slušně a šli jsme do vedení 1:0. Nějaké náznaky chyb v obranné fázi už tam ale byly. Ve druhé části už jsme řadu věcí řešili špatně a sami se dostávali do problémů. Soupeř vyrovnal, ale i přes ten náš možná bojácný výkon jsme se vrátili do vedení. V poslední třetině už to bylo z naší strany přece jen lepší. Z některých věcí ve hře se musíme poučit, ale důležité jsou pro nás hlavně tři body. Klíčová samozřejmě byla střelecká forma Lukáše Květoně.“

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality