Hráči mládežnických výběrů už se potí na suchu, u soutěží dorostu visí otazník

03.05.2016 20:37, autor: Pavel Šácha

U zimního stadionu v Táboře zazněl v pondělí pomyslný výstřel oznamující start letní přípravy hokejových výběrů HC Tábor. První dílky z dvouměsíčního martyria na suchu už tedy odkrojily všechny táborské týmy s výjimkou druholigových mužů. Ti zahájí svůj cyklus až za dva týdny, přesněji v pondělí 16. května.

Hráči mládežnických výběrů už se potí na suchu, u soutěží dorostu visí otazník


Díky veskrze perfektní práci v uplynulém soutěžním ročníku si mládežnické celky od Jordánu samy posunuly laťku o stupínek výš. „Sezona byla v podstatě u všech mužstev hodně povedená. Velké poděkování patří všem, kteří se na tom podíleli, počínaje samotnými hráči přes trenéry, rodiče, školu ZŠ Zborovská, město Tábor i partnery klubu,“ bere si slovo šéftrenér mládeže HC Tábor Štěpán Kadilák. Před rokem to měl při zajišťování nadcházející sezony v mnoha ohledech složité, do té další ovšem může hledět s patřičným optimismem. „Letos je to na začátku přece jen příjemnější. Jednotlivé ročníky máme dobře naplněné a hráčsky i trenérsky konsolidované. Takže teď už zbývá jen makat a makat,“ usmívá se Štěpán Kadilák, jenž se osobně znovu ujme ligového staršího dorostu.

 U hokejistů se pochopitelně tréninky v letním období netěší pražádné oblibě, letos se však většina z nich potká na suchu s novými zajímavými prvky.

 „Budeme zkoušet některé nové trendy, o kterých byl ostatně i nedávný trenérský seminář s Alešem Pařezem (kondiční kouč extraligových šampiónů z Liberce – pozn. aut.). Letní příprava by díky nim měla být určitě atraktivnější a svým způsobem i zábavnější. Rozhodně to ale neznamená, že bychom měli slevit z náročnosti a stoprocentních požadavků na hráče. Bez dřiny to nemá smysl,“ říká šéf táborské hokejové mládeže.

 Bez starostí ovšem Štěpán Kadilák ani v letošním roce pochopitelně není. V současnosti se například řeší uvažovaná reorganizace soutěží starších mládežnických mužstev, která by se výrazně podepsala pod nasazení jednotlivých ročníků do týmů. „Brzy se rozhodne, jakým způsobem a zda vůbec k něčemu takovému letos dojde. Uvidíme, jak se to všechno bude nakonec ročníkově řešit, a případně i lišit,“ čeká i šéftrenér mládeže HC Tábor na konečný verdikt, kterému hodně napoví středeční schůzka zástupců angažovaných mužstev na táborském zimním stadionu.

Trenérské obsazení na sezonu 2016 – 2017

JUNIOŘI: Jaroslav Drda – Pavel Zenkl.
STARŠÍ DOROST: Štěpán Kadilák – Jindřich Čeřenský.
MLADŠÍ DOROST A (extraliga): René Skalický – Milan Dančišin.
MLADŠÍ DOROST B (liga): David Pánek – René Skalický, Milan Dančišin.
8. TŘÍDA (starší žáci A): Arpád Györi – Tomáš Kratochvíl.
7. TŘÍDA (starší žáci B): Jan Boháč – Jan Mikš.
6. TŘÍDA (mladší žáci A): Arpád Györi – Tomáš Kratochvíl.
5. TŘÍDA (mladší žáci B): Jan Boháč – Jakub Drda.
4. TŘÍDA (přípravka A): Tomáš Pechánek – Radek Jindra.
3. TŘÍDA (přípravka B): Marcel Šťastný – Miloš Nevšímal.
2. TŘÍDA (přípravka C): Evžen Zátopek – Tomáš Prštický.
1. TŘÍDA (přípravka D): Radek Pechánek – Tomáš Kratochvíl.
Trenér brankářů: Vlastimil Kovač.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality