Hořké vítězství na ledě Sokolova

19.03.2013 18:45, autor: Jiří Jelínek

HC Baník Sokolov - HC Tábor

2:6 (1:2, 0:2, 1:2)

Pondělí, 18.3.2013 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 10. Soukup (Dobřemysl), 53. Zmeškal (Dobřemysl, Kuncl) - 5. Zayml (Kellner), 10. Matušík, 25. Mrkvička (Kellner, Havran), 40. Mrkvička (Zayml), 42. Matušík (Seidl), 46. Černý (Mrkvička)

Rozhodčí: Kostourek, Petružálek - Koskuba, Šulo   Vyloučení: 8:7 navíc 2+2 Hrubost - Kuncl, Vrtek, Dobřemysl (Sokolov); Seidl, 2x Heršálek, Kellner (Tábor) navíc 5+OK Štrach, Kuncl, Hartman (Sokolov); Hájek, Heršálek, Hlaveš (Tábor) navíc Trest ve hře Soukup (Sokolov)   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:2, 1:2, 1:6, 2:6  

HC BANÍK SOKOLOV: Nechvátal (Francisko) - Štrach, Kuncl, Hartman, Kocek, Zmeškal, Jakubal, Vilhelm, Novák - Vrtek, Soukup "A", Bauer, Dobřemysl "C", Boušek, Táborský, Kašpar "A", Říha

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Heršálek "A", Kanov, Hlaveš, Havran, Trieb, Černý - Kellner, Mrkvička, Zayml - Hájek, Matušík "C", Seidl - Šulčík, Kolomý, Kratochvíl

Souhrn

Táborští kohouti v pondělí 18. Března zajížděli ke čtvrtému semifinálovému utkání do Sokolova, kde chtěli rozhodnout o svém postupu do finále. To se jim také podařilo, v celém průběhu zápasu v poklidu kontrolovali hru, až do závěrečného nesportovního chování Sokolova.

Domácí vlétli do zápasu velice aktivně. Hned v první minutě se po chybě v rozehrávce Tábora valil na Klestila Bauer, táborský brankář však zůstal nepřekonán. A tak přišel na řadu Tábor. Patrik Zayml přebral puk na modré čáře, najel na osu hřiště a ranou mezi betony překonal Nechvátala – 0:1. Byl to první gól pro táborského juniora ve druhé lize. V této sezoně tak má úctyhodnou bilanci, osm zápasů 6 bodů (1+5).  O chvíli později pláchl po levém křídle Táborský, Tomáš Klestil si jeho střelu v pohodě pohlídal. Na druhé straně přešel přes obránce David Kellner, jeho střela skončila jen na boční síti Nechvátalovy branky. Další akce Tábora již dvacítku jihočeských fanoušků (ti povzbuzovali své miláčky vytrvale během celého utkání) na stadionu rozradostnila. Jakub Matušík zavezl puk do třetiny, udělal kličku do středu hřiště a jeho rána přes obránce skončila až v síti – 0:2. Dvoubrankový náskok kohoutům vydržel jen pár vteřin. V ponechané výhodě zužitkoval Dobřemyslovu křížnou přihrávku Soukup – 1:2. Za dvě minuty přišla další obrovská šance Tábora. Jakub Matušík prokličkoval mezi pěti hráči soupeře, dostal se však již do ostrého úhlu. Vracel tak puk před odkrytou klec, kde jej odklidili sokolovští obránci. Druhá polovina se odehrávala bez vážnějších šancí. Jedinou měl v poslední minutě David Kellner, který trefil rameno sokolovského brankáře.

Druhá třetina začala opět zostra. Za obranu Tábora se prodíral jeden z hráčů Sokolova. Skvělý obranný zákrok předvedl Ladislav Hlaveš, který jej nepustil ani do zakončení. Opět tak přišla řada na Tábor. Přesilovkovou kombinaci zakončil Vojtěch Mrkvička bombou nad beton – 1:3. Následovaly další dvě přesilové hry Tábora, ve kterých si vytvořili hosté čtyři obrovské příležitosti. Z brankoviště dvakrát zakončoval Černý a jednou Mrkvička, pokaždé byl připraven beton domácího brankáře. Poslední šanci měl David Kellner, jeho střelu z kruhu zastavila lapačka. Poté dostali domácí výhodu jednoho muže v poli a to hned dvakrát. Výraznější příležitost si ale nevytvořili. Až po přesilovce jeli přečíslení dva na jednoho Bauer se Soukupem. Další výborný obranný zákrok si připsal Hlaveš. V posledních vteřinách si vzal puk ve středním pásmu Mrkvička. Projel přes dva bránící hráče a poradil si i s Nechvátalem, kterému nasadil další pověstné „párky“ – 1:4. Tábor tak mohl jít do třetiny v klidu, měl na kontě tříbrankové vedení.

Jenže kohoutům to nestačilo. Hned v úvodu třetí třetiny vypálil od modré čáry Radek Seidl a jeho střelu dorazil Jakub Matušík do odryté klece – 1:5. O minutu později byl faulován Matušík, strhla se také bitka mezi Seidlem a Kunclem, tu vyhrál táborský hráč. Oba aktéři byli vyloučeni na 2+2minuty, domácí hráč si však nechal ošetřovat zranění a tak byl zastoupen Novákem. Za pár vteřin fauloval také Kocek a Tábor měl k dispozici přesilovou hru pět na tři. Sokolov faulovat nepřestal a dalším vyloučeným byl Bauer, Sokolov však již byl ve třech a tak se jeho trest odkládal. Dvojnásobnou početní výhody Tábor nevyužil, tu klasickou již ano. Mrkvičkovu střelu dorazil za Nechvátalova záda Tomáš Černý – 1:6. Kohouti se ale opět neradovali dlouho. Po pár vteřinách se prosadil sokolovský Kuncl. Jenže tomuto hráči stále běžel čtyřminutový trest a tak branka nemohla být uznána, jednoznačná chyba domácí lavičky a trestoměřičů! Pak se začalo vylučovat i na táborské straně, a to hned třikrát. A byla z toho také dvojnásobná přesilovka, tu Sokolov využil. Dobřemyslovu  ránu od modré tečoval Zmeškal a Klestil byl bez šance. V dalším pokračování přesilových her čaroval táborský brankář a gól v utkání již nepadl.

A teď mě omluvte, ale odbočíme od hokeje, protože to, co se na ledě začalo dít, se hokejem nazývat nedá. Vše začalo menší šarvátkou v rohu kluziště mezi Dobřemyslem a Heršálkem. Za což byli oba rváči potrestáni trestem 2+2 minuty.  To by bylo v pořádku, ale co poté začal předvádět Jan Soukup, bylo velice nesportovní. Provokoval táborské hráče na střídačce, lítal před ní jako čertík v krabičce dobrou minutu. Neustal ani po prvním napomenutí a inkasoval tak osobní trest do konce utkání. To však nebylo z jeho strany vše. Místo odchodu do šaten zvolil vlétnutí do zad táborským hokejistům na střídačce z prostoru mezi střídačkami. Tam začal mlátit hlava nehlava každého, kdo mu přišel pod ruku. Táborští si to nenechali líbit a chování „hráče“ Soukupa vyvolalo hromadnou bitku mezi střídačkami. Šetřeni nebyli ani členové realizačního týmu Tábora. Bránit svého „hrdinu“ se vydali Štrach, Hartman a Kuncl, ti obdrželi tresty do konce utkání. Mezi táboráky byli jako nejaktivnější vybráni Hájek, Heršálek (ten se vrátil bránit své spoluhráče od trestné lavice) a Hlaveš. Zmínění Kohouti také dostali tresty do konce utkání. Pro Hlaveše znamená druhý trest do konce utkání pauzu v prvním zápase proti Řisutům. „Hrdina“ domácích ochozů Soukup dostal trest ve hře a čeká ho distanc na několik utkání. Aby nebylo ubohosti málo, celý stadion, včetně realizačního týmu a hráčů se začal poplácávat po ramenou, jací nejsou kabrňáci. Nezapomněli si k tomu také pustit písničku „We are the champions“. Nebo ta snad byla pro táborské hráče a fanoušky, kteří postoupili do finále?

Tábor si tak nemohl vychutnat oslavy naplno, ale přesto postupuje do finále druhé ligy západ, kde se střetne s celkem Řisut. První utkání se odehraje již tuto sobotu od 17 hodin.

Ohlasy z táborské kabiny

Hlavní trenér Tomáš Matušík

"K zápasu se mi vyjadřuje hrozně obtížně, protože to, co se stalo na konci utkání, nemá obdoby. Nemá to s hokejem nic společného a na zimní stadion to nepatří. To co předvedli sokolovští hokejisté v čele se Soukupem je naprosto nesportovní. Celkově atmosféra kolem tohoto zápasu byla příšerná, po celý čas zápasu jsme slyšeli nenávistné reakce na naši osobu. Na světlé stránce tohoto utkání stojí náš výkon. Ten byl naprosto famózní. Sokolovu jsme prakticky nic nedovolili a s přehledem jsme zvítězili. Moc mě těší, že se hráči nenechali vyprovokovat a prát se začali, až když jim nic nezbývalo.  Těší mě také povzbuzování našich fanoušků, kteří neváhali a přijeli nás podpořit až do dalekého Sokolova. Jen je škoda, že nemohli být blíže k naší střídačce. Ale kvůli nenávistným reakcím neměli příliš na výběr."


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality