Hokejisté Tábora si sezonu neprodloužili, za její tečku se ale stydět nemusejí

08.03.2018 01:37, autor: Pavel Šácha

Pro táborské hokejisty letošní druholigová sezona skončila. Třetí zápas na ledě Moravských Budějovic se protáhl až do prodloužení, ve kterém vstřelili kýžený gól domácí hráči a mohli si na ledě užít postupové oslavy.

Hokejisté Tábora si sezonu neprodloužili, za její tečku se ale stydět nemusejí

Mor. Budějovice 2019 - HC Tábor

5:4p (2:2, 1:1, 1:1 - 1:0)

Středa, 7.3.2018 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 9. Krutiš (Rytnauer, Horký), 20. Matějka (Pucher st.), 37. Horký (Rytnauer, Krutiš), 43. Rytnauer (Kliment), 66. Salák (Pelikán) - 6. Březina (Doktor, Havran), 9. Severa (Kachyňa, K. Černý), 23. Kadilák (Pípal), 53. Pípal (Duben).

Rozhodčí: Čuňočka - Musil, Roupec.   Vyloučení: 2:5 - navíc Havran (Tábor) trest ve hře.   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:2, 2:2, 2:3, 4:3, 4:4 - 5:4   Diváci: 705

MOR. BUDĚJOVICE 2019: Brož - Čermák, Kabelka, Wasserbauer, Kliment, Sobotka, Pelikán, Peroutka, Pucher ml. - Pucher st., Juráň, Matějka, Rytnauer, Horký, Krutiš, Lupač, J. Bulín, Salák, P. Bulín.

HC TÁBOR: Klestil - Dvořák, Havran, K. Černý, Kachyňa, Raiterman, Pípal (21. Duben), od 41. navíc Košař - Blažek, Doktor, Březina (21. Pípal) - Seidl, Severa, Heřman - Pechánek, Kadilák, Šulek.


Tečka, kterou nakonec táborský celek za aktuálním kostrbatým ročníkem udělal – byť tentokrát přišla příliš brzy – byla však víc než důstojná. Mimořádně obětavý týmový výkon podpořený fenomenální hrou brankáře Klestila nakonec uhasínající osmifinálové naděje nerozfoukal, ale hráči od Jordánu se za něj nemusejí ani na vteřinu stydět.

Jihočeši měli do zápasu strašidelný nástup, ale vychytal je brankář Klestil, který hned v prvních osmdesáti vteřinách zneškodnil dvě ryzí domácí tutovky. Pak už se ale dostavilo táborské probuzení a přineslo to, po čem Kohouti v celé řadě předchozích utkání marně prahli. V 5. minutě prosvištěl středem hřiště až před Brože Doktor, jenž sice na domácího gólmana nevyzrál, ale vzápětí dotlačil puk za brankovou čáru Březina – 0:1. O tři a půl minuty později jásala hostující střídačka podruhé. Tentokrát si v přesilové hře počínal důrazně na brankovišti Severa a vykouzlil pro svůj tým dvoubrankový náskok – 0:2. Slibný výsledek bohužel Táborské do šatny nedoprovodil. Brzy po druhé trefě nechali před svou brankou zapomenutého Krutiše, který snížil na 1:2. Pouhých pět vteřin před sirénou pak vyhrál budějovický matador Pucher buly pro Matějku a jeho nechytatelná rána přinesla Žihadlům vyrovnání na 2:2. Smutek hostů navíc dovršilo zranění Březiny, který už do dalšího boje nezasáhl.

Jak špatně skončila pro modro-bílý soubor první třetina, tak slibně začala ta druhá. Už v čase 22:15 spustila manévry před Brožem třetí táborská formace a její centr Kadilák obnovil přesnou střelou táborské vedení – 2:3. Za tohoto stavu Moravské Budějovice utáhly smyčku a před Klestilem bylo téměř trvale rušno. Ve 25. minutě trefil Horký horní tyč jeho branky a vzápětí musel táborský gólman zářit v oslabení svého týmu. O pár minut později potkala hostující mužstvo možná i klíčová pohroma. Při vyloučení Blažka odpískal sudí Čuňočka další faul Havranovi. Zkušený táborský bek při odjezdu na trestnou lavici zareagoval na komentáře domácích fandů, učinil vůči nim nemravné gesto a hlavní arbitr to nemilosrdně ocenil trestem ve hře. Kohouti se tak na víc než minutu ocitli ve třech a v oslabení čtyři na pět poté strávili i dalších pět minut. V čele s famózním Klestilem (23 úspěšných zásahů ve druhé třetině!) této nelehké situaci urputně vzdorovali, nakonec ale přece jen inkasovali, a to ve 37. minutě z hole Horkého – 3:3.

Když už po třech minutách hry šikovně tečoval Rytnauer Klimentovu střelu a poprvé zajistil Moravanům vedení v zápase (4:3), nevypadalo to s táborskou sestavou vyčerpanou dlouhým oslabením dobře. Domácí hráči měli v tu chvíli hru pod kontrolou. Hosté jakoby ale měli pod dresy schované dynamo a nevzdali se touhy vrátit sérii do Tábora. V 50. minutě si Brož pořádně oddechl při ráně Blažka do tyče, přičemž někteří viděli puk za brankovou čarou. O tři minuty později už bylo opravdu vyrovnáno. Nové síly jihočeské střídačce dodal na útočníka přeřazený bek Pípal, jenž usměrnil do branky sražený pokus Dubna – 4:4. V závěrečných minutách třetí periody se Táborští dvakrát dostali do oslabení, a mohou děkovat Klestilovi i pořádné dávce štěstí, že se zápas přehoupl do prodloužení.

Hned v jeho úvodu se před hosty otevřela slibně vyhlížející stezka k vítězství, odpískaný prohřešek Horkého ovšem v přesilovce nepotrestali. Po pěti minutách hry se naopak řítil Rytnauer sám na Klestila, ale zakončení si jistě představoval jinak. Prodloužení, zápas i celá sezona nakonec skončila pro HC Tábor v čase 65:46. Hosté nebyli při vjezdu z obranného pásma dostatečně trpěliví, dostali se do úzkých a Salákova povedená rána rozpoutala na stadionu mohutnou černo-žlutou euforii z postupu do čtvrtfinále – 5:4.

Hlasy z jihu Moravy  

„Nemáte proč mít hlavy dole, pro mne jste vítězové,“ nechal se slyšet po utkání ve ztichlé šatně trenér Tomáš Matušík.

„Klobouk dolů, hráli jste dneska vážně fantasticky,“ prohodil při odchodu do šaten směrem ke Kohoutům jeden z činovníků domácího klubu.

 „Hoši, děkujem,“ znělo z části ochozů, kde sídlila skupina táborských fanoušků. Ta po celých šedesát šest minut hry svůj tým neúnavně povzbuzovala a navzdory vyřazení si společně s domácími příznivci užila parádní atmosféru středečního večera. Ukázala, o čem je skutečné modro-bílé srdce a bezpodmínečné fandovství bez nadávek, urážek vlastního týmu a bez incidentů.

O všem vypovídá i příspěvek na facebooku HC Moravské Budějovice 2005.  „Nesmíme zapomenout také na jedno velice vstřícné gesto, kdy se jeden z hráčů byl za celý tým omluvit fanclubu za incident, který se odehrál v pondělí v Táboře. Tímto mu velice děkujeme, stejně tak celému týmu. Mezi fanoušky Žihadel a Kohoutů vládla po celý zápas naprosto přátelská atmosféra, což dovršila i společná zdravice po zápase. Stejně tak, jako tomu bývalo v letech minulých. Děkujeme!“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality