Hokejisté Tábora budou ve středeční bitvě krotit elán nebezpečných mladíků z Klatov

21.01.2020 21:33, autor: Pavel Šácha

Povzbuzeni šesti výhrami v řadě, a přesto s oprávněným respektem před silou soupeře vyrukují ve středu táborští hokejisté do domácího zápasu proti Klatovům. Jeho úvodní buly padne v tradičních 18 hodin.

Hokejisté Tábora budou ve středeční bitvě krotit elán nebezpečných mladíků z Klatov


Vizitka soupeře

Mládím napumpovaný partnerský tým Škody Plzeň je už od začátku sezony stálým členem elitní pětky mužstev, mezi kterými jsou v tabulce skupiny Střed minimální rozdíly. Během aktuálního ročníku nepostihla Západočechy žádná herní krize ani výsledkové strádání, a právě proto je mají nejlepší týmy soutěže stále v patách. Na vedoucí příčku obývanou Kolínem ztrácejí pouze sedm bodů, od dvojice Příbram, Tábor je dělí pouhé dva body.

Tento nebezpečný protivník navíc přivábil v minulých dnech do svých řad dvě pozoruhodné posily. Z Karlových Varů, resp. prvoligového Sokolova se vrátil do známého prostředí brankář Ondřej Kuchař a po něm přibyl na soupisku další staronový hráč Klatov, ústecký útočník Václav Krliš.

Velkou devízou klatovské družiny je bezesporu nadstandardně obsazený brankářský post s již zmiňovaným Ondřejem Kuchařem a plzeňským talentem Kristiánem Kolářem, kterého znají z loňska i táborští fandové. Soubor z pomezí Šumavy ovšem disponuje i dalšími účinnými zbraněmi. Velmi nebezpečný je pro soupeře především útočník Josef Hasman, který si stihl připsat úctyhodných 28 branek a přidal k nim 15 asistencí. Nad třicetibodovou hranici se dostali ještě nejzkušenější muž klatovské sestavy Jiří Uhlík (19+15) a Jakub Procházka (14+17). Tou hlavní devízou je však bezesporu nezměrný elán mladičkého celku a jeho rtuťovitý týmový projev.

Vzájemná bilance sobotních soupeřů

Dosavadní průběh sezony svedl Tábor a Klatovy ke vzájemným bitvám celkem čtyřikrát a pokaždé to byl velmi zajímavý a rovnocenný souboj. Z hlediska získaných bodů se zatím pyšní lepší bilancí táborští kohouti, kteří zvládli oba domácí duely (2:0, 5:2), z prvního utkání na ledě soupeře si přivezli dva body (5:4 po nájezdech) a ve druhém vystoupení na klatovském ledě prohráli 2:3.

Z táborské šatny

Domácí mužstvo prozatím nepronásleduje žádná zdravotní pohroma, ale stoprocentní stav bohužel nevykazuje. Citelným oslabením je absence Dominika Havelky, kterého vyřadilo ze hry zranění ruky. Poprvé v sezoně bude na zápasové soupisce chybět také brankář Michal Novák, který laboruje s lehkým zraněním. Příjemnou zprávou naopak je, že v plné zátěži zůstává jiný bek Jan Radoš, který na Kobře schytal Kneslovu dělovku od modré čáry na hlavu a musel z utkání odstoupit. Z dalšího zranění už se zotavil obránce Marcel Dvořák, ale do zápasu proti Klatovům ještě nevyrukuje.

A ještě dodatek – předchozí domácí duel s Příbramí navštívila rekordní návštěva této sezony (1632 diváků). Navzdory „slabšímu“ středečnímu termínu utkání bude jistě zajímavé sledovat, kam se počet hokejových fandů v ochozech tentokrát vyšplhá…     

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality