HC Tábor má k dispozici Lukáše Květoně, Radka Prokeše, Jána Muchu a Ondřeje Kachyňu

02.09.2017 01:18, autor: Pavel Šácha

Zástupci táborského HC v tomto týdnu zasedli ke stolu s činovníky prvoligového ČEZ Motor České Budějovice, aby se před startem nové sezony dohodli na konkrétních bodech spolupráce. Z jejich jednání vzešlo zajímavé vyústění…

HC Tábor má k dispozici Lukáše Květoně, Radka Prokeše, Jána Muchu a Ondřeje Kachyňu


Na jedné straně českobudějovičtí trenéři Antonín Stavjaňa s Martinem Štrbou a provozní ředitel klubu Petr Sailer, na straně druhé manažer mužských týmů HC Tábor Miroslav Volena, trenér Kohoutů Tomáš Matušík a šéftrenér táborské mládeže Štěpán Kadilák. Tito muži zasedli k jednacímu stolu, aby se pobavili o možnostech spolupráce v nové mistrovské sezoně.

Jedním z konkrétních výstupů této schůzky je i posílení táborského druholigového kádru před startem nové sezony. Tým od Jordánu bude mít k dispozici trio hráčů ze současného kádru Motoru.

Obranné řady vyztuží formou střídavých startů velmi zkušený třiatřicetiletý bek Ján Mucha, jenž má na kontě také 233 extraligových startů, a talentovaný člen širšího kádru reprezentační „dvacítky“ Ondřej Kachyňa. Ten se před sezonou vrátil na jih Čech ze zámoří.

Po dlouhých letech si může zahrát v barvách „svého“ Tábora také zkušený útočník Lukáš Květoň. Pětatřicetiletý forvard s téměř čtyřstovkou extraligových startů se v těchto dnech vrací po zranění do tréninku. Naposledy oblékl tento úspěšný táborský odchovanec dres mateřského klubu v prvoligové sezoně 2009 – 2010.

Už v pondělí se navíc bude táborským koučům hlásit do tréninku útočník Radek Prokeš (na snímku). Dvaadvacetiletý hokejista se po přípravě s Motorem ocitl mimo plány českobudějovických trenérů a nejbližší hokejové období by měl spojit právě s táborským celkem. K Jordánu měl šikovný forvard namířeno už před rokem; v modro-bílém dresu odehrál i jeden přípravný zápas, ale vzápětí přijal možnost hrát druhou nejvyšší soutěž v Benátkách nad Jizerou.

 „Dohoda s Českými Budějovicemi nás těší a je pochopitelně oboustranná. V případě potřeby může i Motor využít služeb některého z našich hráčů,“ poznamenal manažer HC Tábor Miroslav Volena. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality