Havlíčkův Brod to v Táboře neměl snadné, o potřebné body se s ním ale nepodělil

13.02.2019 17:53, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté ve středu zahájili závěrečný blok tří domácích utkání. Jako první zavítal k Jordánu tým z Havlíčkova Brodu. Favoritovi z Kotliny nedarovali kohouti ani tentokrát nic zadarmo, nakonec se ale jejich nadšení a obětavost rozpustily v hokejové kvalitě ambiciózního soupeře.

Havlíčkův Brod to v Táboře neměl snadné, o potřebné body se s ním ale nepodělil

HC Tábor - BK Havlíčkův Brod

3:6 (1:1, 1:4, 1:1)

Středa, 13.2.2019 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 16. Sladkovský (Skočovský, Březina), 22. Škrdleta (Pípal), 46. Prášek (Březina, Sladkovský) - 15. Milfait (Voříšek, Kopic), 26. Šmíd (Beneš), 29. Michálek (Třetina, Nepokoj), 35. Třetina (Nepokoj, Semrád), 35. Voříšek (Matušík, Milfait), 57. Přidal (Třetina, Šmíd).

Rozhodčí: Šperl - Kreuzer, Hnát.   Vyloučení: 3:6   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 28:36   Diváci: 621

HC TÁBOR: Novák (Lekeš) - Černý, Kanov, Skočovský, Kachyňa, Košař, Duben, Bouška - Prášek, Sladkovský, Březina - Škrdleta, Blažek, Pípal - Syrovátka, Pechánek, Kadilák, od 41. navíc Adamec.

BK HAVLÍČKŮV BROD: Marek (Nedvěd) - Kopic, Šmíd, Semrád, Nepokoj, Vala, Dudycha - Michálek, Třetina, Přidal, Milfait, Matušík, Voříšek, Beneš, Chlubna, Ludvík, Kozlík, Kuchta, Beran.


Úvod střetnutí si vzali pod patronát hosté a rušno bylo především v táborském obranném pásmu. Na začátku 3. minuty přerušila jejich nadvládu přesilová hra po faulu na Syrovátku, ale ve hře kohoutů chyběly střelba a potřebný klid. Také v dalších minutách byl v permanenci výhradně domácí gólman Novák, ale havlíčkobrodskému týmu z toho žádný užitek nekanul. V čase 9:13 usedl na trestnou lavici Černý a o minutu a půl později ho tam "navštívil" i Kanov, ale táborské mužstvo se dvojnásobné početní výhodě soupeře obětavě ubránilo. Právě tento počin ho nabil sebevědomím i výraznou porcí nasazení a ve zbylých devíti minutách se několikrát ozval z ochozů uznalý potlesk. Paradoxně právě v době, kdy si domácí hráči získali přízeň publika, udeřili hokejisté z Kotliny. V 15. minutě se Milfait nebojácně pustil mezi tři táborské hráče, dostal se ke střele a odměnou se mu stal vedoucí gól - 0:1. Domácí celek ale nenechal Bruslaře nadechnout a jen o dvě minuty později přispěchal s odpovědí. Vzešla od Sladkovského, který se nerozpakoval vystřelit z první od pravého mantinelu a očividně tím brankáře Marka zaskočil - 1:1. Hned po následujícím střídání mohlo být na táborském stadionu ještě veseleji, ale Pípal našel ve vyložené střelecké pozici jen připraveného brodského gólmana. V závěru si ještě kohouti zahráli přesilovku, ale skóre už se neměnilo.

Vstup do druhé části hry vyšel táborské družině náramně. Už po osmašedesáti vteřinách se dostali do brejku dva na jednoho Pípal se Škrdletou a provedli to ukázkově – prvně jmenovaný včas a přesně nahrával, a jeho parťák se neomylně trefil k levé tyči Markovy svatyně – 2:1. Jen minutu poté se hostující Semrád prohřešil na Březinovi a před domácím celkem se otevřely dveře k další přesilovce, přes trvalý tlak z ní ale žádnou vyloženou šanci nevytěžil. Tečku za líbivým domácím příběhem udělala 27. minuta hry, kdy táborští zadáci nechali příliš volnosti Šmídovi, a ten dorovnal skóre – 2:2. O necelé dvě minuty později si Jihočeši prožili hodně nešťastný moment, který definitivně otočil kormidlem střetnutí. Obránce Černý se obětavým pádem pokusil zažehnat nebezpečí před Novákovou brankou, namísto toho se ale právě od jeho hole odrazil puk za brankovou čáru – 2:3. Gól byl připsán Michálkovi. Zbytek druhé části hry se po tomto okamžiku dostal pod neochvějnou nadvládu brodského souboru, který ji navíc dokázal vyjádřit i gólově. Zdrcující byl pro táborské hokejisty především začátek 35. minuty. V čase 34:04 se před Novákem dostal k pohodlné dorážce do odkryté branky Třetina a jen o sedmnáct vteřin později knokautoval naděje kohoutů na bodový zisk Voříšek2:5. V závěru si Táborští zahráli další přesilovku, ani tentokrát se v ní ale neprosadili.

Zužitkovat hru v početní převaze dokázali muži v bílo-modrých dresech až na začátku závěrečné periody. Po šanci brodského štírka Milfaita, kterému překazil radost brankář Novák, zasáhl Šmíd vysokou holí Sladkovského a vyfasoval za to dvouminutový trest. Táborští hráči se následně usadili v útočném pásmu a k radosti fanoušků z toho brzy vytěžili třetí gól – výpadu Březiny ještě Marek odolal, ale odražený puk usměrnil do sítě Prášek 3:5. V dalších minutách ani jedno z mužstev vyloženě nedominovalo a čas vcelku poklidně plynul. Domácí postrádali rozvahu a přesnost v přihrávkách, mužstvo z Kotliny se zase nechtělo pouštět do ofenzivního dobrodružství s rizikem otevřené obrany. Poslední změny doznalo skóre v polovině 57. minuty, a to zásluhou Přidala, který nejprve obelstil obránce, a poté i brankáře Nováka – 3:6. V závěru se ještě na obou stranách otevřela vrátka trestné lavice, na osudu střetnutí už se ale nic změnit nemohlo.

Slovo trenéra

Arpád Györi, HC Tábor: "Nechtěli jsme jít do zápasu se zataženou obranou, ale naopak se přizpůsobit útočnému hokeji. Prvních deset minut bylo z naší strany nervózních. Obrat nastal teprve poté, co jsme přežili dvojnásobné oslabení. Od té doby se naše hra srovnala a první třetina skončila nerozhodně 1:1. Může nás mrzet, že jsme se ve druhé třetině dostali do vedení, ale bohužel jsme soupeři umožnili obrat. Branka na 2:3 byla dost nešťastná, ale pak jsme inkasovali dva slepené góly od osamocených hráčů před bránou, navíc po ztrátě kotouče ve středním pásmu, který máme jasně na holi. Tak kvalitní soupeř jako Havlíčkův Brod umí tyhle věci potrestat. Tam byl zlomový moment zápasu. Kluci dál dřeli, dostali se k hostům na dvě branky, a možná je škoda, že nám to pak trochu pokazil šestý inkasovaný gól. Jsem rozhodně spokojený s přístupem hráčů, byla tam velká snaha, ale kvalita je na straně soupeře." 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality