Favorizované Draky ze Šumperka Táborští řádně prohnali. Jenže když chybějí góly...

01.12.2018 22:04, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté podlehli vysoce favorizovanému Šumperku 0:3. To je klíčový rezultát ze sobotního domácího střetnutí druhé ligy. V zákulisí této zprávy se ukrývá informace o nadšeném a velmi dobrém výkonu kohoutů, kteří odehráli s ambiciózním lídrem skupiny Východ více než rovnocenný zápas. Jeho cenu ovšem znehodnocuje zcela zásadní nedostatek: nula na kontě vstřelených gólů.

Favorizované Draky ze Šumperka Táborští řádně prohnali. Jenže když chybějí góly...

HC Tábor - Draci Šumperk

0:3 (0:1, 0:0, 0:2)

Sobota, 1.12.2018 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: - 14. Pokorný (Vaněk, M. Haloda), 54. Antonov (Sedlák, Pokorný), 56. Ostřanský (Pokorný, Antonov).

Rozhodčí: Šperl - Hnát, Šimánek.   Vyloučení: 3:7 - navíc Vaněk (Šumperk) 10 minut OT.   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 34:34   Diváci: 672

HC TÁBOR: Vecka (Novák) - Havran, Hajič, Kachyňa, Tesař, Pechánek, Raiterman - Blažek, Matušík, Točík - Sladkovský, Zayml, Hrala - Prášek, Řezáč, Drda.

DRACI ŠUMPERK: O. Haloda (Polívka) - Sedlák, Drtil, Vaněk, Gewiese, M. Haloda, Řezáč - Pokorný, Antonov, Romančík, Krejčiřík, Hroch, Ďurač, Urban, Plášek, Králík, Šíp, Čuřík, Ostřanský.


Utkání se odehrálo ve svižném tempu a diváci, kteří na něj zavítali, si užili zajímavou hokejovou podívanou. V úvodních minutách se ocitli blíže gólové radosti Moravané, ale Ďurač v 7. minutě ve vyložené pozici těsně minul a rychlý brejk tří hráčů z 9. minuty stoprocentně zneškodnil Vecka. Se startem druhé desetiminutovky vyřešil výtečně situaci jeden na jednoho Matušík, našel si dobrou střeleckou pozici, ale radost mu zkazila horní tyč Halodovy branky. Na konci 14. minuty se z naprosto vyrovnané partie vynořil první gólový okamžik utkání. Nedůsledně pokrytý šumperský forvard Pokorný se dostal až do koncovky a zamířil neomylně do levého horní rohu Veckovy klece – 0:1. Domácí celek mohl srovnat v polovině 19. minuty, kdy se do šance prodral Hrala, Haloda jeho pokus jen vytěsnil, ale dojíždějící Sladkovský puk před odkrytou částí branky netrefil. Táborští z této situace vytěžili jen přesilovou hru, ale její podstatnou část už do konce první části hry nevyužili.

Prostřední perioda naservírovala divákům v ochozech možná nejatraktivnější hokej dosavadního průběhu sezony. Nekompromisní, rychlá bitva vyústila v řadu šancí, závarů a nebezpečných situací před oběma brankami. Už ve 22. minutě Vecka parádně přečetl blafák Ďurače. Následně se domácí družina bránila oslabení, ale zvládla ho a byli dokonce nebezpečnější. Ve 27. minutě hosté už už jásali, ale hůl táborského obránce vychýlila kotouč v cestě do odkryté branky. Před kohouty, kteří byli po celou třetinu „hladovějším“ týmem, se otevřela cesta k vyrovnání při dvojnásobné početní převaze trvající více než minutu a půl. Draky domácí uzamkli v hlubokém defenzivním bloku, ale chyběla častější střelba a tuplovaná početní výhoda vyzněla do ztracena. Ve zbytku druhé třetiny pokračovali táborští hokejisté v aktivní hře a hostující defenzíva si nemohla ani na okamžik vydechnout. Na druhé straně se ale šumperskému favoritovi otvírala okénka ke kontrům a díky nim si vypracoval výrazné gólové příležitosti. Ve 34. minutě jinak výtečně chytající Vecka pokazil rozehrávku a šumperský hráč se chystal zasunout puk do prázdné branky, v poslední chvíli mu ale gólovou veselici překazil obětavý zákrok obránce Raitermana. Minutu před koncem se ocitl tváří v tvář Veckovi matador Plášek, slávistický mladík v domácí brance ho ale fantastickým gymnastickým zákrokem vychytal.

V úvodu závěrečné části hry domácí hráči dvakrát hrubě chybovali a jejich klopýtnutí musel hasit pozorný Vecka. Postupem času si ale Jihočeši rozvzpomněli na velice sympatický výkon z předchozích třetin a znovu se pustili do dobývání útočného pásma. Těsně před příchodem posledních desetiminutovky měli znovu brány k vyrovnávající trefě dokořán. Na trestnou lavici hostů usedli v rychlém sledu Plášek s Vaňkem a táborští bojovníci stanuli na prahu další téměř minutové přesilové hry pěti proti třem. Na Halodu v šumperské brance se ale žádné nebezpečí nepřiřítilo a dál se těšil z čistého štítu. Tak to také nakonec zůstalo, zato na druhé straně ještě dvakrát uhodilo. V čase 53:07 se ocitli v blízkosti Veckovy svatyně Pokorný s Antonovem a druhý jmenovaný přetavil přihrávku svého spoluhráče z otočky v pojišťovací trefu - 0:2. Když pak o dvě minuty později využili Draci přesilovou hru a Ostřanský přidal z pohodlné střelecké pozice třetí gól, naděje Jihočechů na zdramatizování výsledku zcela pohasly. Šumperský vládce východní druholigové fronty tak mohl slavit body, které může považovat za cenné, protože je u Jordánu rozhodně nezískal zadarmo.

Slovo trenéra

Miloslav Čech, asistent trenéra HC Tábor: „Do zápasu s velkým favoritem a týmem, který má značnou kvalitu a ambice, jsme nastoupili možná trochu s respektem. Pak jsme ale odehráli dvě opravdu velmi dobré třetiny, a kdo tu byl ve středu při utkání s Pískem, musela mu naše hra připadat jako noc a den. Je to dané i tím, že s hokejovým týmem se vždycky i nám hraje lepší hokej. Bohužel se nám vymstilo, že jsme neproměnili své vyložené šance. Hokej je hra chyb a přicházejí z obou stran, ale soupeř je trestá a my bohužel ne. Když neproměníme dvě přesilové hry pět na tři, tak to nás pak samozřejmě vytrestá. Myslím si, že v naší hře byla vidět solidní kvalita i to, jak moc kluci chtějí, a že se i bylo na co dívat. Bez gólu ale prostě uspět nejde. V některých momentech nám chyběla i jednoduchost ve hře, po které i tak kvalitní tým jako Šumperk v těžkých chvílích sáhne. Pochválit musím výborně chytajícího brankáře Vecku.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality