Fantazie! Táborští si s favorizovanými Žihadly pohráli, Moravanům záludnosti nestačily

19.11.2016 22:04, autor: Pavel Šácha

Táborský zimní stadion zaplavila v sobotu večer mohutná vlna nadšení. Domácí soubor si v utkání 16. kola udělal trhací kalendář z druhého týmu tabulky z Moravských Budějovic a přibalil mu na cestu domů půltucet gólů, aniž by sám byť jen jedinkrát inkasoval.

Fantazie! Táborští si s favorizovanými Žihadly pohráli, Moravanům záludnosti nestačily

HC Tábor - Mor. Budějovice 2019

6:0 (1:0, 4:0, 1:0)

Sobota, 19.11.2016 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 6. Severa (Seidl, Matušík), 27. Mrkvička (Březina, Hlaveš), 30. Svera (Matušík, Seidl), 36. Hlaveš (Matušík), 39. Kellner, 42. Hlaveš.

Rozhodčí: Battěk - Horažďovský, Žídek.   Vyloučení: 8:15 - navíc Březina 5+OK, Liška 10 minut (oba Tábor) - Lupač 5+0K, Nováček 10 minut, Havel 10 minut (oba M. Budějovice).   Využití: 2:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 41:29   Diváci: 1126

HC TÁBOR: Novák (Klestil) - Liška, Havran, Hlaveš, Kanov, Dvořák, Tesař, Košař - Kellner, Mrkvička, Kýhos - Severa, Matušík, Seidl - Blažek, Pechánek, Krátoška - Březina.

MOR. BUDĚJOVICE 2019: Dudáček (Dusík) - Šťáva, Sobotka, Kliment, Peroutka, pelikán, Polívka, Salát - Havel, Mikeš, Nováček, Rytnauer, Krutiš, Horký, Lupač, Matějka, Hačecký, Bulín.

Obávaný soupeř si k Jordánu přivezl vizitku brankově nejbohatšího týmu soutěže, který prohrál jen dva duely v základní hrací době a inkasoval druhý nejnižší počet branek. Jenže… Sobotní zápas na táborském ledě obrátil veškeré dosavadní statistiky naruby. Moravané se v Táboře ani jednou gólově neprosadili, vyfasovali od domácího týmu šestibrankový příděl, a navrch si uřízli ostudu několika zákeřnými fauly, provokacemi a nesportovními výlevy.

 Mnohé předznamenal už samotný vstup do utkání. Domácí hokejisté do něj vlétli jako vichřice a brankář Dudáček se měl v brance Žihadel hodně co ohánět. Sedm střel během úvodních pěti minut zlikvidoval, na tu osmou už ale nestačil, to když se z dorážky Seidlovy střely prosadil Severa – 1:0. Další nápor i šance v čele s únikem Kellnera, který ztroskotal na Dudáčkovi, už na úrodnou půdu nepadly. Favorit z Moravských Budějovic se poprvé nadechl až s příchodem druhé desetiminutovky, kdy se ocitl v šanci Lupač. Od té doby už se hrál vyrovnaný hokej a tým z jihu Moravy si vypracoval několik výrazných možností k vyrovnání, ale dlouho slabě vytížený brankář Novák je s bravurou zneškodil.

 Žluto-černí si do druhé části hry přinesli ze šatny touhu po brzkém obratu, ale aktivitou hýřící táborský celek jejich plány hned v zárodku rázně přeškrtal. Signálem k nové mohutné ofenzívě se stal pro Kohouty výrazný zvuk brankové konstrukce, jejíž horní tyč orazítkoval v přesilové hře Matušík. V rozletu jim sice na chvíli zabránil mírný příliv emocí s následnou sérií vyloučení na obou stranách (téměř dvě minuty se dokonce hrálo tři na tři), ale pak už se chopili pevně vlády nad utkáním. V 8. minutě našla Březinova křížná přihrávka Mrkvičku, a ten nechal znovu promluvit svou ničivou zbraň: „neviditelnou“ ránu švihem – 2:0. Hráči z Moravských Budějovic pod sílícím táborským náporem ztráceli nervy; prezentovali se dvěma desetiminutovými tresty a plejádou faulů, z nichž minimálně dva volaly po vyloučení do konce utkání. Nestalo se, a tak se role vykonavatelů trestů ujali sami domácí hokejisté. V čase 29:29 – při vyloučení hostujícího Nováčka – přetavil krásnou přihrávku Matušíka v neméně pohlednou gólovou trefu Severa a zvýšil na 3:0. O šest minut později se při přesilovce pěti proti třem a po další nabídce domácího kapitána krásně trefil Hlaveš a bylo to o čtyři góly. Definitivní popravu moravskobudějovických ambicí dokonal Kellner. Při hezkém průniku až před brankáře Dudáčka byla faulován a z následného trestného střílení uštědřil Žihadlům další těžký úder – 5:0. V tu chvíli skončilo Dudáčkovo zápasové účinkování a jeho místo v brankovišti hostů zaujal Dusík. Také on se brzy ocitl v ohnisku domácí ofenzívy, do přestávky ale předvedl několik výtečných zákroků udržel své konto neposkvrněné.

 Druhý gólman Moravských Budějovic ovšem neprožil šťastný vstup do poslední třetiny, kdy ho už po sedmdesáti vteřinách zastihlo v nedbalkách nahození dvougólového obránce Hlaveše – 6:0. O dvě minuty později si Táborští vypracovali sérii dalších velkých šancí, kterým po téměř minutovém závaru učinil přítrž Dusík. Za rozhodnutého stavu střetnutí už do té doby výborně hrající táborské družina polevila v koncentraci a zásahy přibývaly i na straně bezchybného Nováka. Stejně ovšem rostla frustrace hostů, kteří předvedli několik dalších zbytečných zákroků “přes čáru“. V 55. minutě si Lupač vytáhl k bitce subtilnějšího domácího útočníka Březinu a zvýšil si ego dílčím vítězstvím, za které ovšem na stadionu sklidil jen pískot a pohrdání. Jen o pár minut později stvrdila propadák Žihadel závěrečná siréna a domácí parta si mohla s fanoušky vychutnat oslavu důležitého a kvalitou zdobeného vítězství.

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality