Fantazie! Kohouti si odvezli ze žďárských Bouchalek cennou výslužku a jdou do čela

07.10.2017 02:21, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté mají za sebou nejsledovanější souboj v rámci sedmého kola druhé ligy. Ostře kořeněné střetnutí třetího týmu tabulky se druhým nakonec našlo svého vládce v mužstvu Jihočechů, kteří tak potvrdili fantastický vstup do sezony a při klopýtnutí Havlíčkova Brodu se ujali vlády nad soutěžî!

Fantazie! Kohouti si odvezli ze žďárských Bouchalek cennou výslužku a jdou do čela

Žďár nad Sázavou - HC Tábor

2:4 (1:0, 0:2, 1:2)

Sobota, 7.10.2017 17:30 - Muži

 

Branky a nahrávky: 16. Štěpánek (Kunstmüller, Vítek), 56. Jícha (Kunstmüller) - 30. Andres (Prokeš, Heřman), 31. Matušík z trestného střílení, 50. Andres, 55. Dvořák (Seidl, Matušík).

Rozhodčí: Pilný - Křivohlavý, Potůček.   Vyloučení: 5:7   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:4, 2:4   Střely: 35:32   Diváci: 883

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU: Řehoř (Sláma) – Pleva, Lojek, Staněk, Smejkal, Marek, Sedláček, Kolda – Štěpánek, Vítek, Kunstmüller, Gregar, Kuřítko, Bureš, Jícha L., Beneš, Střecha, Krupka, Kovářů, Nečas.

HC TÁBOR: D. Novák (Klestil) - Tesař, Kachyňa, K. Černý, Duben, Havran, Dvořák, T. Černý - Heřman, Prokeš, Andres - Březina, Matušík, Seidl - Blažek, Pechánek, Urbanec.


Solidní třetina, ale přesto manko

Táborské mužstvo rozehrálo očekávaný duel u Sázavy velmi svižně. Hned v úvodu si vynutilo přesilovku, kterou strávilo výhradně v útočním pásmu, ale kýžený efekt mu nepřinesla. V úvodu 4. minuty se po hrubce před brankou hostů ocitl ve vyložené šanci Kunstmüller, ale gólman Novák i s přispěním štěstí skvěle zasáhl. Žďárský celek se v následujících minutách ocitl dvakrát v početní výhodě, ale Jihočeši v čele se svým brankářem mu skórovat nedovolili. Při hře pět na pět měl více práce domácí gólman Řehoř, ani ten ale nekapituloval. O první změnu skóre se k radosti žďárských fandů postaraly Plameny. V čase 15:06 se dostali do přečíslení Kunstmüller se Štěpánkem a druhý jmenovaný potvrdil kanonýrské schopnosti – 1:0. Na vedoucí gól hráčů v černých dresech už Táborští do první sirény neodpověděli, přestože hráli v závěru další přesilovku.

Obrat během dvaceti vteřin

Druhé dějství mělo přece jen opatrnější začátek, než to předchozí, ale postupem času se utkání vrátil potřebný náboj. Impulsem se stala situace z 29. minuty, kdy se ocitl za zády táborských obránců Krupka a po Pechánkově záchranné brzdě nařídil sudí Pilný trestné střílení. Domácí útočník si při jeho exekuci vylámal zuby na Novákovi a jen o pár desítek vteřin později toho mohl litovat dvojnásob. Táborští hráči totiž vzápětí šlápli do pedálů a v rozmezí dvaceti sekund iniciovali bleskový obrat. V čase 29:19 padlo na úrodnou půdu důsledné napadání Prokeše, po kterém úřadovali před Řehořem jeho spoluhráči z útoku a dorážka Andrese přinesla Kohoutům kýžené vyrovnání – 1:1. Ještě než se z něj stihl skupina táborských příznivců vyradovat, přichystali hosté soupeři od Sázavy další úder. Matušíkův únik musel hasit faulem Lojek, a také na druhé straně tak došlo na trestné střílení. Táborský kapitán si při něm se zkušeným Řehořem doslova pohrál a jeho tým rázem vedl – 2:1. Za tohoto stavu táborský soubor na ledě neohroženě kraloval, ale gólovou pojistku na své vedení nepřipojil. Na straně Plamenů měl ve 38. minutě blízko ke gólu Štěpánek, ale při ráně z mezikruží zlomil hůl a z jeho šance srovnat skóre sešlo.

Cesta do čela tabulky

První výrazný okamžik poslední periody se narodil po třech minutách hry, kdy Havranova střela švihem zazvonila na tyč Řehořovy klece. Téměř vzápětí přišly velké chvíle táborského brankáře Nováka, jenž si skvěle poradil se třemi tutovkami domácí družiny v čele  se šancí Krupky, po které diváci už už zvedali ruce nad hlavu. Žďárští se díky těmto okamžikům dostali vůbec poprvé k souvislejšímu náporu, ale táborská defenzíva odolávala. Těsně před příchodem závěrečné dvacetiminutovky Plameny výrazně pohasly. Po hrubce jednoho z mužů v černém se ocitl tváří v tvář Řehořovi Andres a se svou šancí naložil znamenitě – 1:3. Jen o minutu a půl později mohl dokonat dílo sázavské zkázy Urbanec, ale jeho dorážku zastavila tyč. Domácí hokejisté se přesto čtvrté pohromě nevyhnuli. V čase 14:42 počkal Matušík se svou přihrávkou na najíždějícího obránce Dvořáka a jeho mazácký blafák zaplavil táborskou střídačku další vlnou nadšení – 1:4. Žďárským hráčům slouží ke cti, že ani za tohoto stavu nerezignovali a závěrečné minuty strávili v dalším náporu. V polovině 56. minuty jim ještě zablikala jiskřička naděje po snižujícím zásahu Jíchy, ale víc už toho Táborští třetímu týmu tabulky nepovolili. A protože při žďárské power play nevyužil slibnou možnost k dovršení hattricku Andres, zůstal v platnosti stav 2:4. V tu chvíli už rozjařená parta od Jordánu opouštěla kluziště coby novopečený lídr skupiny Střed…

Arpád Györi: Hráčům musíme za kvalitní a obětavý výkon poděkovat

Arpád Györi, asistent trenéra HC Tábor: „Do utkání jsme měli dobrý nástup a při hře pět na pět jsme byli lepším týmem. Soupeře dostala do hry naše dvě oslabení, které jsme sice ubránili, ale pak jsme dostali gól. Důležité bylo, že domácí za stavu 1:0 neproměnili trestné střílení. My jsme pak naopak během dvaceti vteřin otočili výsledek. To nás nakoplo a řekl bych, že jsme odehráli velmi dobrou partii. Domácí v závěru hodně vystrkovali růžky a my jsme si to trochu zkomplikovali zbytečnými vyloučeními, ale jinak to kluci zvládli. Naše vítězství je zasloužené a hráčům musíme za kvalitní a obětavý výkon poděkovat. V důležitých momentech nás podržel brankář David Novák, který odchytal další výborný zápas.“   

 

    

  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality