Dvoudílná mise u Labe dopadla výtečně, po Kolínu dobyli Táborští i Nymburk

03.12.2017 00:07, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté udělali v sobotu svým příznivcům velkou radost. Po středečním triumfu v Kolíně se jim vyplatila i další výprava do hájemství středočeského soupeře. Tentokrát donutili k vydání cenného tříbodového pokladu mužstvo Nymburka.

Dvoudílná mise u Labe dopadla výtečně, po Kolínu dobyli Táborští i Nymburk

NED Hockey Nymburk - HC Tábor

2:3 (0:1, 0:0, 2:2)

Sobota, 2.12.2017 17:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 47. Kříž (Smejkal, 53. Kedršt - 13. Urbanec (Blažek), 42. Seidl (Urbanec, Rousek), 43. Matušík (Havran).

Rozhodčí: Vaštejn - Kučra, Laczko.   Vyloučení: 6:7   Využití: 2:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:3, 2:3   Střely: 32:30   Diváci: 150

NED HOCKEY NYMBURK: Krofta (Formánek) - Kříž, Loučka, Knesl, Bičiště, Rittig, Hierman - Smejkal, Arnošt, Stehlík, Eis, Kedršt, Planý, Kolouch,Josefus, Král, Kuzďas.

HC TÁBOR: D. Novák (M. Novák) - Havran, Pípal, T. Černý, K. Černý, Duben, Dvořák, Košař - Blažek, Matušík, Heřman - Seidl, Rousek, Urbanec - Březina, Pechánek, Kadilák.

 

V sestavě táborského týmu naposledy vypomohl útočník Tomáš Rousek, který sice nereflektoval na původní nabídku z Rakouska, ale přesto odchází na zahraniční angažmá do německé oberligy.

Dění v první části hry otevřelo vyloučení táborského Košaře, ale jeho spoluhráči se soupeřově přesilovce bez potíží ubránili. Později si Kohouti sami zahráli v početní převaze a před brankou nymburského Krofty bylo několikrát hodně rušno, ale gól z toho nepadl. Bujaré veselí rozproudil na střídačce Kohoutů až závěr 13. minuty, kdy se dostal do dobré palebné pozice Urbanec a donutil mladého nymburského gólmana poprvé ke kapitulaci – 0:1. Těsné vedení po úvodní části hry bylo bohužel pro hosty vykoupeno nepříjemností obránce Pípala, který putoval s poraněným ramenem do nymburské nemocnice a od hokeje si musí na delší dobu odpočinout.

Prostřední dějství hokeji příliš dobrou reklamu neudělalo. Hned v úvodu táborští nevyužili více než půlminutová přesilové hry pěti proti třem. V následujících minutách se hrála neurovnaná partie plná nepřesností, k čemuž výrazně přispěla i dvě několikaminutová přerušení hry. To první zapříčinil defekt na mantinelu, druhé pak nepříjemný zásah pukem do obličeje jednoho z čárových sudích, který už se do zápasu nevrátil a rovněž zaměstnal personál nemocnice. Z hokejových momentů zaujala vyložená šance táborské dvojice Matušík – Blažek ze 31. minuty, se kterou si poradil Krofta. Těsně poté, co se utkání přehouplo do své druhé poloviny, si také domácí zahráli více než půl minuty v pěti proti třem, ale bezchybný Novák za pomoci svých spoluhráčů přestál nymburský zámek bez úhony. V polovině 37. minuty stála při táborském brankáři i píď štěstí, to když stihl zalehnout puk jen těsně před brankovou čárou.

Nejzajímavější okamžiky servírovala pár desítkám diváků na prochladlém nymburském stadionu poslední třetina. Hned v jejím úvodu uštědřili hosté nymburskému odhodlání dva tvrdé direkty a rázně tím rozrazili bránu k pozdějšímu vítězství. V čase 41:21 proplachtila za záda Krofty zdánlivě nevinná „falšovaná“ střela Seidla a bylo to 0:2. Jen o minutu později slavili věrní táborští fandové v ochozech skvostný třetí zásah svého týmu. Postaral se o něj kapitán Matušík, který přetavil přesný pas Havrana za domácí obrannou linii ukázkovým blafákem – 0:3. V tu chvíli mělo táborské mužstvo zaděláno na poklidný závěr, ten se však nekonal. V 50. minutě sice ještě Urbanec zazvonil na tyč domácí klece, ale pak už Jihočechy provázely jen nepříjemnosti. Ve 47. minutě se hostující družina ocitla v oslabení a veterán nymburské sestavy Kříž snížil parádní ranou od modré na 1:3. Na startu závěrečné desetiminutovky poslala dvojice sudích za katr Blažka, což pobouřilo táborské kouče natolik, že jejich tým vyfasoval další dvouminutový trest za hráčskou lavici. Už tak dlouhou dvojnásobnou přesilovku Polabanu navíc brzy umocnilo další vyloučení K. Černého. První prohřešek ještě zůstal bez domácího trestu, v pokračující přesilovce ale napřáhl z hranice kruhu Kedršt a přesně mířenou střelou zpoza obránce obstaral zápasu hektický závěr – 2:3. Téměř vzápětí navíc uháněl kanonýr Stehlík sám na Nováka, ten však jeho úmysl vystihl a svůj tým výrazně podržel. V následujících minutách už táborská parta žádné další komplikace nepřipustila. Její hráči sice nedokázali využít další přesilovku pěti proti třem, přesto zaslouženě dovedla utkání k velmi cennému vítězství.

Ohlas po utkání

Arpád Györi, asistent trenéra HC Tábor: „První třetinu jsme odehráli poměrně dobře, byli jsme v ní hokejovější a dostali jsme se do vedení. Do té druhé jsme naopak vstoupili špatně, a navíc tam byla dvě dlouhá přerušení, vinou kterých jsme se nemohli dostat do tempa. Hra byla v tu dobu hodně neurovnaná. I přesto si myslím, že jsme mohli v prvních dvou třetinách přidat další góly a utkání rozhodnout. Naštěstí nám výborně vyšel začátek poslední třetiny a brzy se nám podařilo domácím odskočit na tři góly. Pak ale následovaly nepřesné výroky jednoho z rozhodčích, domácí se v přesilovkách dvakrát parádně trefili a my se museli o vítězství obávat až do konce. Závěr jsme si ale pohlídali a máme radost, že jsme utkání takhle zvládli.“       

  

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality