Dva hattricky, deset branek a výhra Kohoutů

17.01.2013 11:15, autor: Jiří Jelínek

HC Kobra Praha - HC Tábor

4:6 (1:0, 1:3, 2:3)

Středa, 16.1.2013 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 12. Jakeš (Novák, Pohl), 30. Palaščák (Kocman), 51. Jakeš (Novák), 60. Jakeš (Kocman, Pohl) - 22. Kolomý (Kanov), 36. Hájek (Matušík), 40. Kolomý (Hájek, Seidl), 44. Kolomý (Hájek, Matušík), 47. Nedorost (Kellner, Heršálek), 57. Matušík (Seidl)

  Vyloučení: 9:9   Využití: 1:2   Góly v oslabení: 0:2   Průběžné skóre: 1:0, 1:1, 2:1, 2:5, 3:5, 3:6, 4:6  

HC TÁBOR: Klestil - Hošek, Kolomý, Havran, Kanov, Heršálek, Hlaveš - Kellner, Pechánek T., Nedorost - Seidl, Matušík, Hájek - Perník, Šulčík, Kratochvíl

Souhrn

 Tábor začal své utkání na ledě pražské Kobry velice dobře. Dral se do útoku, ale byli to domácí, kdo se radoval ze vstřelené branky jako první. Kohouti však předvedli velice dobrou druhou a třetí třetinu a odvážejí si zasloužené tři body.

V první šanci utkání se objevil hostující Tomáš Pechánek po přihrávce Davida Nedorosta, ale vyprášil jen brankářovy betony. Následovaly dvě početní výhody domácích, ale i v nich byli bezzubí a do útoku se hrnuli Kohouté, stále však bez kýženého brankového úspěchu. A tak udeřil Jakeš na druhé straně. Důrazem prošel přes dva hráče na modré čáře a tváří v tvář Klestilovi se nemýlil – 1:0. Zbylou pětiminutovku, se Tábor opět hrnul do útoku a domácí pouze vyhazovali kotouče. Ale z tlaku opět branka nepadla.

Ve druhé třetině Kohouti velmi rychle srovnali krok. Nejprve ujížděla dvojice Seidl, Matušík do úniku dva na jednoho, ale prvnímu jmenovanému v rozhodující fázi přeskočil puk hůl. A z následného náporu se střelou od modré čáry prosadil Filip Kolomý – 1:1. Následovaly dvě přesilové hry kohoutů, které však příliš vzruchu nenabídly. A tak se v přesilové hře prosadila Kobra. Na červené čáře chyboval Jan Kanov a v přečíslení dva na jednoho se prosadil Palaščák – 2:1. Následovala série vyloučení na obou stranách, více početních výhod však měla Kobra. Ani na jedné straně, ale branka nepadla. Až ve 36. minutě přihrával z rohu kluziště Jakub Matušík na Tomáše Hájka, který byl osamocen před brankovištěm a ten střelou pod horní tyč opět srovnal skóre – 2:2. V poslední minutě druhé třetiny měli hosté opět výhodu jednoho muže v poli. A s tou již nepohrdli. Filip Kolomý vyjel z rohu a zasunul kotouč mezi betony překvapeného brankáře – 2:3. Kohouti strhli vedení na svou stranu 14 vteřin před druhou sirénou.

V úvodu třetí části hry měli hosté dvě přesilové hry. V té první ještě vychytal Jakuba Matušíka domácí brankář. Druhá přesilovka však dopadla lépe. Střelu od modré čáry dorazil baseballově do branky Kolomý a zkompletoval tak hattrick – 2:4. V době, kdy hráli domácí přesilovou hru, ujel všem bránícím hráčům David Nedorost a procedil puk mezi Malíkovými betony – 2:5. O chvíli později mohl Filip Kolomý přidat i čtvrtou branku, ale po pěkné kombinaci trefil jen tyč. Vzápětí však předvedli hosté další chybu v rozehrávce a opět se před Klestilem zjevil osamocený Jakeš. Pražský kanonýr se znovu nemýlil a snížil na 3:5. Po této brance se ujali taktovky domácí, ale nevypracovali si vyloženou šanci. A tak ve vlastním oslabení ujela znovu dvojice Matušík, Seidl a první jmenovaný se po přihrávce Seidla prosadil střelou pod víko – 3:6. V poslední minutě ještě domácí Jakeš zkompletoval další hattrick v utkání, když dorazil odraženou střelu od zadního mantinelu – 4:6.

Táborští hokejisté byli po většinu utkání lepším týmem a zaslouženě si odvážejí tři body. Upevňují si tak první příčku v tabulce.

Ohlasy z táborské kabiny

 Asistent trenéra Radek Jindra

 "Dneska Kobra nehrála až tak dobře, ale nám se ze začátku opět moc nedařilo. Utekl nám začátek zápasu. I když si vždycky říkáme, že budeme hrát jinak, tak to poslední zápasy moc nevychází. Jakeš nám dal dneska tři branky, to je vážně šikovný hráč. Ale my takových máme víc. Dneska nenastoupil Ondra Liška a Tomáš Černý. Ondra má pořád problémy s kotníkem, ale doufáme, že bude v Klášterci fit. A Tomáš Černý měl dneska zkoušky na vysoké škole, tak to nestíhal časově."

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality