Druhou polovinu základní části odstartují Kohouti středeční bitvou s Pelhřimovem

04.12.2017 21:52, autor: Pavel Šácha

Ve středu večer se přehoupne program základní části druhé ligy do své druhé poloviny. Do Tábora zavítá v 18 hodin soupeř, kterému mají domácí hokejisté hodně co vracet: Lední Medvědi z Pelhřimova.

Druhou polovinu základní části odstartují Kohouti středeční bitvou s Pelhřimovem


Pohled do výsledkových listin

Mužstvo z města rekordů a kuriozit zatím rozhodně nemá v letošním ročníku na růžích ustláno a uzavírá současné pořadí skupiny Střed. Stejně jako předposlední Písek uložilo na své konto pouhých 15 bodů; zaznamenalo čtyři ryzí vítězství, jednu výhru v prodloužení a porážku po samostatných nájezdech, která se narodila v zatím posledním utkání na horkém ledě Moravských Budějovic. Právě tento duel ale rozhodně stojí za povšimnutí – ještě v čase 54:30 prohrávali Lední Medvědi 0:3, ale nakonec dokázali vyrovnat, když třetí gól navíc vstřelil Votápek v oslabení svého týmu.
 Jednou z pěti sezónních obětí hráčů z Vysočiny se stala právě táborská družina. K říjnové odvetě do Pelhřimova přijela v roli papírového favorita, ale nakonec podlehla nadšeně hrajícím domácím bojovníkům 1:3. Naproti tomu první vzájemný duel Kohouti zvládli a zapsali si na úvod sezony do statistik vítězství 6:3.

Síla útoku se topí v defenzivní mizérii     

Jestliže se může mladý trenér o co opřít, pak jsou to zkušenosti i silný potenciál ofenzivních řad. Jejich tahouni Tomáš Plachý, Martin Vysloužil (mají na kontě 24, resp. 23 kanadských bodů), Miroslav Kopic, bratři Hadravové a další ovšem nacházejí jen pramálo podpory od obránců; vždyť členové defenzivní vozby doposud přispěli svému týmu jen dvěma vstřelenými góly! Ani směrem dozadu to zatím Pelhřimovu nefunguje. Nejvyšší počet inkasovaných branek jistě netěší kvarteto gólmanů, kteří se až do této chvíle v brankovišti vystřídali a nepřehoupli se přes hranici devadesáti procent.

Z táborské šatny

V domácích řadách se po dvou zápasech z minulého týdne rozhostila pohoda. Mužstvo zvládlo na výbornou těžkou bitvu v Kolíně i tradičně nevyzpytatelný duel o pár kilometrů dál v Nymburce; šestibodový zisk z těchto venkovních střetnutí je pro současný tým velmi příjemným ohodnocením.

 Druhý zmiňovaný úspěch si bohužel vyžádal nepříjemnou zdravotní daň. Už v první třetině sobotního utkání zůstal ležet v obranném pásmu obránce Jakub Pípal. Po návratu z nymburské nemocnice si nesl ruku v bandáži a se zraněným ramenem ho čeká dlouhý nucený odpočinek. Při opětovné absenci mladíka Jana Tesaře se jedná o další zlý zásah do složení defenzivních řad. K oslabením je nutné připočíst také definitivní odchod útočníka Tomáše Rouska na zahraniční angažmá.
 Jaké tedy bude složení táborského týmu pro středeční utkání, o tom se rozhodne až po úterním večerním tréninku.

 Do vánoční přestávky nastoupí táborský celek ještě ke čtyřem zápasům. Už ten středeční – navzdory trvalým problémům s pelhřimovskou houževnatostí – staví před jeho hráče jednoznačný cíl: vítězství.     

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality