Druholigoví táborští hokejisté vyrukovali poprvé v nové sezoně na led

01.08.2018 22:32, autor: Pavel Šácha

Ve středu 1. srpna úderem 18. hodiny vstoupili na ledovou plochu táborského zimního stadionu hráči druholigového A-mužstva. Pod otěžemi trenérů Arpáda Györiho, Miloslava Čecha a Zdeňka Šťastného absolvovalo úvodní trénink 21 hráčů.

Druholigoví táborští hokejisté vyrukovali poprvé v nové sezoně na led


Zahajovací tréninkové jednotce předcházel krátký proslov v šatně a doladění potřebných organizačních a materiálních záležitostí. Poté už se hokejisté rozdělili do připravených formací a vyjeli na led, kde napoprvé strávili zhruba sedmdesát minut. „První tréninky budou víceméně zahřívací, do plného režimu vstoupíme v příštím týdnu,“ poznamenal kouč Arpád Györi.

 Na ploše si svůj první trénink s táborským týmem odbyl brankář Milan Dudáček a mezi obránci nechyběl ani navrátilec z Kolína Ladislav Hlaveš. Do přípravy s Kohouty se zapojil také velezkušený forvard a odchovanec klubu Lukáš Květoň, jenž v uplynulé sezoně hájil barvy prvoligového Motoru České Budějovice.
 „Jsme rádi, že tady Lukáš je. Zatím se ještě poohlíží po jiném angažmá, ale moc bychom si přáli, aby s námi zůstal,“ říká manažer klubu Miroslav Volena. Podobná je situace kolem mladého útočníka Marka Pastyříka, kterého znají táborští diváci díky třem startům z minulé druholigové sezony.

 Přítomní fanoušci naopak marně hledali avizované navrátilce Marka Vaniše a Jakuba Krätzera, jejichž jména si museli trenéři z plánů pro novou sezonu vyškrtnout.
 „S Markem Vanišem jsme byli na všem domluveni, najisto jsme s ním počítali, ale minulý týden nám oznámil, že se rozhodl odjet za sestrou do Spojených států,“ informoval Miroslav Volena. „Také Jakub Krätzer přislíbil mně i trenérům, že se do přípravy zapojí, ale teď s námi vůbec nekomunikuje. Je to pro nás opravdu velké zklamání,“ neskrýval rozčarování manažer klubu.

  Z avizované enklávy mladých odchovanců prozatím nezasáhl do přípravy Lukáš Jindra, jenž se od tohoto týdne uchází o místo v kádru prvoligového Vsetína.

 V nejbližších týdnech tak čeká Miroslava Volenu a spol. práce na zacelení těchto mezer. Hovoří o tom i kouč Arpád Györi. „Během srpna budeme chtít kádr doplnit. Vyvíjíme snahu, ale zatím je předčasné cokoliv říkat. Někdy to v úvodu nejde úplně hladce, ale pak se to obrátí k lepšímu. Věříme, že tomu tak bude i v tomhle případě,“ řekl.  

Hráči na prvním tréninku

Brankáři: Milan Dudáček (naposledy David Servis ČB), Michal Novák.
Obránci: Kamil Černý, Marek Duben, Martin Havran, Ladislav Hlaveš (Kolín), David Košař, Jakub Pípal, Jan Raiterman, Josef Růžek, Jan Tesař.
Útočníci: David Blažek, Jan Březina, Štěpán Kadilák, Milan Kalaš (jun. Mladé Boleslavi, Lukáš Květoň (Motor ČB), Jakub Matušík, Marek Pastyřík (jun. Karlovy Vary), Radek Pechánek, Lukáš Prášek (jun. Motor ČB), Radek Seidl.

Na úvodním tréninku nechyběli ani obránce Marcel Dvořák a útočník Radim Škrdleta, ty však nepustily na led aktuální zdravotní problémy. Od příštího týdne se do přípravy zapojí Radim Heřman a Tomáš Syrovátka.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality