Drtivý start Brodu, sympatický závěr Tábora a třígóloví střelci. Výsledek? Kohouti v Kotlině padli

02.11.2017 01:03, autor: Pavel Šácha

Havlíčkobrodská Kotlina zůstala pro táborské hokejisty i po středě zapovězeným druholigovým krajem. Favorizovaní domácí Bruslaři vytěžili maximum z tradičně drtivého nástupu a po první části hry si vypracovali čtyřbrankový náskok. Táborským hráčům slouží ke cti, že utkání nezabalili a v závěrečném dějství ještě dokázali dostat ambiciózního soupeře do úzkých. Šokující obrat ale iniciovat nedokázali, a tak si vedoucí tým tabulky si zapsal do svých statistik vítězství 7:4.

Drtivý start Brodu, sympatický závěr Tábora a třígóloví střelci. Výsledek? Kohouti v Kotlině padli

BK Havlíčkův Brod - HC Tábor

7:4 (5:1, 1:0, 1:3)

Středa, 1.11.2017 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 2. Voříšek (Kulhánek), 12. Endál (Přidal, Vala), 14. Endál (Třetina, Vašíček), 14. Voříšek (Milfait, Vala), 20. Endál (Vašíček, Třetina), 35. Přidal (Třetina, T. Semrád), 60. Přidal - 6. Seidl (Matušík, K. Černý), 43. Seidl (Rousek, K. Černý), 53. Seidl (Urbanec, Rousek), 58. Dvořák (Rousek, K. Černý).

Rozhodčí: Antonín - Vašíček, Kráľ.   Vyloučení: 7:8   Využití: 3:3   Góly v oslabení: 1:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:1, 6:1, 6:4, 7:4   Střely: 39:33   Diváci: 870

BK HAVLÍČKŮV BROD: Č. Novák (Marek) – T. Semrád, Vašíček, Vala, Kulhánek, Kříž, Balgalvis, M. Semrád – Endál, Třetina, Přidal – Michálek, Milfait, Voříšek – Cejpek, Ludvík, Kozlík.

HC TÁBOR: D. Novák (14. Klestil) - T. Černý, Havran, K. Černý, Duben, Dvořák, Pípal, Raiterman - Blažek, Matušík, Heřman - Březina, Rousek, Seidl - Pechánek, Kadilák, Urbanec - Pospíchal, Škrdleta.


.

Hlavně zachytit začátek zápasu… Po zkušenostech z předchozích vzájemných střetnutí zněl právě tento pokyn táborskou šatnou ještě pár desítek vteřin před úvodním vhazováním. A realita? Po padesáti dvou vteřinách usedá táborský útočník Heřman na trestnou lavici a v čase 1:47 trefuje Voříšek v početní převaze Bruslařů horní roh Novákovy klece – 1:0. Hosté od Jordánu tentokrát další nápor domácího týmu dokázali zastavit, a po pěti minutách hry dokonce přispěchali s gólovou odpovědí, kterou obstaraly nádherná vzdušná přihrávka Matušíka a přesné zakončení Seidla 1:1. V tu chvíli se úsilí obou mužstev spojilo do herně vyrovnané partie, která však přece jen přinesla více vzruchu před táborskou klecí. V úvodu 12. minuty si pod sebou Kohouti sami podřízli větev, to když si při vlastní přesilové hře nechali uniknout Endála a havlíčkobrodský fantom dobře věděl, jak s nabídnutou příležitostí naložit – 2:1. Tento okamžik Jihočechy zmrazil a domácí celek uklidnil, a tak hráli hosté najednou znovu „do kopce“. Silný protivník dokázal jejich slabší chvilky okamžitě využít a ještě před první sirénou položil pevné základy pozdější výhře. V čase 13:05 potrestal Endál vyloučení K. Černého a jen o padesát vteřin později prohloubil ecxtáborský Voříšek propast mezi oběma soupeři na rozdíl tří branek – 4:1. V tu chvíli už stál v táborské brance Klestil, jenž vystřídal nešťastného Davida Nováka.  Poslední mohutný aplaus první části patřil zřejmě nejlepšímu hráči v soutěži Endálovi, jenž stihl pohotovou ranou z úhlu dovršit svůj rychlý hattrick – 5:1.

Hromobití v šatně hostů se ve druhé části hry promítlo do svědomitějšího výkonu táborské družiny, které se podařilo zastavit mohutný gólový příliv soupeře. Více práce měl přesto hostující Klestil, jenž se vyznamenal především při úniku domácího kanonýra Milfaita, Na přelomu první a druhé poloviny zápasu se dostavila další dvě vyloučení táborských hráčů. Prohřešek Seidla se ještě brodskému trestu vyhnul, pak ale usedl za katr Matušík a červeno-bílí v polovině 35. minuty udeřili zásluhou důsledného Přidala – 6:1. O dvě minuty později orazítkovala střela táborského beka Havrana tyč svatyně hájené Č. Novákem a pěti gólový náskok domácího souboru se přehoupl do závěrečné dvacetiminutovky.

Mají-li se najít na vystoupení táborských hokejistů v Kotlině výraznější pozitiva, pak je to bezesporu způsob, jakým odehráli poslední třetinu. V jejím úvodu sice pustili havlíčkobrodské hráče do tří vyložených šancí, ale Klestilovi výtečné zákroky i dobře postavená tyč při střele T. Semráda zažehly motor nečekané hostující ofenzívy. Jejím motorem se stal bojovník Seidl. Ve 43. minutě se z první opřel do křížné přihrávky novice Rouska a trefou mezi Novákovými betony snížil na 6:2. O deset minut později se pak stal tentýž táborský hráč adresátem Urbancova milimetrového pasu a blafákem do protipohybu Č. Nováka zasel na brodské střídačce malé semínko obav – 6:3. Brzy poté se postarali o vzruch v hledišti Lotyš Balgalvis a hostující Dvořák. Zápasnickou vložku ukončil vítězný „ipon“ táborského obránce. Právě on se pak zapsal do myslí diváků ještě jednou, a pro hosty mnohem příjemněji. V čase 57:39 si počínal mimořádně důrazně i šikovně na hranici Novákova brankoviště a vydřeným gólem dodal koncovce střetnutí nový příběh – 6:4. Havlíčkobrodský kouč Václav Adam musel dokonce svolat své svěřence k válečné poradě, jejímž tématem byla rada, kterak nepřipustit další komplikace. Ty mohly opravdu nastat při následné táborské hře bez brankáře, jenže povedenou dělovku kapitána Matušíka vytěsnil Č. Novák do bezpečných vod. Když pak domácí Přidal trefil šestatřicet vteřin před koncem opuštěnou táborskou branku, stala se porážka hostů na horkém ledě v Havlíčkově Brodě skutečností.

Slovo trenéra

Arpád Györi, as. trenéra HC Tábor: „Varovali jsme hráče před tím, že máme v Havlíčkově Brodě problémy se vstupem do utkání a je potřeba první třetinu zachytit. Jenže to se nám i přes vyrovnání na 1:1 vůbec nepovedlo. Dvě branky jsme v první části inkasovali v oslabení, což se může stát, ale dostat gól na 2:1 při vlastní přesilovce, to by se stávat nemělo. Tam nastal zlom… V kabině jsme si pak řekli, že se pokusíme výsledek zvrátit nebo alespoň korigovat, což se nám v poslední třetině díky využitým přesilovým hrám podařilo. Havlíčkův Brod možná při jednoznačném skóre po první třetině přece jen ubral, ale i tak je pro nás dobré, že jsme se s výsledkem dokázali trochu popasovat a soupeři cestu za vítězstvím ztížili. Domácí byli ale lepší a výhru si zasloužili.“       

     

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality