Drama se sladkým koncem! Táborští ukořistili první čtvrtfinálový bod, rozhodly až nájezdy

03.03.2016 23:11, autor: Pavel Šácha

Je to tam! Táborští hokejisté vykročili do čtvrtfinálové série proti Havlíčkovu Brodu tou správnou nohou a v dramatu, který rozhodly až nájezdy, vyválčili důležitý první bod. V průběhu střetnutí se přitom dokonale přesvědčili o kvalitě svého soupeře a hned třikrát museli dotahovat jeho jednobrankový náskok.

Drama se sladkým koncem! Táborští ukořistili první čtvrtfinálový bod, rozhodly až nájezdy

HC Tábor - BK Havlíčkův Brod

4:3sn (1:2, 1:1, 1:0)

Čtvrtek, 3.3.2016 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 11. Vaniš (Boháč, Havran), 27. Klíma (Seidl), 50. Matušík (Březina), rozhodující nájezd Matušík - 9. Endál (Kondratěv), 15. Vlasov (Kondratěv, Chlubna), 58. Endál.

Rozhodčí: St. Mertl - J. Mertl, Samuel.   Vyloučení: 4:9   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3 - 4:3   Střely: 53:36   Diváci: 1836

HC TÁBOR: Klestil (Novák) - Klíma, Havran, Hlaveš, Kanov, Heršálek, Dvořák, Kolomý - Vaniš, Boháč, Polodna - Kellner, Matušík, Březina - Seidl, Zayml (32. Blažek), Přibyl.

BK HAVLÍČKŮV BROD: Novák (Zvolánek) - Kořínek, Kulhánek, Duben, Vala, Loginovskij, Kolda, Lacina - Přidal, Třetina, Endál, Kuchta, Kozlík, Beneš, Kondratěv, Vlasov, Chlubna, Hlídek, Cejpek, Ludvík.

I. třetina

Domácí celek se v úvodní dvacetiminutovce jasně přesvědčil o tom, jak těžká série ho čeká. Hosté v čele se svou údernou formací Endál – Třetina – Přidal působili na ledě sebevědomým dojmem a každá z návštěv táborského obranného pásma představovala pro Klestilovu svatyni velké nebezpečí. I přesto to byl domácí kapitán Matušík, který hned dvakrát prolétl mezi obránci hostů, ale tváří v tvář Novákovi ani jednou neuspěl. V čase 8:02 už se skóre přece jen měnilo. Postaral se o to hokejisté z Kotliny, kteří dostali výhodu půlminutové přesilové hry. Na její využití jim pak stačilo v podstatě jen několik sekund – kotouč se dostal na modrou čáru k Endálovi, ten si připravil palebnou pozici a nechytatelným švihem zajistil hostům vedení – 0:1. Rozdílový stav ovšem platil jen necelé dvě minuty; bezprostředně po ubráněném oslabení slavil úspěch důraz dvojice Boháč – Vaniš, po kterém druhý jmenovaný srovnal skóre – 1:1. S mužstvem Havlíčkova Brodu to nikterak nezamávalo a nadále sužoval domácí družinu svými útočnými manévry. V 15. minutě se znovu na delší čas usadilo v útočném pásmu, dobrým bruslením donutilo táborskou defenzívu ke zmatkům a Vlasov přetavil jejich povedené střídání v opětovné vedení – 1:2. O necelou minutu později dostali Kohouti jedinečnou příležitost srovnat krok, to když hráli celé dvě minuty v pěti proti třem, ale dvojnásobnou početní výhodu navzdory trvalému tlaku nevyužili. Podobně pak naložili i s další přesilovou hrou.

II. třetina

Do prostřední části hry vyrukovali táborští hráči velice sympaticky. Přidali na bruslení, byli aktivnějším týmem, a právě díky tomu si vynutili sérii dalších brodských vyloučení. V polovině 27. minuty se při jednom z nich dočkali zaslouženého vyrovnání, to když Seidl naservíroval zpoza branky puk Klímovi, a ten už si se zakončením věděl rady – 2:2.Kohouti pokračovali v nastoleném trendu i v dalších minutách a Bruslaře postihla další vyloučení. Vysokou hůl Dubna na Zaymla dokonce ocenil sudí Mertl čtyřmi minutami, ale hra domácích v početní převaze postrádala to základní: efektivitu v zakončení. Šest vteřin před vypršením 38. minuty navíc celý stadion přihlížel mimořádně smolné chvíli v podání táborského kapitána Matušíka. Ten nejprve při signalizovaném trestu hostů jen těsně minul Novákovu klec a vzápětí přihrával zadovkou na obránce tak nešťastně, že puk doputoval přes celé kluziště do opuštěné táborské branky (za autora gólu byl označen Endál který se jako poslední z hostů dotkl kotouče) - 2:3.

III. třetina

Nešťastný „hrdina okamžiku“ ze druhé části Jakub Matušík se ve zbytku střetnutí chopil role, která je mu vlastní – stal se ústřední postavou zápasu. V nejméně záživné třetině utkání nejprve rozehřála diváky tutovka jeho spoluhráče Vaniše. Ten se při oslabení svého týmu nečekaně zmocnil puku za soupeřovou brankou a pokusil se jej zasunout do odkryté klece, jenže hostující brankář ještě stihl položit na brankovou čáru svou hokejku. Těsně před dovršením první poloviny třetího dějství vypálil ze zdánlivě nepříliš nebezpečné pozice právě domácí útočný lídr Matušík a trefil se vskutku parádně – 3:3.Tento nerozhodný výsledek nakonec přečkal celou třetinu, na čemž nic nezměnilo ani několik dalších příležitostí Jihočechů, ani početní výhoda hostů z 54. minuty.

Prodloužení

Desetiminutové nastavení nabídlo poměrně otevřenou partii. V čase 6:40 pořádně zatrnulo domácí enklávě na střídaček v hledišti. Nevyzpytatelné nahození brodského matadora Dubna nabralo podivuhodnou trajektorii a nakonec čistě orazítkovalo horní tyč Klestičovy branky. V samém závěru prodloužení se ještě blýskl smělým průnikem Matušík, ale jeho chvíle měly teprve přijít…

Nájezdy

Dramatický souboj se nakonec dočkal koncovky, která pořádně prověřila nervové soustavy většiny lidí na stadionu. Jak se rozhodující samostatné nájezdy odvíjely, o tom hovoří následující souhrn.

Boháč (Tábor) – neproměnil: střelu mezi betony Novák spacifikoval.
Vlasov (H. Brod) – neproměnil: jeho blafák znamenitě vystihl Klestil.
Matušík (Tábor) – proměnil: brankář hostů se stihl za povedenou kličkou jen ohlédnout.
Kondratěv (H. Brod)proměnil: napodobil domácího střelce a blýskl se nádherným blafákem.
Příbyl (Tábor)neproměnil: vsadil na jednoduché zakončení, ale jeho střela zamířila mimo branku
Třetina (H. Brod) – neproměnil: vyhlášený šikula se snažil brankáře Klestila obelstít, nakonec z toho byl jen obrovský potlesk pro domácího gólmana, který ukryl kotouč ve své lapačce.
Kondratěv (H. Brod) – neproměnil: úspěšný střelec ze druhé série si tentokrát vylámal na Klestilovi zuby.
Matušík (Tábor) – proměnil: Je dobojováno! Táborský kapitán si počínal naprosto chladnokrevně a domácí mohli slavit nesmírně důležité a cenné vítězství.

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

Starší aktuality