DOROST: Táborští přijali roli Jánošíků, v Boleslavi zářili, se Žďárem se trápili

30.09.2018 23:22, autor: Pavel Šácha

Táborští dorostenci mají za sebou další těžký dvojzápas v nejvyšší soutěži. V jejich šatně po něm zbyla hořkosladká příchuť. Ve čtvrtek si bojovníci od Jordánu vyšlápli na Mladou Boleslav a oslavili na jejím ledě první sezónní výhru dozdobenou ziskem čtvrtého bodu v nájezdech. Euforii z tohoto střetnutí si táborské mužstvo chtělo přenést do sobotní důležité bitvy se Žďárem nad Sázavou, ale realita byla jiná. Hosté vyhráli v normální hrací době 1:2, a jen povedené prodloužení nakonec zmírnilo zklamání ze zbytečné domácí ztráty.

DOROST: Táborští přijali roli Jánošíků, v Boleslavi zářili, se Žďárem se trápili

BK Mladá Boleslav - HC Tábor

3:6 (0:3, 2:0, 1:2 - nájezdy 1:3)

Čtvrtek, 27.9.2018 17:30 - Dorost

 

Branky a nahrávky: 21. Haas (Gardoň), 21. Hamer (Křepelka), 42. Hamer (Ďurač, Křepelka) - 3. Kundrát (Eremiáš), 17. Nevšímal (Eremiáš), 20. Suchan (Kundrát), 42. Nevšímal (TS), 45. Kundrát (Janda), rozhodující nájezd Kundrát.

Rozhodčí: Škrobák - Horký, Hradil.   Vyloučení: 4:7   Využití: 2:0   Góly v oslabení: 0:2   Střely: 41:41  

BK MLADÁ BOLESLAV: Stuchlík (Forst) – Sommer, Křepelka, Rajgl, Hrouda, Žabka, Šercl, Vochvest – Mazancová, Hamer, Kredl, Plíšek, Gardoň, Peca, Ďurač, Hruška, Haas, Náhončík, Růžek.

HC TÁBOR: Korytar (Šmelko) – Kofroň, Krch, Šťastný, Šrubař, Janda – Eremiáš, Budík, Mareš, Nevšímal, Čančura, Cháb, Polák, Zátopek, Suchan, Koreš, Vaněk, Kundrát.

HC Tábor - Žďár nad Sázavou

1:2 (1:1, 0:1, 0:0 - nájezdy 1:0)

Sobota, 29.9.2018 13:30 - Dorost

 

Branky a nahrávky: 11. Kundrát (Janda, Eremiáš), 64. Vaněk (Cháb) - 13. Bačo (Macek), 23. Macek (Procházka, Bačo).

Rozhodčí: Horáček - Zíka, Bělohlav.   Vyloučení: 7:5   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 35:29  

HC TÁBOR: Korytar (Machálek) – Kofroň, Krch, Šťastný, Šrubař, Janda – Eremiáš, Budík, Mareš, Nevšímal, Čančura, Cháb, Suchan, Koreš, Vaněk, Kundrát.

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU: Dlouhý (Havlík) – Macek, Beran, Pecka, Joudal, Sochor, Pelikán, Číhal – Valkoun, Pražák, Kotrba, Elis, Matas, Brúha, Bačo, P. Doležal, J. Doležal.


René Skalický, asistent trenéra HC Tábor – po utkání v Mladé Boleslavi: „Před cestou do Boleslavi jsme po kvalitním tréninku tajně doufali v nějaký bodový zisk, ovšem skutečnost předčila naše očekávání. Do zápasu jsme výborně vstoupili a dokázali eliminovat nástup soupeře. Konečně se k nám navíc přiklonila i paní Štěstěna, a tak jsme po první třetině vedli nečekaně 3:0. Na začátku  druhé části soupeř za třicet vteřin snížil na 2:3 a bylo nám těžko. Naštěstí se Jakub Korytar v bráně překonával a tento výsledek vydržel pak po celou druhou třetinu. Ve třetí jsme z trestného střílení přidali čtvrtý gól, soupeř ihned snížil na rozdíl jednoho gólu, ale mi opět kontrovali na 3:5. V závěru jsme dokázali s domácími velice dobře bruslit, nepustili jsme ho do výrazného tlaku a první vítězství v sezoně jsme po zásluze uhájili. Prodloužení se hrálo nahoru, dolů a rozhodnutí nepřineslo. V nájezdech jsme byli opět nečekaně úspěšní my a odvezli jsme si z Boleslavi všechny 4 body. Výborně nám v zápase zahrála naše první lajna, která byla prakticky u všeho gólového včetně nájezdů. Celý tým dřel a šel si pro body.“

Po utkání se Žďárem nad Sázavou: „V návaznosti na vydařené čtvrteční utkání jsme tentokrát doufali v plný bodový zisk se soupeřem ze dna tabulky. Realita nás ale tvrdě posadila zpátky na zem a v utkání se nám nedařilo vůbec nic. Najednou nám to nebruslilo, odskakovaly nám puky a ve hře bylo strašně moc nepřesností. Za celý zápas jsme dali jen jeden gól, a s tím se bohužel vyhrát nedá. Domácí prostředí je pro nás naprosto zakleté; nervozita klukům úplně svazuje ruce, jako by to ani nebyli ti, kteří hráli v Boleslavi. Tímto jsme bohužel dostali soupeře na dostřel v tabulce a místo uklidnění budeme nadále bojovat o další důležité body pod tlakem. Naštěstí jsme vyválčili aspoň bod v prodloužení, kdy se konečně trefil Kryštof Vaněk, a soupeř tím zůstal v tabulce za námi. Připadáme si jak Jánošíci - bohatým bereme a chudým dáváme. Doufám tedy, že to tak zůstane i v dalším prestižním zápase v Českých Budějovicích.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality