DOROST: Parádní závěr základní části! Zdolali Brod a dobyli Mladou Boleslav

24.11.2019 23:59, autor: Pavel Šácha

Táborští dorostenci zapečetili posledními dvěma zápasy základní část extraligových bojů. A jestliže se v nich měli naladit na nabitý program skupiny o udržení, udělali to tím nejlepším způsobem. Už ve čtvrtek vybojovali na domácím ledě první ryzí vítězství, a to nad Havlíčkovým Brodem, který bojoval (a nakonec úspěšně) o účast v elitní skupině nejvyšší soutěže. O dva dny později se mladíci od Jordánu vypravili do hájemství druhého týmu tabulky z Mladé Boleslavi a postarali se tam o obrovské překvapení v podobě vítězství 6:4. Díky oběma triumfům se odrazila ode dna tabulky končící skupiny Střed. V nadcházejícím týdnu už se táborská parta vydá na mimořádně těžkou záchrannou misi. V pátek ji na svém ledě přivítá mužstvo PZ Kladno, den poté odcestuje do Třemošné.

DOROST: Parádní závěr základní části! Zdolali Brod a dobyli Mladou Boleslav

HC Tábor - BK Havlíčkův Brod

4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Čtvrtek, 21.11.2019 18:00 - Dorost

 

Branky a nahrávky: 7. Šťastný (Vaněk, Bašta), 40. Kundrát (Janda, Eremiáš), 54. Eremiáš (Cháb, Kundrát), 56. Cháb (Eremiáš) - 60. Kuchta.

Rozhodčí: Zeliska – Hnát, Teršíp.   Vyloučení: 5:9 - navíc Prášek (H. Brod) 10 minut OT.   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 1:0   Střely: 21:37  

HC TÁBOR: Korytar – Kofroň, Šťastný, Herda, Bečvařík, Čančura, Adamec, Janda – Cháb, Eremiáš, Kundrát – Souš, Matašovský, Suchan – Bašta, Šimák, Vaněk.

BK HAVLÍČKŮV BROD: Tuček (Kubík) – Jakubec, Besmák, Zych, Kuchta, Číhal, Kutlvašr, Doležal – Dymák, Juřica, Rauš, Janko, Holenda, D. Krejčí, T. Krejčí, Bačkovský, Hrdlička, Kravec, Prášek.

BK Mladá Boleslav - HC Tábor

4:6 (3:1, 0:3, 1:2)

Sobota, 23.11.2019 0:00 - Dorost

 

Branky a nahrávky: 5. Hruška (Kredl, Jasečko), 7. Král (Plíšek, Gardoň), 17. Hruška (Haas, V. Polák), 58. Gardoň (Hruška, Haas) - 2. Šimák (Vaněk, L. Polák), 24. Matašovský (Kundrát, Cháb), 31. Čančura (Kundrát, Cháb), 36. Cháb (Kundrát, Kofroň), 43. Cháb (Eremiáš, Kundrát), 60. Eremiáš (Cháb, Kundrát).

Rozhodčí: Valda - Marek, Raška.   Vyloučení: 3:9   Využití: 2:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 53:22  

BK MLADÁ BOLESLAV: Korytar – Kofroň, Šťastný, Janda, Herda, Adamec, Polák, Kohout, Bečvařík, Čančura – Cháb, Eremiáš, Kundrát – Souš, Matašovský, Suchan – Bašta, Šimák, Vaněk.

HC TÁBOR: Král (Šatný) – Moravec, Vochvest, Jasečko, Rajgl, Hrouda – Hradec, Sluka, Kredl, Gardoň, Peca, Pavlík, Polák, Hruška, P. Král, Haas, Sypecký, Plíšek.

René Skalický, asistent trenéra dorostu HC Tábor – po utkání s Havlíčkovým Brodem: „Soupeři šlo v zápase o všechno, nám se naopak mělo hrát uvolněně a bez zábran. Na Brod jsme si i věřili. Začali jsme výborně, ale drtivou převahu z první třetiny jsme přetavili pouze v jeden gól. Další regulérní branku bohužel rozhodčí neviděl. Ve druhé třetině jsme nadále soupeře tlačili a nutili ho faulovat, bohužel se nám při přesilovkách nedaří a výsledkem byl zase jen jediný gól do soupeřovy sítě. Bezzubá hra hostů nás ukolébala, a místo toho, abychom pokračovali v soustředěném výkonu, začala se naše hra utápět v 'hurá akcích' a v individuálních chybách. Nakonec jsme byli rádi, že jsme zápas dotáhli do vítězného konce i přes velké množství chyb, které však nervózní soupeř nedokázal proměnit i díky skvělému Korytarovi v bráně. Co nás velmi mrzí, je obdržený lajdácký gól v poslední minutě, vinou kterého přišel Jakub Korytar o prvenství v procentuální úspěšnosti zásahů v hodnocení celé extraligy a skončil těsně druhý.“ Po utkání v Mladé Boleslavi: „Po zisku skalpu Havlíčkova Brodu jsme jeli do Boleslavi natěšeni a s vědomím, že se nám na velkém hřišti proti tomuto soupeři daří. Začátek zápasu nám vyšel skvěle a ujali jsme se vedení, ale potom nás domácí zatlačili do defenzívy a po hloupých faulech jsme je nechali v početních výhodách vytáhnout stav až na 3:1. Ve druhé třetině jsme naopak přidali na pohybu; výsledkem toho bylo vyrovnání skóre, a dokonce jsme šli po druhé části do šaten s náskokem jednoho gólu. Poslední třetina už byla hlavně soubojem hráčů Boleslavi s naším gólmanem Korytarem, který vyzněl výrazně lépe pro něj. Potvrdil tak svou pozici druhého nejlepšího gólmana extraligy. Brzy jsme navíc navýšili vedení na 5:3. Soupeř sice ke konci při hře šest na čtyři snížil, ale v pokračování jeho power play jsme se radovali my. Puku se zmocnil Martin Kundrát, ale přes celé hřiště trefil tyčku prázdné brány, a dojíždějící Filip Cháb zase jen bránícího obránce. Až Adam Eremiáš trefil ve finále prázdnou bránu a vítězství bylo naše. Kluci podali opravdu obětavý a dobrý výkon, a takticky odehráli proti silnému soupeři úplně jiné utkání než s Brodem.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality