DOROST: Favorit nedostal od táborských bojovníků očekávané body zadarmo

20.09.2020 20:57, autor: Pavel Šácha

Táborští extraligoví dorostenci mohou považovat víkendový vstup do mistrovských bojů za velmi slibný. V duelu s horkým favoritem soutěže z Hradce Králové sice na čtvrteční bodový zisk z Brna nenavázali, ale Východočeši si dlouhou dobu nemohli být svým triumfem jistí. Výkon domácí družiny byl mnohem bojovnější a kvalitnější, než o čem vypovídá konečný výsledek střetnutí.

DOROST: Favorit nedostal od táborských bojovníků očekávané body zadarmo

HC Tábor - Mountfield HK

2:5 (2:2, 0:1, 0:2)

Sobota, 19.9.2020 13:15 - Dorost

 

Branky a nahrávky: 12. Matašovský (SN), Souš (Dušek) - 5. Kulhánek (Giesl), 15. Giesl (Šimek), 40. Giesl (Šimek, Gaspar), 48. Sláma (Giesl, Šimek), 59. Sláma (Klíma, Koblížek).

Rozhodčí: Červenka - Nekvapil, Zedníková.   Vyloučení: 4:5   Využití: 0:2   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 23:29  

HC TÁBOR: Tesař (Jansa) - Cícha, Herda, Čančura, Eichler, Bečvařík, Janda - Suchan, Matašovský, Fencl, Dušek, Šimák, Souš, Sabiniok, Šindelář, Špánek.

MOUNTFIELD HK: Kasal (Lequin) – Fiala, Beran, Žaba, Kulhánek, Řehák, Červenka – Koblížek (A), Gaspar (C), Sláma, Šimek, Mach, Souček, Trejbal, Giesl (A), Brožek, Král, Klíma, Vencl.


Tomáš Matušík, trenér dorostu HC Tábor – po utkání na Technice:
„Do Brna jsme jeli s velkým respektem a pokorou. Musím ale říct, že jsme tam sehráli výborný zápas. Techniku jsme pustili v první třetině do jednoho nájezdu a dala nám pak jeden hodně šťastný gól, jinak jsme ale měli hru naprosto ve své moci. Výsledek byl sice dlouho těsný, ale neustále jsem si říkal, že nás nemá jak přehrát. Soupeř se pak podle svého zvyku snažil dostat do zápasu dohráváním soubojů po odehrání puku a brutálnějším hokejem, ale my jsme to výtečným pohybem naprosto eliminovali. Musím zmínit, že byl na utkání výborný rozhodčí, který měl cit pro hru." 
Po utkání s Mountfieldem: "Věděli jsme, že nás čeká úplně jiný soupeř. Vzhledem k tomu, že je Hradec považován za jednoho z favoritů na titul, tak je třeba říct, že jsme s ním sehráli skvělý zápas. Mám hluboký respekt k tomu, co kluci předvedli. Je velká škoda, že to nakonec skončilo výsledkem 2:5; průběh zápasu na takový výsledek nevypadal. Naše hra byla totiž opravdu velmi dobrá. Jasně, že v ní byli chyby, ale viděli jsme tam bojovnost, vyrovnali jsme se soupeři v bruslení a možná je chvilkami i předčili. Zápas se lámal ve druhé třetině, kdy jsme v naší přesilovce pět na tři trefili tyč a hosté nám v poslední vteřině dali gól na 2:3. Pak ještě ve třetí části využili přesilovku. Za stavu 2:4 jsme ještě jeli dva sami na branku a proměnit to, soupeř by toho měl ještě plné zuby. To jsou ale samozřejmě kdyby… Každopádně musím kluky pochválit, protože šli až za hranu svých možností. Za tři roky jsme s Hradcem takhle kvalitní utkání nesehráli. Musíme teď jít dál, odrazit se od toho a potvrdit ty výkony v dalších zápasech.“

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality