DOROST: Extraliga uzavřela svou první část. Startují nelítostné boje na ostří nože

30.11.2021 14:44, autor: Pavel Šácha

Extraligový dorost HC Tábor zapečetil svůj program v základní skupině Střed zápasy s oběma východočeskými protivníky. Ve čtvrtek se doma utkal s vedoucím Mountfieldem Hradec Králové, o dva dny později se vypravil do Pardubic. Solidní výkony z obou zápasů se promítly v zisk jediného bodu. Narodil se na pardubickém ledě, ale slovíčko zisk není úplně na místě. Vždyť táborští kohouti ještě v čase 59:17 vedli 5:4 a měli nakročeno k tříbodové odměně, aby nakonec podlehli Dynamu po nájezdech.

DOROST: Extraliga uzavřela svou první část. Startují nelítostné boje na ostří nože

HC Tábor - Mountfield HK

2:6 (1:3, 0:1, 1:2)

Čtvrtek, 25.11.2021 18:00 - Dorost

 

Branky a nahrávky: 20. Šindelář (Kofroň), 54. Bůžek (Dušek) - 9. Hora, 15. Král (Hora), 17. Samek (Pavlík), 24. Vencl (Král, Hora), 44. Trejbal (Klíma), 57. Hora (Fiala, Mach).

Rozhodčí: Mejzlík - Kubíček, Bělohlav.   Vyloučení: 7:1   Využití: 0:3   Góly v oslabení: 1:0   Střely: 22:36  

HC TÁBOR: Tesař – Bůžek, Shaklein, Štastný, Cícha, Ondřej, Šíma – Křepelka, Šindelář, Kofroň, Dušek, Špánek, Kupka, Fábera, Pospíchal, Eremiáš, Sabiniok.

MOUNTFIELD HK: Meišner (33. Mrázek) – Fiala, Žaba, Pavič, Burda, Bezpalec, Samek – Pavlík, Vencl, Síla, Hora, Mach, Klíma, Trejbal, Král, Novotný.

Dynamo Pardubice - HC Tábor

6:5sn (2:1, 2:2, 1:2 - 0:0)

Sobota, 27.11.2021 0:00 - Dorost

 

Branky a nahrávky: 2. Lejdar (Holec), 19. Kantor (Pilař), 29. Vrba (Bolehovský), 35. Pilař (Kalužík, Šmerda), 60. Hiemer, rozh. náj. Šmerda - 11. Eremiáš (Pospíchal), 21. Kofroň (Šindelář, Sabiniok), 26. Shaklein (Eremiáš), 46. Bůžek, 48. Bůžek (Sabiniok).

Rozhodčí: Vepřovský - Kalina, Kopecký.   Vyloučení: 7:6   Využití: 1:3   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 35:28  

DYNAMO PARDUBICE: Antoš – Úlehla, Sopoušek, Šmerda, Oliva, Holec, Hemský, Straka, Kaštánek – Bolehovský, Hiemer, Lejdar, Jedlička, Pilař, Pražan, Kalužík, Vrba, Kantor.

HC TÁBOR: Tesař – Bůžek, Shaklein, Šťastný, Cícha, Ondřej, Šíma – Křepelka, Šindelář, Kofroň, Dušek, Špánek, Kupka, Fábera, Pospíchal, Eremiáš, Sabiniok.


René Skalický, asistent trenéra dorostu HC Tábor – po zápase s Mountfieldem:
„Musím říct, že jsme s lídrem skupiny odehráli výborné utkání a odcházeli jsme z něj s hlavami nahoře. Konečný výsledek je pro nás až moc krutý. Bruslařsky jsme podle mě doonce měli navrch, ale soupeř má obrovskou herní kvalitu a individuality, které umějí zápas rozhodnout. My se naopak
na své góly hrozně nadřeme. Hezké bylo, jak nás z hlediště podporovali kluci z juniorky. Za to jim chceme poděkovat.“ Po zápase v Pardubicích: „Z Pardubic jsme se vraceli skoro zdrcení, i když jsme získali bod, který bychom před zápasem asi i brali. V Pardubicích jsme odehráli opravdu výborný zápas, ve kterém jsme byli lepší. Ve třetí třetině se nám podařilo strhnout vedení na svou stranu. Při dlouhé domácí power play jsme pak měli třikrát před sebou prázdnou bránu s pukem na holi útočné modré čáře, ale místo toho, abychom utkání rozhodli, tak jsme dostali hloupý gól na 5:5. Ještě v prodloužení jsme trefili břevno, ale nakonec jsme prohráli v nájezdech, které už jsou loterie. Moc nás to mrzí, Pardubicím jsme letos odevzdali naprosto zbytečně pět ze šesti bodů.“

Startuje ostrá druhá část extraligy

Už v tomto týdnu zahájí táborští mladíci náročnou záchranářskou misi s podtitulem Naděje. Bojovat o ni budou ve skupině nazvané O účast v play-off. Její systém popisuje článek pod následujícím odkazem:
https://www.hokej.cz/los-druhe-faze-eld-12-tymu-bez-nervu-dole-boj-o-play-off-i-zachranu/5061120

Pro mužstvo HC Tábor začne její program pořádně zostra. Už ve čtvrtek se vypraví do Českých Budějovic k jihočeské bitvě s Motorem, v sobotu od 14.45 hodin doma hostí výše postaveného tabulkového souseda z Havlíčkova Brodu.       

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality