DOROST: Bolestné zklamání ze Žďáru léčili Táborští pokořením favorita z Brodu

24.02.2019 23:05, autor: Pavel Šácha

Extraligoví hokejoví dorostenci Tábora si odškrtli ve svém sezónním kalendáři další dvě položky. Ve čtvrtek nezvládli souboj na ledě posledního Žďáru nad Sázavou a mírně tím posílily byť jen slabě doutnající naděje soupeře na záchranu. V sobotním domácím duelu se naopak táborské barvy nebývale rozzářily. Mladíci od Jordánu doma dokonale zaskočili Havlíčkův Brod, který bojuje o první místo ve skupině. Favorit si od Jordánu odvezl jediný bod za úspěšně zvládnuté prodloužení.

DOROST: Bolestné zklamání ze Žďáru léčili Táborští pokořením favorita z Brodu

Žďár nad Sázavou - HC Tábor

4:3 (1:1, 2:2, 1:0 - prodloužení 0:1)

Čtvrtek, 21.2.2019 0:00 - Dorost

 

Branky a nahrávky: 6. Procházka (Doležal), 34. Bačo, 40. Beran (Bačo), 56. Bačo (Staněk, Polodna) - 7. Matašovský (Suchan, Janda), 25. Matašovský (Nevšímal, Janda), 31. Vavřík (Janda), 63. Nevšímal.

Rozhodčí: Antonín - Berger, Zídek.   Vyloučení: 4:3   Využití: 1:2   Góly v oslabení: 1:0   Střely: 25:48  

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU: Prchlík (Čerbák) – Macek, Beran, Pecka, Sochor, Doležal, Pelikán – Procházka, Svoboda, Kotrba, Elis, Polodna, Bačo, P. Doležal, Staněk, J. Doležal.

HC TÁBOR: Korytar (Šmelko) – Janda, Kofroň st., Vylít, Polák, Herda – Kundrát, Vavřík, Nevšímal, Suchan, Matašovský, Cháb, Koreš, Vaněk, Kofroň ml.

HC Tábor - BK Havlíčkův Brod

4:2 (1:0, 2:1, 1:1 - prodloužení 0:1)

Sobota, 23.2.2019 14:30 - Dorost

 

Branky a nahrávky: 18. Janda (Matašovský), 28. Eremiáš (Janda, Nevšímal), 31. Nevšímal (Kundrát, Eremiáš), 60. Kundrát (Janda, Nevšímal) - 33. Janko (Besmák), 48. Rauš (Kutlvašr, Dymák), 62. Dymák (Janko, Dvořák).

Rozhodčí: Macák - Šťastná, Kacetl.   Vyloučení: 5:12   Využití: 2:1   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 28:47  

HC TÁBOR: Šmelko (Korytar) – Janda, Polák, Vylít, Herda, Kofroň st., Krch – Nevšímal, Eremiáš, Kundrát, Cháb, Matašovský, Vavřík, Vaněk, Suchan, Kofroň ml.

BK HAVLÍČKŮV BROD: Král (Kubík) – Dvořák, Besmák, Zych, Kuchta, Jiráček, Kutlvašr – Matoušů, Dymák, Rauš, Janko, Holenda, Beneš, T. Krejčí, D. Krejčí, Vašák, Prášek.


René Skalický, as. trenéra dorostu HC Tábor – po utkání ve Žďáru nad Sázavou: „Do Žďáru jsme jeli pro vítězství s cílem definitivně mu ukončit sezonu. Soupeř se sice dostal do vedení, ale my jsme vzápětí vyrovnali. V půlce zápasu jsme vedli 3:1 a šli si za pohodlným vítězstvím. Domácí jsme svírali v jejich pásmu, ale jejich brankář nám byl velice důstojným soupeřem.   Při přesilovce jsme mohli zvýšit na 4:1, ale laxností jsme v ní soupeři nabídli brejk a bylo to 2:3. Do konce třetiny jsme pak hráli jako opaření a po další hrubce inkasovali vyrovnávací branku. Do třetí části jsme vstoupili s odhodláním a zasypali branku Žďáru dvaceti ranami, ale z náhodného útoku jsme znovu po hrubé chybě dostali rozhodující gól. Žďáru jsme tak neskutečným způsobem vyloženě darovali tři body. Naštěstí nám v prodloužení vystřelil po samostatné akci kapitán Nevšímal alespoň bod, který má pro nás v tuto chvíli cenu zlata. Sezóna tedy nekončí; je třeba i nadále bojovat a sbírat body i jiným soupeřům, abychom si udrželi od Žďáru bodový odstup.“
Po utkání s Havlíčkovým Brodem: „Po bodově tragickém zápase ve Žďáru jsme proti druhému nejlepšímu týmu naší skupiny nastoupili s odhodláním za každou cenu bodovat. Od začátku jsme lépe bruslili a vytvořili si tlak, který soupeř eliminoval jen na základě faulů. Na konci třetiny se nám podařilo v přesilovce získat vedení. To jsme dokonce v půlce zápasu po výborném výkonu navýšili až na 3:0, ale opět vinou nedůslednosti při bránění soupeře jsme soupeře nechali snížit na 3:1 a dostali ho zpět do zápasu. Ve třetí třetině už se hra vyrovnala, hosté snížili na rozdíl jediného gólu, ale svou nedisciplinovaností nám umožnili dohrát utkání v početní převaze pět na tři a pojistit důležité vítězství. Do prodloužení jsme výborně vstoupili. Po krásných individuálních akcích jsme si připravili i gólové šance, ale opět po naší chybě při bránění hráčů bohužel rozhodl prodloužení ve svůj prospěch Havlíčkův Brod. I tak jsme ale třemi získanými body udělali veledůležitý krok k záchraně a odčinili nezdar ze Žďáru.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality