Do Tábora dorazí nepříjemný Baník

15.02.2013 18:32, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor - HC Baník Sokolov

10:3 (5:0, 2:1, 3:2)

Sobota, 16.2.2013 17:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 1. Mrkvička (Seidl), 2. Šulčík (Matušík), 6. Kolomý (Matušík), 17. Mrkvička (Kolomý), 20. Kolomý (Matušík, Heršálek), 25. Pechánek R. (Hájek), 27. Matušík (Kolomý), 45. Hájek (Šulčík), 49. Šulčík (Černý), 59. Šulčík (Černý, Hájek) - 40. Boušek (Kašpar), 51. Říha (Kašpar, Jakubal), 52. Boušek (Bauer)

Rozhodčí: Battěk - Hrubec, Slavík   Vyloučení: 11:11 navíc 5+OK Hlaveš (TA), Soukup (SO), 10 min OT Kocek (SO)   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 1:0   Průběžné skóre: 7:0, 7:1, 9:1, 9:3, 10:3   Diváci: 882

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Hlaveš, Heršálek (A), Kanov, Černý, Liška, Havran - Seidl, Mrkvička, Kellner - Šulčík, Matušík (C), Kolomý - Hájek, Kratochvíl, Pechánek T., Pechánek R., Heřmánek, od 41. Perník

HC BANÍK SOKOLOV: Hruška (Francisko) - Štrach, Kocek, Hartman, Zmeškal, Novák, Urbančok - Boušek, Vrtek, Pražák, Soukup (A), Bauer, Dobřemysl (C), Říha, Jakubal, Kašpar (A), Závorka

Preview

Po více než týdnu čeká táborské hokejisty domácí utkání. V něm přivítají na táborském ledě celek Sokolova.

Sokolovští hokejisté již mají zajištěnou účast v play-off, na rozdíl od loňské sezony, kdy hráli dokonce baráž. V tabulce jim prozatím náleží šestá pozice, na čtvrté Klatovy však ztrácejí pouhé tři body. V tabulce domácích zápasů je Sokolov dokonce na druhém místě za Táborem. Venku to ale Sokolovu příliš nejde, náleží mu až předposlední pozice se ziskem 11 bodů v 16 utkáních. Dva venkovní body sobotní hosté ukořistili právě v Táboře, za výhru v prodloužení 4:5. Na tomto výsledku se velkou měrou podílela dvojice Pražák, Vrtek. První jmenovaný měl bilanci 3+0 a druhý 2+2. V posledním kole dokázal Baník porazit silný Děčín 4:2.

V týmu Rostislava Kurfürsta řádí jako černá ruka Vladislav Vrtek, jenž nasbíral 45 bodů (15+30) ve 33 zápasech. Vrtek letos nastoupil i ve čtyřech utkáních za prvoligový Most, tam zaznamenal dvě branky a dvě asistence. Následován je Ladislavem Bouškem (14+13), Romanem Pražákem (19+7) a Janem Soukupem (10+16). Do posledních osmi klání zasáhl také Jan Bauer, připsal si v nich úctyhodných 13 bodů. Obráncům prozatím vládne Miroslav Kuncl s jedenácti body, které nasbíral v 33 střetnutích. Nebude však trvat dlouho a přeskočí jej Petr Štrach, ten nastřádal 10 bodů ve stejném počtu utkání. Štrach má za sebou štace například ve Znojmě, Písku, Mladé Boleslavi či Jihlavě. Brankoviště patří jednoznačně Patriku Nechvátalovi.

Kohoutům poslední dvě utkání příliš nevyšla. Po překvapivé prohře na půdě posledního Milevska, přišla další ztráta tří bodů v Klatovech. Osmibodový náskok na čele tabulky se tak rázem zmenšil na pouhé čtyři body. V těchto dvou střetnutích navíc vstřelili Jihočeši pouze tři branky a osm jich inkasovali. I přesto by výhra nad Sokolovem Táboru výrazně přiblížila první příčku. V následujících dvou utkáních by jim stačilo získat bod, aby si udrželi vedoucí postavení.

Táborská skvadra bude připravena v kompletním složení a vyvine maximální úsilí pro zisk tří bodů.

Vzájemná bilance sobotních soupeřů je příznivější pro Baník. Získal pět bodů, kdežto Tábor pouze čtyři. První klání zvládli Kohouti, na severozápadě Čech zvítězili jednoznačně 7:2. Doma však ztratili v již zmiňovaném utkání 4:5 po prodloužení. A v prozatím posledním střetnutí padli v Sokolově 6:4.

Bitva mezi Kohouty a Baníkovci startuje v již tradičních 17 hodin a táborští hokejisté budou znovu spoléhat na velkou podporu svých příznivců.

 

 Zdroj foto: www.hcsokolov.cz

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality