David Novák: Z minulé sezony tady nikdo neměl radost. Bylo by fajn zase bavit sebe i diváky

24.05.2019 01:34, autor: Pavel Šácha

Tábor – Když ho po skončení předminulé druholigové sezony zavály pracovní povinnosti do Prahy a působení v mateřském HC Tábor vyměnil za dres Kobry, netušil, jak trnitou cestou bude muset projít. Předčasně uzavřené angažmá v pražském celku ho sice zaválo zpět mezi kohouty, ale činovníci Kobry ukončení jeho hostování zlomyslně odmítli. Zanedlouho pětadvacetiletý gólman tak v následujících třech měsících větral svou výstroj jen při trénincích táborského týmu.

David Novák: Z minulé sezony tady nikdo neměl radost. Bylo by fajn zase bavit sebe i diváky


Nyní už se David Novák znovu hlásí do služeb táborské hokejové družiny a je připravený přispět k jejímu úniku ze stínu předchozího nepovedeného ročníku.     

Před uplynulou sezonou jste z mateřského klubu zamířil do pražské Kobry. Jak zpětně hodnotíte tento krok?
 Dostal jsem tehdy dobrou a zajímavou pracovní nabídku z Prahy a stál před rozhodnutím, jestli dojíždět zpátky, nebo to zkusit na Kobře. Měl jsem tam známé ze Slavie a působí tam i David Kellner (bývalý hráč HC Tábor - pozn. aut.), který měl za sebou stejné rozhodnutí a věděl,
o čem je řeč. Probírali jsme to spolu, a nakonec jsem se rozhodl, že budu v Praze. Teď s odstupem času už samozřejmě vím, že to nesplnilo očekávání moje, ale ani klubu.

Určité varovné indicie přinesly už začátky vašeho tamního angažmá, je to tak?
 Od začátku bylo všechno jinak. Už když jsme domlouvali mé působení, bylo mi řečeno, že si musím místo vybojovat na kempu, ale pak přišel první trénink a bylo na něm snad jenom osm lidí. Přiznám se, že už během přípravy jsem zvažoval, jestli má smysl zůstávat. Na tréninky nás chodilo málo, a to se promítlo do dalších věcí. Potom se mi ale povedl přátelák proti Slavii a rozhodl jsem se, že tomu dám šanci. Bohužel jsme ale měli hrozný začátek sezony, nedařilo se nám, a navíc se zranil Kelly. Ani moje výkony nebyly bůhvíjaké, odrážely to, jakým způsobem jsme sezonu rozehráli.

Razantní řešení jste zvolil až v prosinci, kdy jste své působení v pražském Braníku ukončil…
 Na konci listopadu jsme vysoko prohráli v Klatovech a mně totálně chyběla chuť do hokeje. Byl jsem po celou dobu v kontaktu s klukama i trenérem z Tábora. V prosinci jsem se rozhodl na Kobře skončit a jezdil jsem do Tábora trénovat. Vypadalo to, že s tím na Kobře nebudou mít problém a hostování mi ukončí, nakonec ale kluby nenašly společnou řeč a nevyřešilo se to. Do konce sezony jsem tak v Táboře trénoval, ale hrát jsem za něj nemohl.

V současné době už jste ale zase modro-bílým barvám plně k dispozici. Byly ve hře i jiné varianty?
 Jakmile hostování skončilo, o ničem jiném jsem ani nepřemýšlel. Na konci sezony jsme si sedli s vedením a trenéry, a nějak jsme se domluvili. Šlo jen o to, jestli o mne budou mít zájem, nic víc jsem já osobně neřešil.

Máte za sebou tři týdny přípravy. Jak je vstřebáváte?
 Musím říct, že jsem letní přípravu nijak zvlášť nemiloval, ale letos je to jiné. Po té dlouhé pauze jsem se na ni těšil. Na partu, legrácky… Příprava probíhá ve stejném duchu jako ta loňská, kterou jsem ještě měsíc absolvoval. Oproti předchozím rokům jsou tréninky kratší, ale intenzivnější. My s Michalem Novákem trénujeme dvakrát v týdnu společně s klukama a dvakrát máme brankářské tréninky s Adamem Petříkem. Je důležité, abychom se všichni už teď, a pak v srpnu na ledě na sezonu co nejlépe nachystali.

S jakými plány a přáními do ní vstoupíte?
 Přál bych si, aby byla po osobní i týmové stránce mnohem lepší než ta předchozí. Rád bych se popral o místo v sestavě a byl mužstvu co nejvíc prospěšný. Minulá sezona tady nedopadla dobře a nikdo z toho neměl radost. Platí to pro fanoušky i pro kluky samotné. Byl jsem s nimi od prosince, zápasy sledoval z hlediště, a musím říct, že je to všechno hodně trápilo. Mnohdy hráli velmi dobře, ale výsledky prostě neměli. Bylo by fajn, kdyby to letos nebylo v takové křeči a sebe i diváky bychom hokejem bavili. Věřím, že nás fanoušci nezatratí a budeme si zase dělat navzájem radost.      

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality