David Novák: Mým úkolem je, abych se na sezonu co nejlépe nachystal a byl pro tým přínosem

20.05.2017 23:59, autor: Pavel Šácha

Široký kádr táborské mužské enklávy stojí na prahu třetího týdne své přípravy na suchu. Svůj Základní fond pro nadcházející druholigový ročník naplňuje také brankář David Novák.

David Novák: Mým úkolem je, abych se na sezonu co nejlépe nachystal a byl pro tým přínosem


Zanedlouho třiadvacetiletý strážce táborského brankoviště vyrukuje do své třetí sezony v dresu druholigových Kohoutů. Ve dvou předchozích se dělil o zápasovou porci a sbíral potřebné ostruhy po boku zkušenějšího parťáka Tomáše Klestila. V nejbližším mistrovském ročníku už by měl být právě David Novák mužem, který se chopí klíčové role v týmu.     

Mužstvo má za sebou dva týdny přípravy. Pro vás jako brankáře je ale tréninková náplň specifická, je to tak?
 „Jako brankář to mám odlišné. Začal jsem o týden dřív než kluci, a to na trénincích s panem Kovačem (trenér brankářů HC Tábor). V tom dalším týdnu jsem je kombinoval s přípravou týmu. Začali jsme Harrachovkou a pak jsme absolvovali vstupní testy. Teď chodím dvakrát týdně trénovat s panem Kovačem a ve čtvrtek s ostatníma klukama. V pondělí navíc jezdíme s Jirkou Severou do Telče na led, což je samozřejmě super. Jsou tam kluci z Jihlavy, co hrajou v Americe, ale třeba i v Moravských Budějovicích, Žďáru a dalších klubech. No a o víkendu ještě hraju fotbal za Olymp Tábor. Sice jsem jím docela nepolíbenej, ale aspoň si zaběhám (úsměv).“

Je pro vás takový program hodně náročný?
 „Možná je toho opravdu docela dost, ale chci být na příští sezonu maximálně připravený. Zvolil jsem si tuhle náročnější formu, ale dá se to zvládat.“

Po minulém ročníku ohlásil konec váš dosavadní gólmanský parťák Tomáš Klestil, a právě vy byste se měl chopit klíčové role v táborském brankovišti. Bude těžké se na to připravit?
 „Především se na to těším, i když vím, že to bude po všech stránkách náročné. Právě to je ale  jeden z důvodů, proč jsem si letos naplánoval takovou přípravu. Na dobu, co jsem tady byl s Klesťou, si nemůžu stěžovat. Měli jsme výborný vztah a vyhověli si na ledě i mimo něj. Tohle ale bude samozřejmě něco nového. Stát se může všechno a nikdo nemá nic jistého. Mým úkolem teď je, abych se na sezonu co nejlépe nachystal a byl pro tým přínosem. Doufám, že všechno bude nakonec klapat tak, jak má.“

Přípravu aktuálně podstupuje nebývale vysoký počet hráčů a mezi nimi hodně mladíků. Je to oproti předchozím sezonám velká změna?
 „Myslím si, že to nehraje žádnou zásadní roli. Pravdou je, že je nás hodně a musíme být rozdělení ve dvou šatnách. Z loňska nás tady montálně zůstalo asi jenom deset. Přišlo hodně mladých hráčů z juniorky a jsou tam i kluci z béčka. Všichni jsme se ale minimálně od vidění znali, takže v tom nevidím žádný problém.“

Naplánoval jste si už svůj program na léto?
 „Hned v tom týdnu po skončení letní přípravy plánujeme odjet s Márou Györim a Tadeášem Dvořákem (táborští odchovanci působící v Székefehérváru, resp. v Kadani) do Chorvatska, kde si trochu odpočineme. Po návratu bych chtěl znovu chodit na led a dostat do sebe i trochu kondice. No a potom už začne společná příprava na ledě, přáteláky a bude toho zase hodně... (úsměv)“  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality