Čtyři vítězství v řadě spláchlo zklamání, "béčko" utržilo v derby výprask od Veselí

04.12.2016 22:12, autor: Pavel Šácha

Program jedenáctého kola krajské ligy nasměroval k Jordánu okresního rivala z Veselí nad Lužnicí. Domácí B-mužstvo mohlo navázat na svou vítěznou šňůru pátý blyštivý korálek, namísto toho ale zalil nedělní večer jeho šatnu velkým zklamáním.

Čtyři vítězství v řadě spláchlo zklamání, "béčko" utržilo v derby výprask od Veselí

HC Tábor B - Veselí nad Lužnicí

1:7 (0:0, 0:2, 1:5)

Neděle, 4.12.2016 17:00 - Muži B

 

Branky a nahrávky: 46. Pospíchal (Raiterman) - 38. M. Drs (Klimeš, Janda), 39. Dušák z trestného střílení, 42. Arnold (Čáp), 44. Čáp (Mikeska, Chlaň), 51. Janda (Klimeš), 53. Dušák (Čáp), 56. Arnold (Chlaň).

Rozhodčí: Grochal - Smrž, Soukup.   Vyloučení: 9:1 navíc Hastrman 5 + OK, Škulina (oba Tábor) trest ve hře – Bůžek (Veselí) 10 minut OT.   Využití: 0:5   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:4, 1:4, 1:7   Diváci: 200

HC TÁBOR B: Michal Novák – Raiterman, Trieb, Hastrman, Škulina, D. Hlaveš, Ošmyk, od 21. navíc Samec, Pavel Dudák – Marek, Pospíchal, Drda – Ježek, Prštický, Kratochvíl – Heršálek, Rižák, Petr Dudák.

VESELÍ NAD LUŽNICÍ: Dvořák – Horák, Chlaň, M. Drs, L. Míchal, Kypta, Kyml, od 55. navíc Malecha – Dušák, Mikeska, Čáp – Vlach, Janda, Klimeš – Bůžek (18. J. Drs), Arnold, Benda.


V přímém souboji o třetí příčku se hrála velice svižná a nesmlouvavá partie. Do půle zápasu byla vyrovnaná a na ledě dominovali brankáři nad střelci. S příchodem druhé poloviny střetnutí se hosté nadechli k velkému náporu a v samém závěru druhé třetiny se za to gólově odměnili: ve 38. minutě pěknou přesilovkovou souhrou a vzápětí proměněným trestným střílením nařízeným za faul skvěle chytajícího Michala Nováka. Po zásluze nabytý dvoubrankový náskok se stal základem k pozdější výhře Lokomotivy. Hned v úvodu poslední části hry totiž vytáhla v početních výhodách skóre na 4:0, a přestože pak dovolila domácí družině snížit, měla i nadále vývoj zápasu pod kontrolou. Táborský celek jí navíc za stavu 1:5 usnadnil práci dvěma pětiminutovými tresty ve stejném čase; v takto dlouhé přesilovce pěti proti třem Veselští své vítězství pečetili.

Pavel Kratochvíl, trenér HC Tábor B: „Z dnešního utkání jsme odehráli podle našich představ pouze první třetinu a začátek druhé. Bohužel jsme v téhle fázi hry nedokázali zužitkovat své šance. Zápas se zlomil po proměněném trestném střílení soupeře, ale především jsme neunesli emoce ve třetí třetině. V utkání jsme měli dvanáct trestů oproti soupeřovým dvěma, a to se stále opakuje. Pokud se od tohoto nešvaru nedokážeme oprostit, nemůžeme pomýšlet na zisk bodů. V mnoha případech reagoval rozhodčí se značným zpožděním a na popud střídačky hostů, ale faulů jsme se prostě dopustili. Spíše bych reagoval na neodpískané fauly na naše hráče. Dnes se ukázalo, že nám chybí střelec; nedokázali jsme vstřelit branku ani z těch nejvyloženějších šancí, a navíc jsme hodně zaostali za bojovností z Českého Krumlova, což mě mrzí. Po čtyřech vyhraných zápasech na nás přišli diváci, a my předvedeme takovýto výkon. Bohužel je zřejmé, že někteří hráči na tuto soutěž nemají, anebo nedokážou v utkání odvést maximum pro mužstvo, přestože si to myslí. Kvalitní výkon určitě odvedl brankář Michal Novák a přísnější měřítko snese ještě pár dalších hráčů. A to je málo…“   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality