Cheb se v Táboře ocitl pod ostrou palbou, domácí manévry skončily před desítkou

23.10.2021 17:43, autor: Pavel Šácha

Desáté kolo druhé hokejové ligy zaválo na táborský led hráče Stadionu Cheb, jednoho ze dvou přemožitelů kohoutů v první fázi základní části. Z pohraničí se tehdy vraceli Táborští hodně smutní z porážky 8:7; o to sladší je pro ně odplata, kterou v šedesáti minutách domácího střetnutí iniciovali. Skóre jednoznačného střetnutí se zastavilo na výsledku 9:2, který byl pro chebský celek ještě milosrdným vyjádřením poměru sil na ledě.

Cheb se v Táboře ocitl pod ostrou palbou, domácí manévry skončily před desítkou

HC Tábor - HC Stadion Cheb

9:2 (4:1, 2:1, 3:0 )

Sobota, 23.10.2021 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 5. Matušík (Mazanec), 13. Endál (Matušík, Hajič), 17. Matušík (Seidl, Černý), 17. Dančišin (Endál, Mazanec), 37. Havelka (Škoda, Zayml), 40. Škoda (Havelka, Šulek), 45. Prášek (Zayml), 48. Seidl (Šulek, Endál), 53. Endál (Šulek, Matušík). - 14. Fečo (Křemen, Stejskal), 39. Vašíček (Trapl).

Rozhodčí: Reich - Kubíček, Bělohlav.   Vyloučení: 1:5   Využití: 3:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 61:16   Diváci: 1422

HC TÁBOR: Dvořák (Vácha) - Kříž, Hajič, Černý, Havelka, Mazanec, Radoš, Pařízek - Škoda, Zayml, Prášek - Seidl, Matušík, Šulek - Hasman, Dančišin, Endál - Zíb, Chocholoušek.

HC STADION CHEB: Vecka (48. Kašpar) - Kořán, Zavřel, Vápeník, Strýček, Stejskal - Bubanec, Kuluris, Votoupal, Holub, Křemen, Trapl, Šťastný, Fečo, Hafijanič, Krutina, Krejsa, Vašíček.


Chebští hokejisté se v první části hry ocitli ve spárech pořádně hladového táborského dravce a fakt, že si z ní odnesli jen čtyři gólové šrámy, je pro ně hodně milosrdný. Velkolepou přehlídku domácí aktivity, šancí a šestadvaceti střeleckých pokusů započal v 5. minutě Matušík, když gólman Vecka neudržel střelu Mazance a zkušený táborský forvard byl ve správný čas na správném místě – 1:0. Tentýž hráč se stal o necelých sedm minut později součástí zatím nejhezčího gólového momentu sezony, kdy namísto očekávaného zakončení ještě přihrál Endálovi před zcela odkrytou klec – 2:0. Na tento okamžik sice Západočeši bleskově odpověděli a Fečo z mezikruží usměrnil za Dvořáka odraženou střelu Křemena, ofenzívu domácí družiny to ale nikterak neoslabilo. V 17. minutě se po dalších povedených akcích v krátkém sledu po sobě prosadili Matušík s Dančišinem a vytáhli skóre na rozdíl tří branek – 4:1.

Druhá třetina se odvíjela podle totožného scénáře jako ta předchozí, s tím rozdílem, že cestu k podstatně výraznějšímu vedení zúžil kohoutům přibývající počet nepřesných střel a přehraných situací. Diváci rozhodně nudou netrpěli, ale na proměnu skóre si museli počkat až do závěrečných minut. Ve 37. minutě dokumentoval svou ohromnou pohodu z posledních střetnutí Havelka, který krásnou ranou zhodnotil spolupráci se Škodou a Zaymlem – 5:1. O minutu později to v ochozech zahučelo zklamáním, protože hosté překonali promrzlého brankáře Dvořáka ze svého druhého pobytu v útočném pásmu: zakončujícím hráčem byl Vašíček – 5:2. Následně mohl posunout skóre Hasman, ale povedenou střelou orazítkoval jen tyč, šesté branky se ale nakonec diváci přece jen dočkali. V čase 39:50 se po Havelkově pobídce krásně trefil Škoda – 6:2.

Rekordní sezonní návštěva v rámci celé soutěže – 1422 diváků – byla před závěrečnou periodou v očekávání další zábavné hokejové kratochvíle. Domácí hokejisté se jim jali vyhovět, byť se znovu museli spokojit s třemi přesnými zásahy. První vekou šanci třetí části si po hrubce v domácí rozehrávce vytvořili hosté, v zakončení ale selhali a z protiútoku se jim za to dostalo trestu. V situaci dva na jednoho adresoval Zayml přesnou přihrávkou na Práška, a ten celou akci vyšperkoval bleskurychlým blafákem do protipohybu Vecky – 7:2. O necelé tři minuty později se narodil gól ze zcela jiného soudku – za zvýšením na rozdíl šesti branek stál důraz táborských hráčů a příkladná důslednost Seidla, který v přesilovkovém závaru před Veckou prokázal nejlepší orientaci – 8:2. Chebský brankář, jenž si v nedávné minulosti střihl i krátkou epizodu v dresu Tábora, se při této situaci bohužel zranil a byl nucen přepustit své místo Kašparovi. Také druhý brankář Stadionu nakonec kapituloval. Stalo se tak v početní výhodě Jihočechů, ve které vykvetla do krásy blesková kombinace po ose Matušík, Šulek a zakončující Endál – 9:2. Navzdory dalším příležitostem domácí družiny týmová kasa o příspěvek za desátý gól nezbohatla, i tak ale odcházeli příznivci táborských barev ze stadionu navýsost spokojeni.  

MILOSLAV ČECH, asistent trenéra HC Tábor

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality