Branková přestřelka vyzněla lépe pro Tábor

09.02.2014 12:35, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor - HC Klatovy

9:8 (3:1, 1:4, 5:3)

Sobota, 8.2.2014 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 4. Mařík (Matušík, Kanov), 8. Nedorost (Hájek), 13. Černý (Mrkvička, Seidl), 27. Matušík (Krätzer), 43. Matušík, 45. Hájek (Heršálek), 47. Matušík (Krätzer), 49. Krätzer (Kellner), 56. Krätzer (Matušík, Mařík) - 5. Tulačka, 29. Uhlík (Pejchar), 32. Pejchar (Slavík), 32. Uhlík (Tulačka), 33. Uhlík (Blumentrit), 51. Pacanda, 54. Topinka (Moravčík), 60. Pejchar (Čuban)

Rozhodčí: Mertl - Matějček, Dančišin   Vyloučení: 9:6 navíc 10min OT NESP Moravčík (KLA)   Využití: 1:3   Góly v oslabení: 1:2   Průběžné skóre: 1:0, 1:1, 4:1, 4:5, 8:5, 8:7, 9:7, 9:8   Diváci: 1380

HC TÁBOR: Panec (32. Klestil) - Heršálek "A", Kanov "A", Hájek A. (21. Liška), Klíma, Černý, Havran - Mařík, Matušík "C", Krätzer - Seidl, Kolomý, Hájek T. - Nedorost, Mrkvička, Kellner

HC KLATOVY: Pravda (49. Lejsek) - Škrak, Zeman, Hucl, Blumentrit, Slavík, Moravčík - Kodýtek, Vraný, Pacanda, Topinka "A", Pejchar, Tulačka, Němec, Pouska, Pitel, Uhlík, Čuban "C"

Souhrn

Do sobotního utkání vstoupili lépe hokejisté hostujících Klatov. Ti nastoupili na domácí borce aktivně a do ničeho výrazného je nepouštěli. Jenže Martin Mařík nikým neatakován obkroužil pásmo i branku a ranou na bližší tyč nachytal na švestkách brankáře Pravdu – 1:0. Za minutu už bylo srovnáno, Tábor inkasoval ve vlastní přesilovce z přečíslení dva na jednoho. To vyřešil ranou pod víko Vojtěch Tulačka – 1:1. Ale táborští chtěli své vedení zpátky, od zadního mantinelu vyjel před brankoviště David Nedorost a zavěsil přesně pod horní tyč – 2:1. Ve vlastní přesilovce pak inkasovali i Klatovy. U mantinelu vybojoval parádně puk Seidl, posunul jej na Mrkvičku a ten krásnou přihrávkou do prázdné branky vybídl Tomáše Černého – 3:1. V další šanci Klatov se blýskl Michael Panec, ten zabránil Tulačkově bombě v cestě do brány pravým betonem. Krásnou individuální akci, podobně jako v minulém zápase, ukázal Martin Mařík. Mařík obešel čtyři protihráče a ranou z kruhu těsně minul pravou tyč hostující branky. V závěru třetiny hráli Klatovy dlouho přesilovku pěti proti třem, jedinou Pacandovu střelu dokázal pokrýt brankář Panec.

Druhou třetinu začali kohouti náporem, úvodních pět minut nepůjčili soupeři puk, ale prosadili se až posléze. Jakub Krätzer sporně obral soupeře o puk a Jakub Matušík si už sám před brankářem věděl rady – 4:1. Místo očekávaného narůstání skóre na domácí straně, se opak stal pravdou. Na trestnou šel Havran a hostující Pacanda za vzájemnou šarvátku, ale domácí hráč dostal vyšší trest a Klatovy tak hráli přesilovku. V početní výhodě vybojoval puk za brankou Pejchar, posunul jej před brankoviště a Uhlík už neměl problém – 4:2. Západočechům to nestačilo, šli do další početní výhody a znovu ji využili. Slavíkovo nahození od modré čáry šikovně tečoval nebráněný Pejchar a bylo to jen o gól – 4:3. Neuběhla ani minuta a diváci se nestačili divit, z tříbrankového vedení nezbylo nic. Kohouti byli v útoku, když jim vypíchl puk Tulačka a vyslal do úniku Uhlíka, klatovský mladík nájezd proměnil střelou na vyrážečku a vyhnal Michaela Pance z branky – 4:4. Jenže Tomáš Klestil v táborské brance vydržel s čistým štítem jen minutu. Blumentritovu střelu od mantinelu tečoval znovu Uhlík a završil tak hattrick – 4:5. S kohouty mohlo být ještě hůře, ale Pejcharovu bombu z kruhu pěkně pokryl Klestil lapačkou. O chvíli později se znovu zaskvěl táborský brankář, ten tygřím skokem zabránil puku v cestě do prázdné branky.

Do třetí periody vstupovali táborští hokejisté s jednobrankovou ztrátou a s cílem, něco s výsledkem udělat. A to se dařilo hned od začátku, po třech minutách zachytil Slavíkovu rozehrávku Matušík a sám před brankářem nezaváhal – 5:5. Následovala přesilovka domácích, která byla využita hned po šesti vteřinách. Luboš Heršálek vypálil od modré čáry a Tomáš Hájek s ledovým klidem dorazil za bezmocného Pravdu – 6:5. Dvě minuty na časomíře uběhly a skóre narůstalo znovu. Jakub Matušík zkompletoval hattrick, když se chopil odraženého puku, za kruhy udělal tři otočky a neomylně vymetl pavučinky v horním rohu branky – 7:5. Stejný časový úsek a další branka. Po pravém křídle pláchl Jakub Krätzer, byl faulován, ale i v pádu dostal puk do branky – 8:5. Jenže tenhle zápas byl hodně bláznivý. Nejprve Matušík s Maříkem řešili přečíslení dva na jednoho až příliš na krásu a vzápětí se vlnil puk v táborské síti. Druhou branku v oslabení totiž vstřelili hosté. Pacanda vypíchl obráncům kotouč a pěkným blafákem posunul puk do branky – 8:6. Sedm minut před koncem třetí části hry měli Klatovy další výhodu proti třem mužům v poli. Tentokráte ji využili, ikdyž s notnou dávkou štěstí. Moravčíkova dělovka do zadního mantinelu se odrazila přesně na Topinkovu hůl a ten s poloodkrytou brankou neměl práci – 8:7. Ve čtyřech už to kohouti zvládli, náraz Nedorosta do Hucla ale nepřežilo plexisklo. Zhruba patnáct minut se tedy nehrálo, než se opravil jeden díl tvrzeného skla. Krátce po opětovném zahájení hry předvedli Táboráci krásnou hokejovou akci. Matušík našel rozjetého Krätzera a ten backhandovým blafákem nedal vystřídavšímu Lejskovi šanci – 9:7. Jenže celek SHC dostal další přesilovou hru, tu sice nevyužil, ale krátce po jejím konci se po přihrávce naslepo prosadil Pejchar – 9:8. Poslední vteřiny už si kohouti pohlídali a z bláznivého utkání vyvázli se třemi body.

Ohlasy z táborské kabiny

Hlavní trenér Tomáš Matušík

Tak dnes to byl z naší strany naprosto otřesný výkon. Kluci si absolutně neplnili taktické pokyny, každý chtěl jen útočit, ale na obranu nikdo nehleděl. Na druhou stranu musím říct, že Klatovy nehráli vůbec špatně. Divákům se takový zápas asi líbí, ale pro trenéra to není nic pěkného, doufám, že už to nikdy nezažiju. Chce se mi věřit, že tenhle výkon byl způsobený podceněním a dlouhou pauzou. Bohužel se nám to nestalo poprvé, už proti Děčínu to dozadu nebylo ideální, jen nás nepotrestali. Teď nás čeká utkání v Kolíně a musíme naši hru rapidně změnit, takhle bychom tam dostali desítku. Tento týden budeme trénovat jen obrannou činnosti.

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality