Bojovný výkon posunul kohouty do čela

27.10.2013 11:49, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor - HC Stadion Vrchlabí

4:2 (1:1, 2:1, 1:0)

Sobota, 26.10.2013 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 19. Krätzer (Kellner, Havran), 27. Kolomý (Heršálek), 40. Kellner (Krätzer, Havran), 59. Seidl (Mařík, Matušík) - 17. Březina (Bláha), 30. Jirků (Fořt, Filip)

Rozhodčí: Pražák J. - Dančišin, Polonyi   Vyloučení: 7:10   Využití: 2:0   Góly v oslabení: 0:1   Průběžné skóre: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2   Diváci: 880

HC TÁBOR: Panec (Klestil) - Havran, Černý, Liška, Klíma, Kanov "A", Heršálek "A", Hlaveš - Kolomý, Krätzer, Kellner - Mařík, Matušík "C", Seidl - Drda, Pechánek R., Pechánek T., Kratochvíl

HC STADION VRCHLABÍ: Jeschke (Abrahám) - Hlaváč, Vondráček, Hamerský, Poskočil, Klement, Kolář, Lenoch, Pulec - Fořt, Filip M. "C", Jirků, Šťastný, Gengel, Moučka, Svoboda, Bláha "A", Březina, Filip D., Marek

Ve včerejším utkání se táborští kohouti střetli s podkrkonošským Stadionem Vrchlabí. Zápas to byl velice zajímavý, oba týmy si vyzkoušeli vedení, ale tři body nakonec zůstaly u Jordánu. Kohouti předvedli velice bojovný výkon a zaslouženě zvítězili.

Zápas začali táborští hokejisté velice dobře, hned v první minutě se protáhl po pravém křídle Kellner, ale osamocen před Jeschkem minul branku. Ani ne za minutu obral obránce o puk Mařík, byl sám na kruzích, ale střela těsně minula levou tyč branky. Na druhé straně se stejně vedlo Svobodovi, který dostal přihrávku zpoza branky od Březiny. Od páté minuty se prakticky nehrálo v plnohodnotném počtu hráčů na ledě a bylo to znát, hra byla hodně rozkouskovaná. I přes značné množství přesilových her, ale chyběly výraznější šance. Kohouti měli největší příležitost v desáté minutě, po střele od modré čáry se ale neujala ani spousta dorážek na brankovišti. Nejzajímavější šance Vrchlabí přišla v přesilové hře, Hamerského střela od modré čáry byla tečována a skončila na zadním mantinelu. V době, kdy měl Tábor početní výhodu, se paradoxně radovali hosté. Ti ujeli do přečíslení dva na jednoho, Bláha předložil puk Březinovi a ten neměl se zakončení problém – 0:1. Jenže vedení hostům vydrželo jen dvě minuty. V přesilovce vystřelil David Kellner a puk do branky propasíroval Jakub Krätzer asi pátou dorážkou – 1:1.

Druhá perioda odstartovala velice svižně. V úvodní minutě tečoval nahození od modré čáry Kolomý a brankář jej jen s vypětím všech sil vytlačil na branku. O minutu později našel Svoboda najíždějícího Bláhu mezi obránci, ale Michael Panec výborně zakročil betonem. V sedmadvacáté minutě se radovali táborští z vedoucí branky svého týmu. Heršálkovu bombu od modré čáry brankář vyrazil, první dorážku Kolomého skvěle vytlačil betonem, ale na tu druhou už dosáhnout nemohl – 2:1. Jenže vedení dlouho domácím nevydrželo. Po další táborské přesilovce, která nebyla vůbec povedená, se prosadili hokejisté Stadionu. Nezištnou přihrávku poslal Patrik Fořt napříč pásmem a Ondřej Březina zakončoval do polo odkryté branky – 2:2. Po polovině utkání vyslal dělovku od modré čáry hostující Klement a domácí brankář ji vyrazil ramenem. Posledních pět minut druhé části patřilo domácím. Nejprve po Havranovo nahození vznikl obrovský závar na brankovišti, ten ale prozatím vyřešil brankář Jeschke. Ve třicáté osmé minutě řešil přečíslení dva na jednoho Matušík přihrávkou na Černého, ten se ji snažil tečovat mezi tři tyče, ale neúspěšně. Červené světlo se rozsvítilo až jedenáct vteřin před druhou sirénou. V přesilové hře přihrál přes celé pásmo Jakub Krätzer přímo na hůl Davida Kellnera a ten uklidil puk do prázdné branky – 3:2.

Poslední část základní hrací doby začala poměrně opatrnou hrou z obou stran, domácí dobře bránili a Vrchlabí nevyvíjelo přílišnou snahu o útok. První obrovská šance přišla přesně v polovině této části hry. Jakub Matušík vyrazil puk vrchlabskému obránci přímo na branku, Jeschke nevěděl, kde má touš a ten se dostal znovu k Matušíkovi. Domácí kapitán přihrával na úplně osamoceného Maříka, který ale přihrávku, ke smůle Tábora, nezpracoval. Dvě dobré příležitosti pak měl hostující Březina. Nejprve dělovkou přes obránce rozezvučel břevno za Pancovými zády. A o minutu později jej domácí brankář vychytal u levé tyče své branky. Okolo pětapadesáté minuty, to vypadalo na nápor Vrchlabí, ale ten se nekonal. Naopak Tábor stále častěji podnikal útočné výpady do rozevřené obrany hostí. Při jednom takovém útoku obral Matušík o puk protihráče. Přidržel jej za brankou, kam se k němu sjeli tři soupeři, poté jej poslal před branku na úplně osamocené duo Mařík Seidl. Mařík ještě posunul puk na Radka Seidla a ten prostřelil Jeschkeho – 4:2. Do konce utkání zbývaly necelé dvě minuty hry a bylo rozhodnuto.

Ohlasy z táborské kabiny

Hlavní trenér Tomáš Matušík

Vrchlabí dnes hrálo velice dobře. Jsou velcí silní a je těžké se přes ně prosadit, navíc mají šikovné hráče dopředu. My jak jsme se do nich tlačili, tak nám neustále hrozili protiútoky a byli skutečně nepříjemní. Musím říct, že spolu s Pelhřimovem to bylo nejsilnější mužstvo, s kterým jsme se setkali. Jsme moc spokojení, ikdyž to dnes úplně nelepilo v koncovce…ale bylo to způsobeno tím, jak jsou velcí…všude dosáhli. My jsme takovýhle zápas hráli poprvé. Vždy jsme buď hodně vyhráli, nebo jsme v tom zápase byli hodně dole a nezvládli ho. Tohle je pro nás daleko cennější výhra než 8:1 v Milevsku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality