Boj s Příbrami prověřil nervovou soustavu všech na stadionu, výhru slaví domácí!

14.09.2019 16:43, autor: Pavel Šácha

Poprvé v nové sezoně pohltila táborský zimní stadion atmosféra zápasu druhé hokejové ligy. Domácí mužstvo si to rozdalo o druhou porci mistrovských bodů s Příbramí a bylo to drama jako hrom. Utkání nakonec rozhodl jediný gól, který vstřelil domácí útočník Radek Seidl už v čase 1:12 při přesilové hře.

Boj s Příbrami prověřil nervovou soustavu všech na stadionu, výhru slaví domácí!

HC Tábor - HC Baník Příbram

1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Sobota, 14.9.2019 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 2. Seidl (Hajič, Jan Bárta).

Rozhodčí: Jaroš - Tasch, Bělohlav.   Vyloučení: 6:5 - navíc Gengel (Příbram) 10 minut + OK.   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 44:36   Diváci: 847

HC TÁBOR: Šorf (M. Novák) - Černý, Havelka, Havran, Hajič, Skočovský, Radoš, Bouška - Jiří Bárta, Dančišin, Heřman - Šulek, Jan Bárta, Seidl - Březina, Zayml, Matějka - Prášek, Kadilák, Pejchal.

HC BANÍK PŘÍBRAM: Čech - (Mičán) - Holý, Seemann, Mašek, Grubner, Saňa, J. Rittig, Hlaváček - Gengel, M. Svoboda, J. Svoboda, Kolouch, Káník, Šinágl, Chlouba, Tlačil, Josefus, Panna, Brzák, Jindra, Pejsar.

 

Ti, kteří dali přednost hokeji před počínajícím večerem na městských slavnostech, rozhodně nemuseli litovat, a to ani přesto, že viděli jediný vstřelený gól. Klíčová situace střetnutí se navíc narodila už po dvaasedmdesáti minutách hry. Při první šanci táborské družiny se dopustil faulu hostující mladík Seemann, táborští hráči následně uzamkli soupeře ve třetině a po přihrávce Hajiče zpoza branky se nadvakrát prosadil důsledný Seidl  - 1:0. V dalších téměř devětapadesáti minutách už se devět stovek diváků v ochozech branek nedočkalo. Aktéři utkání jim přesto přichystali velmi atraktivní zábavu se strhujícím průběhem a nervydrásajícím koncem.
  Ale po pořádku... Po popsaném gólovém okamžiku nabralo zahajovací dějství zápasu strhující tempo a brankáři Šorf s Čechem si nemohli ani na okamžik vydechnout. Nestandardní zápletku dostal zápas v čase 11:20, kdy důrazný Seidl vysypal s příbramským protihráčem plexisklo a sudí Jaroš byl nucen odeslat oba týmy do kabin (hosté to nesli dost nelibě). Po zhruba dvacetiminutové přestávce a úpravě ledu se zbytek první části „nalepil“ na druhou periodu. V čase vyhrazeném dohrání první třetiny měli suverénně největší příležitost Středočeši, ale únik zkušeného příbramského kapitána Gengela ztroskotal na výtečném Šorfovi.

Prostřední dvacetiminutovka nikterak neslevila z dosavadního tempa, na rozdíl od vyrovnané první třetiny ale přisoudila dominantní roli domácím hokejistům. Už po minutě hry se řítil sám na Čecha Jan Bárta, ale extáborský gólman ve službách Příbrami vytěsnil puk vyrážečkou mimo branku. Tento okamžik jakoby ukončil jeho počáteční nejistotu a od té doby se rozchytal k výbornému výkonu. Táborský celek dřel, tlačil se do útoku, vytvářel si šance a byl i dostatečně důrazný, ovšem kombinace nepřesné koncovky, Čechovy chladnokrevnosti i nulové pomoci štěstí ho ale držela přede dveřmi gólových komnat. A protože si na druhé straně ledové plochy počínal při výpadech soupeře podobně svědomitě Šorf, přenesl se těsný náskok kohoutů do závěrečné části hry.

V poslední třetině dramatická partie vrcholila. Oba soupeři se několikrát ocitli změně skóre na dohled, ale dopravit puk za brankou čárou se pro ně stalo neřešitelným problémem. Na konci 47. minuty se řítil sám na Šorfa Šinágl, ale čarovná lapačka táborského gólmana mu pokazila radost. O necelé dvě minuty později si unikající domácí forvard Jan Bárta vykoledoval faul na obránci Holém a sudí Jaroš bez váhání nařídil trestné střílení. K jeho exekuci se postavil sám faulovaný táborský mladík a při jeho šikovně provedeném blafáku diváci už už jásali, jenže Čech v poslední chvíli udržel kotouč před brankovou čarou. O minutu později tleskaly ochozy subtilnímu táborskému obránci Havelkovi, který se před svou brankou pustil do křížku s Kolouchem a v šarvátce nakonec vyhrál na body.  Soubor z města uranu se s příchodem poslední desetiminutovky vybičoval k mírnému náporu a slávistický brankář ve službách Tábora se měl hodně co ohánět. Nejvýrazněji svůj tým podržel v polovině 53. minuty, kdy vychytal uniknuvšího Tlačila.
 Závěrečné minuty střetnutí náležitě prověřily nervové soustavy trenérů, hráčů i diváků. V čase 58:58 vykázal rozhodčí Jaroš za katr domácího Havelku a hosté okamžitě ziniciovali početně vylepšenou hru bez brankáře. Dvacet sedm vteřin před koncem navíc vyfasoval trest za podrážení Havran a JIhočeši měli dokonce o tři muže ve hře méně. Víc si snad Příbramští ani nemohli přát, jenže domácí bojovníci už si na plný bodový zisk sáhnout nenechali a "fotbalové" vítězství 1:0 uhájili.

Slovo trenéra

Arpád Györi, HC Tábor: „Byl to nesmírně těžký zápas, ve kterém na obou stranách dominovali brankáři. Nám se po brzkém vedení nepodařilo odskočit minimálně na rozdíl dvou gólů, i když jsme si především ve druhé třetině vytvořili spoustu šancí. S ohledem na výsledek jsme tím sami sebe dostali pod zbytečný tlak a tak silný soupeř jako Příbram byl až do poslední chvíle ve hře. Zápas, a hlavně ten závěr při oslabení tři na šest ukázal velkou vnitřní sílu mužstva. Taková vítězství bývají cennější než jednoznačné výhry.“

    

.

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality