Bláznivé derby táborští hokejisté zvládli a černého Petra nechali v Pouzar centru

13.10.2018 23:48, autor: Pavel Šácha

Druholigový táborský tým byl před sobotním střetnutím na ledě David servisu v nelichotivé pozici a případný neúspěch v tomto derby by ho nemilosrdně srazil ke dnu tabulky. Šedesát minut hry se třemi razantními výsledkovými zvraty se ale nakonec na kohouty přívětivě usmálo a do tabulky si zapsali velmi důležité vítězství. Cestu k němu vydláždil čtyřmi góly kanonýr Radim Heřman, dvakrát rozesmutnil své nedávné spoluhráče Patrik Zayml a jednou se trefil Tomáš Hajič. Z brankoviště všechno jistil mladý debutant v táborském dresu Daniel Vecka, jenž má k Jordánu vyřízené střídavé starty z pražské Slavie.

Bláznivé derby táborští hokejisté zvládli a černého Petra nechali v Pouzar centru

HC David servis ČB - HC Tábor

4:7 (0:3, 3:0, 1:4)

Sobota, 13.10.2018 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 25. Jiří Bárta (Škopek), 26. Šulčík (Hřebejk, Radoš), 33. Vak (Radoš, Šulčík), 55. Vak (Šulčík) - 2. Heřman (Matušík), 5. Heřman (Blažek), 6. Zayml, 45. Hajič (Blažek, Havran), 46. Zayml, 46. Heřman (Havran), 58. Heřman (Matušík).

Rozhodčí: Malota - Zimmerman, Sedláček.   Vyloučení: 6:9 - navíc Hřebejk (DS ČB) 10 minut OT a Matušík (Tábor) 10 minut OT.   Využití: 1:2   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:3, 3:3, 3:6, 4:6, 4:7   Střely: 45:23   Diváci: 158

HC DAVID SERVIS ČB: Jágr (6. Klestil) - L. Kříž, Radoš, Škopek, Michal, J. Kříž, Kubeš - Šulčík, Vak, Hřebejk, Jiří Bárta, Jan Bárta, Ferebauer, Schmidmayer, Kronus, Rolínek, Sumerauer.

HC TÁBOR: Vecka (Dudáček) - Havran, Tesař, Černý, Hajič, Duben, Dvořák, Raiterman - Blažek, Matušík, Heřman - Březina, Zayml, Hrala - Prášek, Kadilák, Točík (41. Škrdleta) - 41. Pechánek.

 

K důležitému zápasu se mužstvo Tábora vydalo už bez zkušeného forvarda Lukáše Květoně, který se v týdnu rozhodl své krátké působení v dresu mateřského klubu ukončit. Ostrou mistrovskou premiéru v barvách kohoutů si naopak odbyl mladý gólman Slavie Daniel Vecka a první zápasovou sondu ponořili do průběhu derby i donedávna zranění Marcel Dvořák s Radimem Škrdletou.

 Lepší start do utkání si táborský celek snad ani nemohl přát. Už po necelých šesti minutách vedl na českobudějovickém ledě 3:0 a donutil soupeře k oddechovému času a střídání brankářů. K vedoucí brance jim už v čase 1:49 pomohla chybná rozehrávka gólmana Jágra, kterou ztrestal Heřman po přihrávce Matušíka - 0:1. Následně se hosté ocitli v početní převaze, při které zazvonila po Březinově střele tyč. Jen pár sekund po skončení přesilovky se ale z téměř totožné pozice jako při první brance prosadil Heřman a zvýšil na rozdíl dvou branek - 0:2. Když se pak o minutu později neomylně trefil Zayml a vyhnal nešťastného Jágra z branky, byli servismani zralí na ručník - 0:3. V tu chvíli ale ještě nikdo netušil, jak trnitou cestu budou muset Táborští k pozdějšímu úspěchu absolvovat. Ve zbytku úvodního dějství už se nic podstatného neudálo a oba brankáři byli stoprocentní. Nejvýraznějším okamžikem se tak stala přesilovková rána domácího obránce Lukáše Kříže do tyče Veckovy klece.

 Kdo neviděl, těžko by uvěřil… Hosté vyrukovali do druhé třetiny s úmyslem nepustit David servis do hry, místo toho je ale nemilosrdně spláchla domácí tsunami, a nakonec mohli být rádi, že nezpůsobila ještě větší škodu. Českobudějovický tým se od úvodních okamžiků vrhl do ofenzívy a brzy si vynutil další přesilovou hru. Táborská družina se jí sice dokázala ubránit, ale bezprostředně poté se dalekonosnou ranou k tyči prosadil Jiří Bárta a rozdmýchal ve hře svého mužstva nové vášně – 1:3. Jen o půl minuty později zaúřadovala v závaru před Veckou elitní domácí formace a Šulčík dostal domácí ekipu na kontakt – 2:3. Hosté se poté octili v zajetí vlastní nervozity a marně hledali byť jen malý záchytný bod. Namísto toho nakupili další tři vyloučení a v čase 31:44 už bylo vyrovnáno po nekompromisním zakončení veterána Vaka3:3. Ostatní střelecké pokusy i žhavé závary naštěstí pro táborské barvy vyřešil debutant Vecka a uhájil pro své mužstvo rovnovážný stav. Na extáborského Klestila v brance David servisu mířila první střela až po patnácti minutách hry (!), a ještě k němu ani nedoputovala. Konečné poměr střel z prostřední periody se zastavil na výčtu 19:3, který jasně ukazoval, v jak hluboké nepohodě se svěřenců trenérů Györiho, Čecha a Šťastného ocitli. Do první poloviny poslední části navíc nemohli počítat s pomocí kapitána Matušíka, který si za komentář po svém vyloučení vysloužil desetiminutový osobní trest.

O druhé přestávce táborští trenéři důrazně nabádali své svěřence k restartu všech potřebných herních činností a zásad. Výsledek? Třetí, a tentokrát klíčový zvrat v obrazu hry i ve výsledku! Táborští hokejisté zahájili třetinu aktivně a v krátkém sledu po sobě si vykoledovali dva soupeřovy fauly (Hřebejk navíc vyfasoval „desítku“ za řeči). A odměna za smělý vstup do třetiny na sebe nenechala dlouho čekat. Ještě v rámci minutové přesilovky pěti proti třem se z hranice parádně trefil Hajič a vrátil svému týmu vedení – 3:4. Při pokračující početní výhodě stihl Tábor udeřit ještě jednou a byla to pikantní záležitost. Už druhý gólový direkt totiž uštědřil svým spoluhráčům z minulé sezony Zayml a umocnil navrátivší se euforii na hostující střídačce – 3:5. Když se pak jen o patnáct vteřin později blýskl svým třetím gólem Heřman a sebral z ledu kšiltovku za hattrick, bylo jasné, že se Táborští nebudou chtít o radost s nikým dělit - 3:6. Díky pozornému Veckovi a mimořádně obětavé hře přežili další vlnu oslabení včetně půlminutové hry ve třech a směřovali k vítězství. Trocha neklidu jim sice naservírovala 55. minuta hry a druhá branka z hole Vaka, nic víc už ale budějovické partě nepovolili. V čase 57:20 naopak už počtvrté v zápase udeřil kanonýr Heřman a stanovil konečné skóre 4:7. A zatímco domácí hráči opouštěli led se svěšenými hlavami, hosté si společně se skupinou svých fanoušků vychutnávali prozatím tolik střídmé pocity vítězů.

Slovo trenéra

Arpád Györi, trenér HC Tábor: „Začátek zápasu se nám povedl opravdu výborně. Plnili jsme si domluvené věci, hráli jsme obětavě, disciplinovaně a úplně stejně jsme chtěli vstoupit i do druhé třetiny. Sled zbytečných vyloučení a první branka domácích ale bohužel dostala soupeře na koně a nás do neklidu. Po dvou třetinách to bylo najednou 3:3, a nutno přiznat, že to bylo adekvátní průběhu té druhé části. Naštěstí jsme prožili znovu dobrý nástup do třetí třetiny a dvěma góly, prvním při přesilovce pět na tři a druhým při pět na čtyři jsme utkání v podstatě zlomili. Celkově asi můžeme být s výkonem spokojeni, ale chyb a nezodpovědných věcí je v naší hře stále dost a dokáže nám to zkomplikovat i takhle rozehraný zápas. Každopádně teď musíme být rádi za tři body a dobře se připravit na Pelhřimov, to znamená hrát stejně obětavě a s chutí. Vyzdvihnout bych chtěl výkon Dana Vecky v brance a samozřejmě i Radima Heřmana za jeho čtyři góly.“                      

                       

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality