Bezstarostně laděnou přestřelku u Labe ovládli v derniéře základní části Kolínští

05.03.2020 01:52, autor: Pavel Šácha

Základní část letošního ročníku druhé ligy je minulostí. Táborští hokejisté ji zakončili na druhém místě a zajistili si přímý postup do semifinále. Nic na tom nemohl změnit ani středeční duel na ledě vedoucího Kolína. Šedesát minut hry nabídlo oboustranně poměrně svižný hokej v ofenzivním ladění s liknavějším přístupem k defenzivním povinnostem. K radosti více než šesti stovek diváků je nakonec lépe zvládlo domácí mužstvo a po vítězství 7:4 ukořistilo poslední porci mistrovských bodů. Zápas u Labe měl svého šťastného i smutného muže. Tím prvním byl David Šafránek, který si trefou do opuštěné klece Jihočechů posadil na hlavu pomyslnou korunu druholigových střelců. Opačné pocity prožíval zkušený táborský obránce Kamil Černý, který utkání pro zranění nedohrál a nad jeho případnou účastí v play-off se vznáší velký otazník.

Bezstarostně laděnou přestřelku u Labe ovládli v derniéře základní části Kolínští

SC Kolín - HC Tábor

7:4 (2:1, 3:1, 2:2)

Středa, 4.3.2020 18:07 - Muži

 

Branky a nahrávky: 7. Hanzl (Jelínek, Semirád), 11. Stehlík (Procházka, Hanzl), 26. Stehlík (Semirád, Hanzl), 31. Hasil (Pilný, Kysela), 37. Procházka (Hasil, Stehlík), 53. Procházka (Stehlík, Semirád), 59. Šafránek (Stehlík) - 13. Zayml (Černý), 40. Zayml (Matušík, Černý), 50. Skočovský (Šulek, Bárta), 57. Šulek (Pejchal, Skočovský).

Rozhodčí: Hornáček - Ovsík, Tasch.   Vyloučení: 5:4   Využití: 2:0   Góly v oslabení: 1:0   Střely: 27:36   Diváci: 607

SC KOLÍN: Sejpal (Hermann) – Březina, Pýcha, Hanzl, Jelínek, Zich, Barták, Havelka – Jankovský, Šafránek, Malý, Procházka, Semirád, Stehlík, Zumr, Martínek, Kozák, Pilný, Hasil, Kysela.

HC TÁBOR: D. Novák (M. Novák) - Havran, Hajič, Černý, Havelka, Skočovský, Radoš, Beran, Bouška - Prášek, Bárta, Březina - Šulek, Matušík, Seidl - Blažek, Zayml, Heřman - Pejchal, Řepík, Kadilák.


Poklidný úvod střetnutí narušila až první vyloučení na obou stranách a následná hra čtyři na čtyři. Právě v ní se domácí hráči nastěhovali do útočného pásma a poprvé udeřili – dělovka Hanzla z hranice třetiny zapadla za záda brankáře D. Nováka právě ve chvíli, kdy měl zakrytý výhled – 1:0. O čtyři minuty později pykali Jihočeši za příliš mnoho hráčů na ledě a kolínské mužstvo toho využilo k navýšení skóre – tentokrát nechali na chvíli bez povšimnutí Stehlíka a zkušený kanonýr vymetl horní roh táborské klece – 2:0. Na druhý inkasovaný gól ovšem našli kohouti rychlou odpověď, to když domácí gólman jen s námahou vyrazil ránu obránce Černého od modré čáry domácí gólman Sejpal jen s námahou vyrazil a Zayml byl u dorážky včas – 2:1. Ve zbytku první třetiny se hrál vyrovnaný hokej a před oběma brankami bylo několikrát rušno, žádná z těchto situací ovšem nenesla znaky vyložených šancí.

V prostředním dějství pokračovala oboustranně otevřená a partie s důrazem na ofenzívu a často lehkovážným bráněním. Úvod zvládli lépe domácí hokejisté. V polovině 24. minuty zahákoval Havran kolínského forvarda Hasila a s blížícím se závěrem početní výhody znovu udeřil Stehlík, jenž si sjel mezi kruhy a D. Novák byl proti jeho střele bezmocný – 3:1. Ve 28. minutě měl snížení na hokejce Blažek, ale jeho únik po vysunutí od Skočovského zlikvidoval Sejpal. To domácí soubor byl v herně rovnocenné třetině efektivnější. Pět vteřin po začátku druhé poloviny zápasu se jeho hráči blýskli pohlednou a rychlou kombinací, na jejímž konci stál první druholigový gól mladíčka Hasila 4:1. Další minuty si vzali pod svůj patronát hosté z jihu Čech. Ve 32. minutě napálil Heřman puk do horní tyče kolínské svatyně. Její zazvonění se stalo signálem k téměř dvouminutovému mohutnému náporu Tábora; vzešla z něj nevyužitá šance a přesilová hra po faulu na Havrana, tříbrankové manko ovšem kohouti nezmírnili. Naopak bezprostředně po skončení jejich početní převahy vyhráli kozlové buly před Novákem a zcela nehlídaný Procházka usměrnil kotouč k pravé tyči mimo dosah táborského gólmana – 5:1. Zklamání z nepříznivého výsledku v jinak vyrovnaném duelu (navíc se střeleckou převahou HC Tábor) stihli hosté naředit ještě před druhou sirénou. V čase 39:52 stál při jejich další přesilovce znovu na správném místě Zayml a svým druhým gólem snížil na 5:2.

Začátek poslední části hry patřil táborské družině. V polovině 45. minuty orazítkoval Heřman už podruhé v zápase horní tyč. Dvě minuty poté se nadechl Matušík k průniku přes celé hřiště, položil si Sejpala, ale z úhlu netrefil odkrytou branku. Táborští potřetí udeřili až na konci 50. Minuty, kdy prolétla až za Sejpala střela Skočovského od modré čáry – 5:3. V 52. minutě se ovšem podařilo vládcům skupiny Střed táborské choutky včas zkrotit. Obrovskému tlaku v bezprostřední blízkosti táborské branky sice jej strážce dlouho úspěšně odolával, ale na Procházkovu dorážku z deseti centimetrů už dosáhnout nemohl – 6:3. V 55. minutě se po spolupráci s Matušíkem zjevil ve své druhé velké příležitosti Blažek, jeho pohotová střela ale minula cíl. Až v úvodu 57. minuty – po vyloučení Procházky a Řepíka za vzájemný konflikt – hosté vykřesali naději a Šulek po zpětné přihrávce Pejchala snížil na 6:4. Hned vzápětí měli další velké příležitosti, ale Havelka, Radoš i Matušík prohráli souboje se Sejpalem, resp. S se střeleckou přesností. V čase 58:12 zasáhl Zumr vysokou holí Skočovského a Táborští po oddechovém čase vylepšili početní výhodu odvoláním brankáře, hru v šesti proti čtyřem ovšem vůbec nezvládli a umetli domácímu střelci Šafránkovi cestu k titulu nejlepšího střelce celé soutěže – 7:4.

KRAJNÍ NEPŘÍJEMNOST
Porážka v tomto „přípravném“ duelu rozhodně nemusí táborské trenéry mrzet tak moc, jako ztráta obránce Kamila Černého. Nejzkušenější hráč týmu a jeden z klíčových mužů jeho sestavy se v poslední části zápasu zranil a letošní ročník pro něj podle aktuálních zpráv skončil.                    

Slovo trenéra

Arpád Györi, HC Tábor: „V utkání v podstatě už o nic nešlo a brali jsme ho jako přípravu na další zápasy. Hrál se oboustranně útočný a otevřený hokej. Jeho výsledek nakonec až tak moc neodpovídá průběhu hry a je pro nás poměrně krutý: Zstímco my jsme své šance, kterých jsme si vytvořili dostatek nedokázali proměňovat a navíc jsme dvakrát trefili tyč, soupeř si v koncovce uměl poradit lépe. V posledním utkání jsme pochopitelně chtěli uspět, ale víc než výsledek nás mrzí zranění Kamila Černého; pokud bychom o něj přišli, bude nám hodně chybět.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

Starší aktuality