Bezmocný Zlatý drak odskákal střelecké manévry táborské družiny šestnácti zásahy

08.10.2019 17:38, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté mají za sebou první položku z dvojutkání s čínským týmem Golden Dragon. Podle očekávání se stal úterní duel především otázkou konečného skóre. Příliv domácích zásahů do sítě asijského soupeře se nakonec zastavil na šestnácti gólech, což je pro hosty vzhledem k počtu střel směřujících na jejich branku milosrdný počet. Příjemným překvapením byla vysoká návštěva, která se v neobvyklém úterním termínu přišla na exotického soupeře podívat.

Bezmocný Zlatý drak odskákal střelecké manévry táborské družiny šestnácti zásahy

HC Tábor - Golden Dragon

16:0 (7:0, 7:0, 2:0)

Úterý, 8.10.2019 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 5. Jan Bárta (Skočovský, Šulek), 6. Jiří Bárta (Zayml, Černý), 6. Pechánek (Kadilák), 8. Šulek (Jan Bárta, Seidl), 14. Skočovský (Šulek), 15. Jiří Bárta (Zayml, Březina), 16. Dančišin (Havelka), 25. Šulek (Jan Bárta, Dvořák), 28. Havran (Šulek, Skočovský), 32. Jiří Bárta (Zayml, Dvořák),34. Heřman (Pejchal, Dančišin), 36. Kadilák (Prášek, Černý),37. Havran (Heřman, Pejchal), 40. Prášek (Pechánek, Černý), 43. Jiří Bárta (Březina, Radoš), 46. Zayml (Jiří Bárta, Havelka).

Rozhodčí: Kraval - Hnát, Teršíp.   Vyloučení: 2:7 - navíc Xiaodong Wang 10 minut OT a do konce utkání.   Využití: 3:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 94:11   Diváci: 961

HC TÁBOR: M. Novák (D. Novák) - Černý, Havelka, Havran, Bouška, Skočovský, Radoš, Dvořák - Pejchal, Dančišin, Heřman - Šulek, Jan Bárta, Seidl - Jiří Bárta, Zayml, Březina - Prášek, Pechánek, Kadilák.

GOLDEN DRAGON: Xia (H. Wang)- Xiaodong Wang, Han, C. Wang, Chang, J. Kučera, Yao, Xihan Wang – Y. Wang, An, Zhou, Zheng, Song, Xiang, Li, Chu, Ma


Cizokrajný protivník přilákal v úterý do ochozů táborského stadionu téměř tisícovku diváků, kteří v následujících dvou hodinách nudou rozhodně netrpěli. Domácí mužstvo se od úvodního vhazování nutilo do očekávaného tlaku a první šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Logicky stanovený plán – neudržet soupeře dlouho ve hře o příznivý výsledek – počali táborští hráči realizovat v polovině 5. minuty, kdy se po nahození Skočovského ujala teč Jana Bárty – 1:0. Jen o minutu později dovedl Zaymlův průnik ke gólovému cíli Jiří Bárta, a když za dalších třináct vteřin zvýšil Pechánek vedení kohoutů na 3:0, bylo jasné, že se téma zápasu omezí především na výši skóre. Ze čtyřiatřiceti střel, které v první části hry mířily na branku vyčerpaného gólmana Xii, nakonec vytěžil táborský soubor sedm gólů. V 8. minutě přidal čtvrtou branku Šulek, v polovině 14. minuty se v přesilovce prosadil Skočovský, o minutu později těžil z přihrávky Zaymla od zadního mantinelu Jiří Bárta a za další minutu uzavřela brankový účet první třetiny krásná střela Dančišina7:0. Mrznoucí domácí gólman Michal Novák si připsal první zásah až v čase 15:26. To nejtěžší ho čekalo patnáct sekund před sirénou, kdy jen ztlumil střelu čínského kapitána Xianga a puk ležící za jeho zády dostal do bezpečí Havran.

Stejně štědrou gólovou podívanou přichystali táborští hokejisté namlsaným divákům ve druhé části hry. Podobně jako v té úvodní se poprvé prosadili po necelých pěti minutách hry, kdy Šulek zužitkoval spolupráci s Janem Bártou a Dvořákem – 8:0. A pak už do statistik znovu rázně proudily domácí střely i góly. Ve 28. minutě diváky roztleskala přesná přesilovková dělovka Havrana. Veselo bylo na střídačce kohoutů ve 32. minutě, kdy Jiří Bárta dovršil hattrick, a zároveň se postaral o desátý gól do sítě soupeře. V čase 33:04 se po akci první formace trefil kapitán Heřman, v polovině 36. minuty zakončil manévry táborské čtvrté pětky v útočném pásmu Kadilák a o půl minuty později učinil svůj druhý zápis do střelecké listiny Havran – 13:0. Příjemnou tečku za prostřední periodou přidalo další úspěšné střídání čtvrté řady, které tentokrát vyšperkoval gólem Prášek14:0.

V závěrečné dvacetiminutovce už se museli táborští hráči i fanoušci spokojit se skromnější výslužkou. Dva góly padly už v úvodních šesti minutách hry. Nejprve se počtvrté v zápase prosadil výstavní ranou Jiří Bárta a v čase 45:57 přidal ke třem svým asistencím cenný gólový úlovek Zayml - 16:0. Ve zbylých čtrnácti minutách už táborští střelci usnuli a za Xiem pouze dvakrát v krátkém sledu po sobě zvonila tyč po střelách Heřmana a Dančišina. Práci měl nakonec i táborský brankář Novák, který si k šesti zásahům z prvních dvou třetin připsal dalších pět víceméně rutinních zákroků.

Tým China Goldem Dragon si tak od Jordánu odvezla šestnáct gólů a ohromné množství potřebného studijního materiálu, ze kterého bude chtít těžit už v sobotní odvetě…

Slovo trenéra

Miloslav Čech, asistent trenéra HC Tábor: „Se soupeřem už jsme udělali zkušenost v prvním kole. Věděli jsme, že dobře bruslí a může být houževnatý, ale na druhé straně má velké problémy s organizací hry. Hráči byli na takové utkání připravení a my jsme je snažili namotivovat tak, aby nedošlo k jakémukoliv podcenění, a naopak šli za tím, aby si zvedli sebevědomí. Pozitivní je, že kluci neochabovali ve snaze dostávat se do šancí a dávat góly. Hra je bavila, což jsme v prvním utkání trochu postrádali, a proto bylo skóre takhle vysoké. Úplně stejně se teď musíme nachystat na sobotní zápas. Viděli jsme ve hře dost věcí, které chceme zlepšit. Budeme na nich pracovat a sobotní zápas je ideální možností, jak si je vyzkoušet a zažít.“             

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality