Béčko po dvou výhrách postupuje

04.02.2013 18:36, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor B - Slavoj Č. Krumlov

5:2 (2:0, 1:1, 2:1)

Pátek, 1.2.2013 19:00 - Muži B

 

Branky a nahrávky: 1. Hubáček (Trieb, Kratochvíl), 4. Kratochvíl (Hubáček), 27. Samec (Ježek), 44. Ježek (Kratochvíl, Hubáček), 57. Trieb (Hubáček)

  Vyloučení: 9:8   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 3:0, 3:1, 5:1, 5:2  

HC TÁBOR B: Šelepa – Trieb, Samec, Adamec, Bergr, Pospíšil, Pechánek, Ježek, Hubáček, Kratochvíl, Heršálek, Rižák, Jankovský, Šimeček, Perník, Drda

Slavoj Č. Krumlov - HC Tábor B

4:6 (0:0, 4:4, 0:2)

Neděle, 3.2.2013 17:00 - Muži B

 

Branky a nahrávky: - 30. Ježek (Hubáček), 35. Adamec (Hubáček), 36. Pospíšil (Hubáček), 40. Kratochvíl (Ježek, Hubáček), 43. Kratochvíl (Hubáček), 46. Ježek (Kratochvíl, Trieb)

  Vyloučení: 14:18   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 3:0, 3:1, 4:1, 4:6  

HC TÁBOR B: Šelepa (Trčka) – Trieb, Samec, Adamec, Bergr, Pospíšil, Dudák, Drda, Ježek, Hubáček, Kratochvíl, Heršálek, Rižák, Jankovský, Šimeček, Zayml, Perník

Jako první z týmů si postup ze čtvrtfinále zajistili hokejisté HC Tábor B. Po páteční domácí výhře, vybojovali druhé vítězství v nedělním utkání na horkém ledě Českého Krumlova.

V Táboře

Kohouti vstoupili do utkání na jedničku. Diváci si ještě nestačili najít svá místa, když hned v první minutě prostřelil hostujícího brankáře brankáře Hubáček - 1:0. O pár minut to bylo již 2:0, po tlaku domácích se prosadil Kratochvíl. Hosté si v první třetině mnoho šancí nevytvořili, tu největší, kdy se před brankou objevil hostující hráč, zlikvidoval opět výborně chytající Martin Šelepa.

Druhá třetina přinesla částečně vyrovnanou hru a to i z důvodu několika vyloučení Kohoutů. Hosté se stále více dostávali před domácí branku a vytvořili si několik velmi dobých šancí, ale opět úřadoval Šelepa. Po vyložené šanci hostů se potvrdilo staré známé „Nedáš, dostaneš“. Domácí sevřeli hosty v obraném pásmu a po několika šancích skončila za zády brankáře Vojty, až střela Samce od modré 3:0. Z tříbrankového vedení se Kohouti neradovali dlouho. Chyba a neobsazaný hráč před domácí brankou, znamenalo snížení hostů na 3:1 a tímto stavem skončila druhá třetina.

V úvodu závěrečné části se očekávalo, že se hosté pokusí s vývojem utkání ještě něco udělat, navíc měli výhodu přesilové hry. Kohouti však oslabení sehráli bez inkasované branky a nepřipustili žádné drama. Naopak nejprve přidal čtvrtou branku Ježek 4:1 a své střelecké schopnosti prokázal zanedlouho Petr Trieb, který tak zvyšoval na konečných 5:1. 

V Krumlově

Domácí vstoupili do utkání aktivní hrou a od úvodního vhazování se tlačili před Šelepovu branku. Jejich snaha byla umocněna vylučováním hostů, kterým v úvodní dvacetiminutovce udělil rozhodčí hned šest dvouminutových trestů. Oslabení zvládli hosté bez inkasovaného branky, když opět několik skvělých zákroků předvedl Šelepa. I Kohouti si vytvořili několik šancí a navíc v 19. minutě nevyužili výhodu trestného střílení, a tak se šlo do šaten za nerozhodného stavu 0-0.  

Stav utkání se měnil ve druhé třetině, domácí se ujali vedení ve 23. minutě - 1:0. Přesto hosté i nadále bojovali a snažili se o vyrovnání. Bohužel v rozmezí 25. až 29. minuty, bylo hostům uděleno dalších pět dvouminutových trestů, které domácí dokonale využili a překonali hostujícího brankáře hned dvakrát - 3:0. Naději na zvrat přinesla až 30. minuta, kdy překonal domácího brankáře Ježek - 3:1. Přesto se domácí ve 33. minutě prosadili znovu a opět zvýšili svůj náskok na rozdíl tří branek a zdálo se být o soudu utkání rozhodnuto. Táborský kohout se však otřepal a nadechl se k náporu. Nejprve v 35. minutě snižoval Adamec na 4:2 a v 36. minutě se prosadil Pospíšil - 4:3. Domácí si vzali oddechový čas, ale ani ten nenapomohl k udržení jejich vedení. Ve 40. minutě se hosté dočkali vyrovnání, když po kombinaci celého útoku vyrovnával Kratochvíl.  

Nasezení hostů v závěru druhé třetiny se přeneslo i do třetiny třetí. Domácím jakoby docházely síly a začali si pomáhat nedovolenými zákroky. Jeden z nich potrestali Kohouti ve 43. minutě brankou Kratochvíla - 4:5. O tři minuty později se hosté prosadili znovu, Ježek zvyšoval na 4:6. V závěru utkání měli domácí ještě výhodu přesilové hry, ale obrat v zápase hosté nepřipustili.

 

Ostatní výsledky čtvrtfinále:

Veselí  -  Strakonice
2 : 0, 1 : 3
Stav série: 1 : 1

Soběslav  -  Radomyšl
6 : 7, 2 : 0
Stav série: 1 : 1

David servis  -  Vimperk
9 : 2, 2 : 4
Stav série: 1 : 1

Rozhodující zápasy se hrají 6.2.2013, v tento den zjistí Tábor jméno svého soupeře. Již dnes je jasné, že Kohouti sehrají první zápas semifinále na domácím ledě 8. února od 19hod.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality