„Béčko“ HC Tábor otevře novou sezonu krajské ligy doma, v neděli přivítá humpoleckou Jiskru

19.09.2014 23:48, autor: Pavel Šácha

Nedělní 18.hodina oficiálně odstartuje účinkování táborského „béčka“ v krajské lize. Premiérový duel odehraje na domácím ledě a za soupeře mu bude mužstvo Jiskry Humpolec.

„Béčko“ HC Tábor otevře novou sezonu krajské ligy doma, v neděli přivítá humpoleckou Jiskru

HC Tábor B - HC Humpolec

3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Neděle, 21.9.2014 18:00 - Muži B

 

Branky a nahrávky: 30. T. Pechánek (Samec), 40. Heřmánek (Hubáček), 47. T. Heršálek (Heřmánek, Hubáček).

Rozhodčí: Čáp - Mitáš, Oudes.   Vyloučení: 9:8   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Diváci: 130

HC TÁBOR B: Šelepa - Karpíšek, Trieb, Pospíšil, Hošek, Samec, Ošmyk, Škulina - Heršálek T., Hubáček, Heřmánek - Kratochvíl, Pechánek T., Žižka - Drda, Rižák, Prštický.

HC HUMPOLEC: Zour - Hřeben, Bříza, Drábek, Vitera, Dolejš, Holec, Knězů, Hlavnička, Kočí, Štěcha, Šerák, Cakl, Zaňák, Hurda.

 B-tým HC Tábor by měl v nadcházejícím ročníku otevřít zcela novou kapitolu své působnosti. Trenérské otěže převzal do svých rukou zkušený Pavel Ježek, jeho asistentem se stal Václav Svatoš. Jejich stěžejní úkol je jasně daný – vybudovat z týmu důstojnou zálohu pro druholigové mužstvo a fungující základnu pro „odrostlé“ mladé hráče.

 Už příprava na sezonu jasně ukázala, že to v Táboře myslí s povýšením svého „béčka“ vážně. Stávající členové kádru i jeho novicové přistupovali k tréninkovým povinnostem na suchu a nyní i na ledě velice svědomitě a trenéři budou mít při skládání sestavy pro start sezony spíše ty příjemné starosti.

 Hráčský seznam z loňského ročníku neutrpěl žádnou ztrátu, naopak se výrazně rozrostl. Netýká se to jen hráčů z loňské či současné soupisky A-mužstva a juniorky. K hokeji se po pauze vrátil brankář Jiří Dvořák. Výčet obránců obohatil například odchovanec Lukáš Karpíšek ze Soběslavi a útočné řady další navrátilec mezi mantinely Jiří Heřmánek.

Sonda do kabiny soupeře

Humpolečtí hokejisté mohou považovat uplynulý ročník jihočeské krajské ligy za úspěšný. Výhrou na veselském ledě si v poslední možné chvíli zajistili účast v osmičlenném play-off. Hned ve čtvrtfinále sice vypadli s vysoce favorizovaným Pískem, ale domácí porážka 3:4 a prohra 0:2 u Otavy rozhodně nepatří k výsledkům, za které by se měl celek z Vysočiny stydět.

 V kádru Jiskry pro letošní ročník fanoušci žádné vyloženě známé jméno nenajdou. Snad jen brankáře Jana Zoura právem provází pověst jednoho z nejlepších gólmanů v soutěži, přestože na republikové scéně dostal v minulosti jen minimum příležitostí v barvách Pelhřimova.

Dodejme, že vstupné na jednotlivá utkání B-týmu v základní části činí v nové sezoně 40 Kč. Děti do 140 centimetrů výšky mají vstup zdarma.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality