B-mužstvo se díky dvěma cenným výhrám u soupeřů vrátilo do boje o osmičku

18.12.2018 22:54, autor: Pavel Šácha

Do šatny táborského B-mužstva se po náročném víkendu vyplněném dvěma těžkými zápasy venku vrátila dobrá nálada. Už v sobotu si táborské mužstvo vyšláplo v Písku na Radomyšl a přivezlo si od Otavy tříbodové vítězství. O necelých pětadvacet hodin později rukoval záložní výběr HC Tábor do střetnutí se Strakonicemi. Na Křemelce nejprve v závěru zachránil, aby nakonec v samostatných nájezdech ukořistil nesmírně cenný druhý bod. Díky pětibodové odměně se táborský tým přiblížil soupeřům obývajícím vytoužené pozice v elitní osmičce.

B-mužstvo se díky dvěma cenným výhrám u soupeřů vrátilo do boje o osmičku

Sokol Radomyšl - HC Tábor B

4:5 (1:1, 2:1, 1:3)

Sobota, 15.12.2018 14:30 - Muži B

 

Branky a nahrávky: 13. Řehoř (Vlk), 38. Vlk (Bárta), 39. Pěnička (Gába), 55. Březina - 16. Pípal (Hastrman), 34. Bouška (Raiterman, Pípal), 47. Kratochvíl, 50. Pospíchal (Jankovský), 52. Hastrman (Pospíchal, Novák).

Rozhodčí: Trnka - Karlín, Knor.   Vyloučení: 5:4   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 1:0   Diváci: 50

SOKOL RADOMYŠL: Žilinčík – Pěnička, R. Volf, Hřebíček, Škoda, Pelant, Herr (41. Brož) – Slavík, Jungbauer, Gába, Řehoř, Hovora, Vlk, Bárta, Šimoník, Březina, Brož.

HC TÁBOR B: Lekeš – Růžek, Raiterman, Bouška, T. Hošek, Dudák, P. Hošek – Pípal, Ježek, Kalaš, Jankovský, Pospíchal, Kratochvíl, Novák, Jelínek, Hastrman.

HC Strakonice - HC Tábor B

3:4sn (2:0, 1:2, 0:1)

Neděle, 16.12.2018 17:00 - Muži B

 

Branky a nahrávky: 10. Ruda (P. Řehoř, L. Hrubý), 15. Růžička (Ruda, Kovář), 35. P. Řehoř - 21. Duben (Syrovátka, Růžek), 28. Jankovský (Jelínek, Kratochvíl), 58. Martin Novák (Syrovátka), rozhodující nájezd Bouška.

Rozhodčí: Svoboda - Matoušek, Němec.   Vyloučení: 7:7 - navíc L. Hrubý (Strakonice) a Hastrman (Tábor) 5 + OK.   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 1:0   Diváci: 220

HC STRAKONICE: Štrobl – M. Hrubý, Škoda, Kovář, Jan Hřebíček, Kopenec, L. Hrubý – P. Řehoř, Růžička, Ruda, Müller, Mikeš, Šebesta, Bednařík, Švec, Jiřinec, Samohejl.

HC TÁBOR B: Michal Novák – Růžek, Raiterman, Bouška, T. Hošek, Košař, P. Hošek, Dudák – Pípal, Syrovátka, Duben, Jankovský, Pospíchal, Kratochvíl, Martin Novák, Jelínek, Hastrman.


Štěpán Kadilák, trenér B-týmu HC Tábor – po utkání v Písku s Radomyšlí: „Zpočátku se pro nás zápas co do skóre nevyvíjel příznivě, ale kluci k němu tentokrát přistoupili opravdu zodpovědně a odměnili se za to třemi body. Soupeř hrál v prvních dvou třetinách dobře, ale i tak jsme ho v některých fázích přehrávali. Řekl bych, že v poslední části už hráčům Radomyšle docházely síly. Nám se podařilo dát v podstatě během šesti minut tři góly a otočit výsledek. Domácí pak sice snížili a hráli dlouhou power play, ale vítězství nám nevzali. Celý tým v čele s Lekešem v brance si zaslouží pochvalu.“ Po utkání ve Strakonicích: „Znovu se ukázalo, že nás svědčí venkovní zápasy, kde vyloženě nemusíme tvořit hru. V první části hry na nás byla vidět únava a nebýt Michala Nováka v brance, prohrávali bychom víc než jen 0:2. Od druhé části jsme se přece jenom dostali do tempa a vyrovnali jsme na 2:2. Pak jsme si bohužel skoro sami dali třetí gól a můžeme být rádi, že se nám úplně v závěru povedlo vyrovnat šťastným gólem Martina Nováka. Nájezdy jsou loterie, ale my můžeme být rádi, že jsme je zvládly. S pěti body od soupeřů jsme samozřejmě spokojení. Věřím, že se k nám konečně otočilo štěstí čelem a dokážeme uspět i v dalších zápasech.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality