Atraktivní víkend v Táboře vyšperkuje nedělní derby "béčka" s veselskou Lokomotivou

11.10.2014 00:21, autor: Pavel Šácha

Nejsledovanější položkou čtvrtého kola krajské hokejové ligy se bezesporu stane nedělní regionální derby na táborském ledě, ve kterém si to rozdá domácí „béčko“ s veselskou Lokomotivou. Zahajovací buly očekávaného střetnutí padne až v 19 hodin.

Atraktivní víkend v Táboře vyšperkuje nedělní derby "béčka" s veselskou Lokomotivou

HC Tábor B - Veselí nad Lužnicí

3:1 (0:1, 2:0, 1:0)

Neděle, 12.10.2014 19:00 - Muži B

 

Branky a nahrávky: T. Pechánek (Drda, Prštický), Hájek (Ježek), T. Heršálek (Ošmyk) - Schmied.

  Vyloučení: 0:0   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0  

HC TÁBOR B: Šelepa – Samec, Ošmyk, Škulina, Adamec, Trieb, Karpíšek – T. Heršálek, Heřmánek, Hubáček – Drda, T. Pechánek, Prštický – Kratochvíl (41. Rižák), Hájek, Ježek.

 Táborští hráči vyrukují do konfrontace se sousedním rivalem ve velmi dobrém rozpoložení. Vstup do sezony se jim povedl znamenitě – po domácích výhrách s Humpolcem (3:0) a Žirovnicí (9:3) vybojovali vítězství i na milevském ledě, byť „jen“ za dva body (3:2 po nájezdech). Díky osmibodovému zisku se B-tým od Jordánu usadil na třetí příčce tabulky. Naproti tomu Lokomotiva prožila mimořádně houpavý start do mistrovských bojů. První domácí utkání s Českým Krumlovem ukončila už po třech minutách mlha nad ledem. Druhé sezónní vystoupení způsobilo mnohým veselským fanouškům šok – hokejisté od Lužnice v něm spadli do drtícího stroje jménem David servis a na konci z něj vyjeli oštítkovaní debaklem 5:14. O týden později už se Lokomotiva ocitla na té správné koleji a napravila si reputaci vítězstvím 4:1 nad favorizovaným Pískem.

 Ve stejném duchu chtějí Veselští odehrát i derby v Táboře. „Na zápas se především moc těšíme, samozřejmě to není úplně běžné utkání,“ vzhlíží k nedělnímu duelu hostující kouč Michal Špička. „Tábor bude ale úplně jiným a mnohem těžším soupeřem než v minulých sezonách, což ukazuje už začátek sezony. Diváci by mohli vidět dobrý hokej,“ věří veselský lodivod.

 S touhou po vítězství pochopitelně míří do zápasu i domácí celek. „Veselí je těžký a nevyzpytatelný soupeř. Očekávám vyrovnané a kvalitní utkání, na které by mohlo přijít hodně diváků. Dobrý tým se pozná až po porážce, ale na tu bychom si samozřejmě rádi počkali co nejdéle,“ usmívá se táborský kouč Pavel Ježek.

 Dodejme, že už odpoledne bude na táborském zimáku živo. Od 13 hodin hostí starší dorost mužstvo z Příbrami. O tři hodiny později vypukne na ledě další velmi prestižní derby, ve kterém narazí junioři HC Tábor na Písek. Rozhodně se tedy vyplatí v neděli na táborský stadion přijít. A třeba už dřív než večer…

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality