Arpád Györi po přípravě na suchu: Musím kluky pochválit, přistoupili k tomu svědomitě

21.07.2021 01:04, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté zaklapli na konci června dveře za první fází přípravy na nový ročník druhé ligy a nyní už netrpělivě vyhlížejí vstup na novou ledovou plochu domácího stadionu. Sluší se ještě jednou ohlédnout za tréninkovou dřinou kohoutů na suchu.

Arpád Györi po přípravě na suchu: Musím kluky pochválit, přistoupili k tomu svědomitě


Náročný letní dril je zaměstnával po dobu téměř devíti týdnů a většina z nich ho podstupovala čtyřikrát do týdne společně. V uplynulých dnech si členové táborské party od svých hokejových povinností odpočali a znovu se sejdou až na konci července, kdy vstoupí na novou ledovou plochu domácího zimního stadionu.

Příprava na suchu se vydařila

Po nedobrovolně prohospodařené sezoně, kterou před nimi covidová situace nemilosrdně zamkla už po třech utkáních, se druholigoví kohouti potkali na prahu letní přípravy v prvním květnovém týdnu. Hned na úvod položili k pozdější tréninkové dřině základní kámen v podobě vstupních fyzických testů.

Značná část kádru absolvovala přípravu společně v Táboře. Někteří hráči sáhli z různých důvodů a se svolením klubu k individuální přípravě a trenérům se ukázali právě při zmiňovaných testech. „Byl jsem s nimi v kontaktu a průběžně jsme konzultovali, co dělají. Fungovalo to dobře,“ nechal se slyšet trenér A-týmu HC Tábor Arpád Györi.

Přístup i zájem těch, kteří si vzali za své společnou přípravu, Arpáda Györiho potěšil. „Musím je pochválit. Ti kluci se zúčastňovali tréninků v maximální možné míře. Popravdě jsem očekával, že to budou mít více rozházené, ale pokud to šlo, tak přijeli a pracovali opravdu výborně. Bylo vidět, že chtějí být pohromadě, a myslím si, že se ta příprava po všech stránkách povedla,“ prohlásil kouč.

Zpestření ve Slunci

Velké penzum času trávili hokejisté od Jordánu na hřišti sousední Základní školy Zborovská a v posilovně, ale nechyběly ani výběhy kolem Jordánu a tisíckrát proklínané martyrium na schodech klokotské cesty. Vítaným a užitečným, byť velice náročným zpestřením se staly úterní podvečerní jednotky ve Fitness Slunce se spinningem a silovými tréninky. „To bylo super. Je třeba poděkovat Mírovi Pražmovi a Zdeňce Gaierové za to, jaké podmínky nám vytvořili a za úsilí, které nám věnovali,“ pochvaluje si Arpád Györi.

Vyvrcholení suché přípravy přišlo v pondělí 28. června, kdy se hráči sešli k závěrečným fyzickým testům. „Ukázalo se, že i přes ten dlouhý lockdown v sobě kluci něco mají, a že jsme to oživili a přípravu poctivě odpracovali. Z testů bylo patrné zlepšení, a to i u těch hráčů, kteří se chystali individuálně. Bylo vidět, že k tomu všichni přistoupili svědomitě. Je to pro nás určitý ukazatel a jsme rádi, že pozitivní, i když to nejdůležitější samozřejmě přijde na ledě,“ zdůraznil lodivod HC Tábor.

Příští program

Na táborský led se první členové druholigového A-týmu podívají v úterý 27. července. „Pár hráčů se v ten den může sklouznout s juniorkou. Ve čtvrtek 29. července už máme samostatný trénink, ale bude ještě víceméně individuální a spojený s fasováním výstroje a dalšími přípravami. Podobné to bude i v pátek, ale v pondělí 2. srpna už do toho vlétneme naplno,“ odkrývá plány Arpád Györi.

 Předsezónní příprava na ledě se v tomto roce znovu trochu protáhne; první mistrovskou položku mají Táborští zakroužkovanou v kalendáři až u soboty 18. září. Do svých plánů zahrnuli i devět přípravných utkání. „Původně jsme měli zprávy, že soutěž začne až 22. září. To se po aktivu změnilo a museli jsme program zápasů mírně uzpůsobit,“ poznamenal trenér kohoutů.

 V průběhu léta se jeho mužstvo dvakrát utká s prvoligovým Sokolovem, Velkým Meziříčím, Žďárem nad Sázavou a Hodonínem. Celý zápasový blok otevře duel s rakouským celkem Steel Wings Linz hrajícím Alpskou hokejovou ligu.
 „Chtěli jsme odehrát více zápasů se soupeři z Chance ligy. Něco bylo předběžně domluveného, ale padlo to,“ prohlásil Arpád Györi. „Snažili jsme se svá utkání směřovat spíš na Moravu, protože s okolními mužstvy ze skupiny se v základní části potkáme hned šestkrát. Myslím si, že devět střetnutí je naprosto dostačující porcí a bude to kvalitní příprava,“ dodal kouč.

 Pokud se rozlosování základní části skupiny Jih na poslední chvíli nezmění, anebo se na hokej nepřiřítí nová covidová pohroma, vstoupí táborští hokejisté do soutěže zápasem v Praze na Kobře. Ve středu 22. září od 18 hodin je čeká domácí premiéra s tradičním protivníkem z Havlíčkova Brodu.

Aktuální složení týmu:

Brankáři: Tadeáš Dvořák, Kristián Kolář.
Obránci: Petr Bouška, Kamil Černý, Adam Čížek, Vojtěch Doktor, Tomáš Hajič, Dominik Havelka, Martin Havran, Lukáš Kříž, Tomáš Pařízek, Jan Radoš, Martin Šedivý, Jáchym Štekr, Petr Zíb.
Útočníci: Jan Bárta, Jan Březina, Milan Dančišin, Lukáš Endál, Josef Hasman, Pavel Chocholoušek, Petr Janeček, Aleš Macháček, Jan Matiášek, Jakub Matušík, Lukáš Prášek, Michal Přívozník, Radek Seidl, Dominik Šedivý, Vladimír Škoda, Ondřej Šulek, Patrik Zayml. 

      Zdroj: Týdeník Táborsko 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality