Arpád Györi: Někteří na tom byli špatně, teď už se tak nějak vracíme do normálu

18.10.2020 20:06, autor: Pavel Šácha

Uplynulé dny a týdny připravily druholigovým hokejistům Tábora perné chvíle. Na vině není ani tak současná nucená přestávka spojená s vládními opatřeními, ale především přímá invaze onemocnění covid-19 do jejich sportovního i soukromého života.

Arpád Györi: Někteří na tom byli špatně, teď už se tak nějak vracíme do normálu


Stejné svízelné okamžiky prožíval také trenér kohoutů Arpád GYÖRI, který zmapoval nepříjemné období své družiny i dosavadní průběh sezony.

Vraťme se na úplný začátek sezony, kdy jste prošli poměrně intenzivní přípravou. Odvíjela se tak, jak jste si předsevzali?
 Její začátek byl relativně v pořádku. Odlišná oproti těm předchozím byla v tom, že jsme pracovali s poměrně značně širokým kádrem. Měli jsme v plánu zápasy s kvalitními soupeři a směřovali k tomu, abychom všechno správně načasovali. Ten náš scénář se začal trochu bortit zhruba dva a půl týdne před soutěží, která tentokrát začínala později. V tu dobu už jsme měli hledat optimální složení týmu, ale vypadl nám plánovaný zápas se Znojmem. Později jsme sice hráli zápas se Slavií, ale už to bylo termínově narušené. Navíc jsme pak neodjeli ani do Pelhřimova a vypadl nám i první ligový zápas v Řisutech, takže se nám herní praxe před soutěží dost narušila. Přidalo se k tomu i několik zranění. To období nebylo optimální a na našem pozdějším vstupu do soutěže se to podle mě trochu projevilo.

V novém ročníku jste nakonec stihli odehrát jen tři utkání. S Havlíčkovým Brodem jste doma prohráli 4:5 po prodloužení, v Chebu jste zvítězili 7:2 a poté jste doma zdolali Kobru Praha 4:2. Můžete se za těmito zápasy ve zkratce ohlédnout?
 Zpětně nás samozřejmě mrzí výsledek prvního utkání s Brodem. Očekávali jsme, že první zápas – navíc před domácími diváky a po té dlouhé herní pauze – může být z naší strany hodně nervózní. To se potvrdilo, a navíc soupeř hrál velmi dobře. Přesto jsme se dostali ve třetí části do vedení 4:1 a bylo trestuhodné, že jsme ho vinou nepochopitelných chyb nedokázali udržet. Soupeře jsme dostali zpátky na koně, dokázal vyrovnat a v prodloužení nám po další hrubce vzal druhý bod.

Zápasy v Chebu a s pražskou Kobrou už ale vypadaly z hlediska výsledků přívětivě…
 To ano, a jsme rádi, že jsme je zvládli. Na druhé straně je třeba říct, že nás i v nich provázela určitá křečovitost a měli jsme velký neklid na hokejkách. Doma s Kobrou jsme navíc neproměnili řadu šancí. Do ideálu ještě měly naše výkony dost daleko, ale na druhé straně už se v nich objevily i vyloženě pozitivní věci, na kterých jsme mohli dál stavět. Bohužel další zápasy už jsme neodehráli. Sedm bodů ze tří utkání nebyl špatný vstup do sezony, ale jak už jsem říkal, ten domácí zápas s Havlíčkovým Brodem jsme jednoznačně měli zvládnout.

Před derby s Pískem vtrhl na scénu covid-19 a nemilosrdně vás vyřadil ze hry. Jaký byl další vývoj té nepříjemné situace?
 My jsme normálně odehráli zápas v Chebu a pak doma s Kobrou, ale už tehdy se i u nás objevily zdravotní problémy. Písek nám poté zrušil sobotní utkání pro podezření na covid. Pár našich hráčů už ale mělo horečky a zrušili jsme páteční trénink. V dalších dnech už to propuklo naplno a museli jsme to samozřejmě řešit; nejen kvůli hokeji, ale i kvůli soukromí. Někteří hráči a členové realizačního týmu absolvovali testy a postupně se přidávali další. Pozitivní test měly nakonec skoro dvě třetiny týmu, ale co je horší, u některých se objevil opravdu těžký průběh s vysokými horečkami a byli na tom vážně špatně. Teď už se všichni tak nějak vracíme do normálu a klukům postupně dobíhá karanténa.

Vládní opatření spojená s aktuální situací v podstatě zmrazila organizovanou sportovní činnost. Uvažujete o individuálních plánech pro hráče?
 Nic takového neplánujeme. Každý z hráčů by měl sám vědět, v jakém rozsahu a možnostech může sám o sebe dbát. Je potřeba zohlednit, že jsou veškerá sportoviště uzavřená. Navíc nejsme profesionálové, každý musí řešit záležitosti spojené se zaměstnáním a soukromím. Navíc jsme ve fázi, že řadě kluků teprve doběhla či stále dobíhá karanténa a záleží na tom, jak se cítí. Jsme samozřejmě v kontaktu a budeme čekat, jak se situace vyvine a v jakém rozsahu budou schopni se individuálně připravovat.

Jak vy osobně předjímáte vývoj situace?
 Nikdo z nás samozřejmě nedokáže odhadnout, co se bude dít dál. Jsme všichni v těžké situaci. Sport byl, je a bude pevnou součástí našeho života a pochopitelně nám teď hodně chybí, ale v tuto chvíli je nejdůležitější zdraví. Každopádně by bylo fajn, kdybychom co nejdříve mohli zase začít trénovat a hrát. Bude samozřejmě těžké zase vrátit věci do normálu, ale musíme být trpěliví. My i fanoušci…

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality