Aktivita táborského celku přišla vniveč, z výhry se radovali produktivnější Drtiči

07.09.2021 21:09, autor: Pavel Šácha

Hokejistům Tábora se úterní předposlední prověrka před startem druholigových bojů nevydařila. Na ledě hodonínských Drtičů se přesvědčili o tom, že na střeleckou převahu a počet šancí se hokej nehraje a stále rozhodují góly. Příležitost k reparátu budou mít v úterý 14. září, kdy uvítají protivníka ze Slovácka na svém ledě (17.30).

Aktivita táborského celku přišla vniveč, z výhry se radovali produktivnější Drtiči

SHK Hodonín - HC Tábor

5:1 (2:1, 2:0, 1:0)

Úterý, 7.9.2021 17:30 - Muži

 

Branky a nahrávky: 2. Dobša, 4. Komínek (Romančík), 29. Podlaha (Romančík), 33. Komínek (Miklík), 51. Růžička (Lekeš) - 16. Matušík (Endál).

Rozhodčí: Maťašovský – Olšar, Hübl.   Vyloučení: 4:7   Využití: 3:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 2:0, 2:1, 5:1   Střely: 21:35   Diváci: 200

SHK HODONÍN: Kubáň (Martinčík) - Miklík, Hefka, Sedláček, Gabrhelík, Hohl, Fišera, Uhříček, Sokolík - Lekeš, Romančík, Komínek, Dobša, Balán, Bosecký, Podlaha, Růžička, Janeček, Pospíšil, Marek, Roszhebii.

HC TÁBOR: Dvořák (Kolář) - Pařízek, Kříž, Černý, Havelka, Mazanec, Zíb, Radoš - Hasman, Zayml, Matiášek, Bárta, Matušík, Endál, Macháček, Dančišin, Prášek.

Ještě před zahájením zápasu předali manažer HC Tábor Miroslav Volena a člen správní rady klubu Pavel Kratochvíl šek v hodnotě 20 000 Kč Janu Poláškovi, hodonínskému brankáři, kterému tornádo poničilo dům. Sám Jan Polášek po první třetině navštívil kabinu kohoutů, kde hráčům ve zkratce přiblížil osud svůj i ostatních lidí z postižené oblasti, poděkoval jim za podporu a popřál úspěchy i zdraví, které je přednější než cokoliv jiného. K tomuto milému momentu se ještě vrátíme později.

Samotný duel začal pro táborské mužstvo prachbídně a už po necelých dvou minutách inkasovali ze samostatného úniku Dobši - 1:0. O tři minuty později si hosté po dalším výpadu Drtičů nedůsledně hleděli Komínka, a ten překonal bezmocného Dvořáka podruhé – 2:0. Teprve za tohoto stavu Jihočeši procitli a přes výtečný pohyb a elán soupeře byli ve zbytku první části mnohem nebezpečnějším týmem. Ze střelecké převahy a několik vyložených šancí nakonec pohříchu vytěžili jen kontaktní gól. V 16. minutě se o něj postaral Matušík, který po dlouhém pasu Endála postupoval sám na Kubáně a koncovku vyřešil mazáckým blafákem a zasunutím do odkryté domácí klece – 2:1. Další příležitosti kohoutů pochytal pozorný hodonínský gólman.

Prostřední periodu rozehráli Táborští nadmíru aktivně a s tím se dostavily i další šance, kterým ovšem chybělo to podstatné: úspěšné zakončení. Do hry se postupem času vloudilo více tvrdosti a nedovolených zákroků, které však sudí Matašovský trestal u domácích hráčů až příliš střídmě. Naproti tomu Moravané si zahráli v početní výhodě hned třikrát a dokázali s tím naložit bravurně. Ve 29. minutě zakončil rychlou výměnu puku parádní střelou z mezikruží Podlaha a čtyři minuty poté udeřil podruhé v utkání Komínek4:1. Na tříbrankové vedení stačilo hodonínské partě sedmnáct střel a nepoměrně menší počet stoprocentních příležitostí, zatímco hosté z Tábora skórovali jen jednou ze sedmadvaceti pokusů, často z „gólových“ pozic.

Závěrečná dvacetiminutovka byla poměrně neurovnaná a vyznačovala se větším počtem soubojů a lehkých strkanic. Ve 45. minutě neproměnil v přesilovce tutovku Zayml a následně se vyznamenal Dvořák proti úniku Hefky. Podobnou „zdvořilost“, ale s gólovým koncem si oba týmy vyměnily při táborském vyloučení z 50. minuty. Hostující Bárta svou šanci v oslabení nevyužil, ale domácí forvard Růžička přeměnil následný přesilovkový kontr v navýšení skóre na 5:1. Zmar hráčů Tábora v koncovce dokumentovaly neproměněné stoprocentní šance Matušíka a Matiáška, kteří minuli zcela odkrytou branku soupeř za již překonaným Kubáněm. 

ARPÁD GYÖRI, trenér HC Tábor  

„Na vývoji utkání se podepsal už náš špatný nástup, kdy jsme po čtyřech minutách po dvou propadech v defenzívě prohrávali 0:2. Dalšími zlomovými momenty se staly dva inkasované slepené góly soupeře v oslabení, které přišly v době, kdy jsme se dostali do tlaku a měli jsme navrch. Ty pak určily další ráz zápasu. My jsme na hokejkách vůbec neměli pohodu. V utkání jsme si sice dokázali vytvořit spoustu gólových šancí, ale vytěžili jsme z nich jediný gól, což je samozřejmě strašně málo.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality