• DOROST: Zápasy na Moravě zrcadlily předchozí euforii. Byly z toho dvě porážky

    Táborští mladíci se o uplynulém víkendu potýkali na Moravě s opojnou kocovinou. S dosaženým vytouženým úspěchem – jistotou zachování extraligové příslušnosti – oslabila jejich koncentrace na hru i motivace a vzešly z toho dvě hladké porážky ve Zlíně a v Brně na Kometě. Více »

     
  • ŽÁCI: Hráči 7. třídy proti Motoru mocně dotahovali, chyběl jim jediný krůček

    O uplynulém víkendu si hráči žákovských týmů HC Tábor na mistrovské body nesáhli. Sedmákům a o rok mladšímu výběru nepomohl k vymazání domácích porážek s výše postavenými soupeři ani sympatický finiš. Celek 5. třídy v Soběslavi vedl, v dalším průběhu se mu podařilo dorovnat dvoubrankový náskok soupeře, ale brzy po gólu na 3:3 znovu inkasoval a tentokrát už na to odpověď nenašel. Více »

     
  • Paráda! Junioři na Kobře nesložili zbraně a v nesmírně důležité bitvě získali dva body

     

    První březnový večer strávili hráči nejstaršího mládežnického výběru HC Tábor v hokejové hale na pražském Braníku. Cesty do tohoto nepříliš pohostinného prostředí rozhodně nemusejí litovat. V ostře sledovaném utkání nadstavbové části regionální ligy sice nabrali dvoubrankové manko a nevypadalo to s nimi dobře, bojovná kohoutí srdce však tloukla dál a vyplatilo se! Díky famózně odehrané poslední třetině a triumfu v následných samostatných nájezdech přinutila táborská parta domácí Kobru ke kapitulaci a odvezla si k Jordánu nesmírně cenné dva body, které mohou sehrát v konečném účtování nadstavby klíčovou roli. Po utkání také tento zisk náležitě oslavila s početnou enklávou táborských příznivců, kteří svému týmu v Praze vytvořili ryzí domácí prostředí. Více »

     
  • VÍKENDOVÝ PROGRAM MLÁDEŽE HC TÁBOR

    Více »

     
  • ŽÁCI: Táborská žákovská enkláva nechala tentokrát vítěznou půdu ležet ladem

    Dvě nerozhodné partie, jedna hladká a jedna těsná porážka – taková je bilance mladých reprezentantů HC Tábor ve víkendovém pokračování žákovských mistrovských soutěží. Více »

     
  • JUNIOŘI: Táborské mužstvo prožilo další šestibodový víkend. A teď na Kobru!

    Nejstarší mládežnický výběr HC Tábor prozatím plní svůj stanovený nadstavbový plán na sto procent. O uplynulém víkendu si na své konto připsal další dvě výhry v Černošicích, resp. doma nad DDM České Budějovice. K páteční přímé bitvě o první příčku v Praze na Kobře tak pojede v roli lídra a s drobným polštářkem v podobě jednoho bodu k dobru. Těžší z obou utkání sehráli mladí kohouti podle očekávání v Černošicích, kde jako první inkasovali a do 35. minuty byl stav nerozhodný 2:2. Přesto v něm nakonec dospěli k vítězství v poměru. Nedělní večerní duel s jihočeským sousedem se jako vejce vejci podobal předchozím vzájemným střetům obou soupeřů v základní části a vynesl táborské družině dvouciferné vítězství s příjemnou nulou na kontě obdržených gólů. Více »

     
  • DOROST: Ach, ty přesilovky...! Táborští v nich propadli, Porubu dovedly k výhře

    Táborští dorostenci další krok na cestě za vytouženou záchranou extraligové soutěže nezvládli. V úterním střetnutí na domácím ledě se museli sklonit před soupeřem z daleké Poruby a po šedesáti minutách skočila do jejich nadstavbových statistik porážka v poměru 2:6. Zrcadlem konečného výsledku byla diametrálně rozdílná hra v početní výhodě. Více »

     
  • ŽÁCI: Osmáci doma zastavili Lokomotivu, pátá třída se u Otavy odrazila ode dna

    Ligová sezona žákovských mužstev se zvolna řítí do finiše. Táborské barvy se vítězně rozzářily hned ve třech z pěti utkání uplynulého týdne. Více »

     
  • 9. TŘÍDA: Po těsné porážce v Plzni dovedli kohouti k bodům důležitý duel s Kladnem

    Táborští „deváťáci“ si o víkendu připsali na své nadstavbové konto první tři body. Už v pátek sahali na západě Čech po překvapení, to když do poslední chvíle trápili favorizovaný celek Pilsen Wolves. Těsná porážka 1:2 na nich nezanechala žádnou významnější újmu a důkazem toho se stal nedělní duel s kladenskými Rytíři. Své úsilí v důležitém střetnutí přetavili mladí kohouti ve vysokou výhru 9:5 a před stěžejním domácím dvojutkáním s Litvínovem (pátek 23. února, 18.30) a Salzburgem (neděle 25. února, 14.15) se v šestičlenné „záchranářské“ skupině posunuli na 4. příčku. Více »

     
  • VÍKENDOVÝ PROGRAM MLÁDEŽE HC TÁBOR

    Více »

     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Oliver Šatný v dresu Motoru

    St 11.09. |

    Ve čtvrtečním přípravném utkání mezi Motorem České Budějovice a Škodou Plzeň bude plnit roli dvojky domácího extraligového týmu táborský brankář Oliver Šatný. Zápas se hraje od 17.30 hodin na zimním stadionu v Soběslavi, kde mladý gólman vyrůstal.  

  • Nové cesty bývalých kohoutů

    Út 10.09. |

    V minulých týdnech byly odtajněny osudy několika hráčů, kteří v minulém druholigovém ročníku oblékali dres HC Tábor. Třiatřicetiletý obránce Miloslav Jáchym si ve středu odbyl premiéru v barvách BK Havlíčkův Brod. O tři roky starší univerzální bojovník Petr Zíb vsadil na trenérskou dráhu v nynějším bydlišti v Praze a na Kobře povede žákovské výběry 7. a 5. třídy. Své obrovské hráčské zkušenosti se chystá promítnout do trenérské branže Rudolf Huna. Čtyřiačtyřicetiletý veleúspěšný slovenský internacionál zvažoval i pokračování hráčské kariéry, přednedávnem ho však v jeho domovině představil jako nového hlavního kouče třetiligový Dolný Kubín. Přejeme jim hodně úspěchů na všech frontách!

  • Hokej.cz o druhé ledové ploše v Táboře

    Po 19.08. |

    Výstavbě druhé ledové plochy v Táboře, která by mohla začít už v říjnu, se věnoval i web Hokej.cz. V článku shrnul základní informace týkající se tohoto tématu.   

    Více...
  • A-tým je znovu pohromadě

    Po 29.07. |

    Druholigoví hokejisté Tábora se v pondělí sešli k první tréninkové jednotce po třítýdenním prázdninovém odpočinku. První tři dny tohoto týdne se ještě budou připravovat na suchu, ve čtvrtek 1. srpna je čeká první trénink na ledě, a to v azylu milevského zimního stadionu. Tamtéž se vydají i v pátek, od pondělí 5. srpna budou brázdit kluziště soběslavského zimního stadionu. 

  • Jiří Novotný o spolupráci s Táborem

    Ne 21.07. |

    Sportovní manažer českobudějovického Motoru Jiří Novotný se v rozhovoru pro web www.hokej.cz rozpovídal o možné spolupráci s Táborem a zájmu jihočeského extraligisty o posun kohoutů do druhé nejvyšší soutěže.  

    Více...
Starší aktuality